Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Hajrá...?

Debrecen messze van, innen nézvést szebbnek tűnhet az ottani futballélet, de náluk sem minden fenékig tejfel.

Papp Győző
Debrecen messze van, innen nézvést szebbnek tűnhet az ottani futballélet. A klubtulajdonos múltkori kifakadása azonban arra utalt, náluk sem minden fenékig tejfel. Röviden: a Sahtar elleni kupamérkőzésen a publikum előbb szidta, majd kigúnyolta a labdarúgókat, a vezetőket, négy nappal később viszont elvárta, hogy a megalázott futballista úgy tegye a dolgát, mintha mi sem történt volna. Talán a szurkolói kultúra hiánya is részese annak, hogy a magyar futball ott tart, ahol – fogalmazott az elnök.

Ez is egyfajta nézőpont, nyilván sok igazsággal, a történések gyökerei azonban nagyon mélyre nyúlnak és ez egy ennél hosszabb elemzést is megérdemelne.
Ráadásul a jelenség nem egyedi.

Győrben és másutt is látni, hallani hasonlókat. Az ETO mérkőzésein gyakori céltábla – okkal és ok nélkül – a játékosok mellett a szakmai igazgató, az ügyvezető és még a tulajdonos is. Szurkolás helyett pfujolás, továbbá trágárság magas szinten – sajnos többnyire itt tart a magyar futball(köz)hangulat.

Véleményformálásra persze ennek ellenére mindenkinek joga van – még ha az nem is tetszik mindenkinek. Úgy tudjuk, az egyik győri szurkolói csoport vezéregyéniségeit nemrégiben ismert verőlegények keresték fel, mondván: hagyjanak fel a szidalmazással, mert különben bajuk lesz. A „kigyúrtakat" valószínű, nem a klubszeretet vette rá a látogatásra, ők csak végezték a „dolgukat"...
Lejjebb sem jobb a helyzet.

Az elmúlt vasárnap az Integrál-DAC hazai pályán kikapott, és a mérkőzés után az egyik szurkoló nyilvánosan kivágta a klub címerét és egyben a főszponzor logóját a nyakába tekert sálból. Így tiltakozott a tulajdonos ellen.

Vajon miért?

Igaz, a szurkolót leváltani nem lehet, ám annak idején sem a géprombolók vitték előre a világot...

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A ligaelnök változást szeretne

Teljes gőzzel folytatódik a futballháború amely a Magyar Labdarúgó Szövetség és az MLL között tört… Tovább olvasom