Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Hajrá...?

Debrecen messze van, innen nézvést szebbnek tűnhet az ottani futballélet, de náluk sem minden fenékig tejfel.

Papp Győző
Debrecen messze van, innen nézvést szebbnek tűnhet az ottani futballélet. A klubtulajdonos múltkori kifakadása azonban arra utalt, náluk sem minden fenékig tejfel. Röviden: a Sahtar elleni kupamérkőzésen a publikum előbb szidta, majd kigúnyolta a labdarúgókat, a vezetőket, négy nappal később viszont elvárta, hogy a megalázott futballista úgy tegye a dolgát, mintha mi sem történt volna. Talán a szurkolói kultúra hiánya is részese annak, hogy a magyar futball ott tart, ahol – fogalmazott az elnök.

Ez is egyfajta nézőpont, nyilván sok igazsággal, a történések gyökerei azonban nagyon mélyre nyúlnak és ez egy ennél hosszabb elemzést is megérdemelne.
Ráadásul a jelenség nem egyedi.

Győrben és másutt is látni, hallani hasonlókat. Az ETO mérkőzésein gyakori céltábla – okkal és ok nélkül – a játékosok mellett a szakmai igazgató, az ügyvezető és még a tulajdonos is. Szurkolás helyett pfujolás, továbbá trágárság magas szinten – sajnos többnyire itt tart a magyar futball(köz)hangulat.

Véleményformálásra persze ennek ellenére mindenkinek joga van – még ha az nem is tetszik mindenkinek. Úgy tudjuk, az egyik győri szurkolói csoport vezéregyéniségeit nemrégiben ismert verőlegények keresték fel, mondván: hagyjanak fel a szidalmazással, mert különben bajuk lesz. A „kigyúrtakat" valószínű, nem a klubszeretet vette rá a látogatásra, ők csak végezték a „dolgukat"...
Lejjebb sem jobb a helyzet.

Az elmúlt vasárnap az Integrál-DAC hazai pályán kikapott, és a mérkőzés után az egyik szurkoló nyilvánosan kivágta a klub címerét és egyben a főszponzor logóját a nyakába tekert sálból. Így tiltakozott a tulajdonos ellen.

Vajon miért?

Igaz, a szurkolót leváltani nem lehet, ám annak idején sem a géprombolók vitték előre a világot...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A ligaelnök változást szeretne

Teljes gőzzel folytatódik a futballháború amely a Magyar Labdarúgó Szövetség és az MLL között tört… Tovább olvasom