Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Gyulay Zsolt: a Hungaroring nincs könnyű helyzetben

Gyulay Zsolt szerint a Hungaroring Sport Zrt. nincs könnyű helyzetben, a közeljövőben több sürgős feladatot is meg kell oldani.

A kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, aki augusztus 31. óta irányítja a Forma-1-es Magyar Nagydíjat is szervező és lebonyolító céget, nem zárta ki, hogy harcba száll a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) megüresedett elnöki posztjáért.

"Rendkívül érdekes és felelősségteljes munkát végezhetek és nagyon sok egyeztetésen vagyunk túl, hogy a küszöbön álló feladatokat, a szükséges karbantartásokat időre elvégezhessük - mondta az MTI-nek Gyulay Zsolt. - Le kell aszfaltozni a bukóteret, fel kell újítani az ambulancia épületét és meg kell oldani a zajvédelmet, hogy csak a legégetőbb feladatokat említsem.

Felelős gazdaként, az állam szempontjait mindig szem előtt tartva próbálom irányítani társaságot, s természetesen a szakmai kérdésekbe igyekszem nem beleszólni. Ez a gárda tizenöt esztendeje végzi világszínvonalon a munkáját, s a jó karmester is hagyja érvényesülni a zenészeit."

A 46 esztendős elnök-vezérigazgató elmondta, hogy az államnak elsősorban országimázs szempontjából fontos a mogyoródi futam, mert olyan pozitívumokat hoz Magyarországnak, amely nem a gazdaságosság szempontjából mérhető. "A Magyar Nagydíj nemzeti ügy - szögezte le Gyulay Zsolt.

- A futam magyarországi megrendezése a jelenlegi érvényes szerződés szerint 2016-ig biztos pont a versenynaptárban. A lejárat előtt két-három évvel kell ismét harcba szállni az újabb megállapodásért. Ez kormánydöntést igényel, s bizonyosan pozitív lesz, ha hasznot hozunk az országnak."

Az elnök-vezérigazgató kérdésre válaszolva kijelentette, semmi alapja sincs annak a híresztelésnek miszerint az F1-es jogdíjat a kormány a jövőben csakis az MNASZ-en keresztül folyósíthatja a Hungaroring Zrt.-nek.

"Ez merő kitaláció" - fogalmazott. Gyulay Zsolt az autós szövetség február 19-i tisztújító közgyűlésével kapcsolatban megjegyezte, azt szeretné, ha erős elnöksége lenne az MNASZ-nek és azt sem zárta ki, hogy harcba száll az elnöki posztért.

Válint Tibort a december 18-i közgyűlésen választották meg a szövetség elnökének, ezután azonban a nyolctagú vezérkarból hárman lemondtak, majd január 6-án elhunyt Németh Gábor általános alelnök, végül egy újabb tag távozott a testületből. Ezt követően február 18-i hatállyal Válint is lemondott.

Olvasóink írták

  • 1. thermál 2011. január 27. 14:12
    „Az immár 25 éves hungaroring, eddig is minden évben fejlődött az előírásoknak megfelelően, hiszen ha nem így történt volna, akkor már rég kifelejtették volna a műsor összeállításánál. Gyulay Zsoltnak nincs más tennivalója, mint az, hogy kösse föl a fehérnemüt , éspróbálja legalább úgy irányítani az oszágnak oly fontos intézményt, mint azt elődei tették.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berlinben gyógyul Tokody, Szabó, Nicorec és Babic

Németországban gyógyulnak az ETO FC sérült játékosai. A rehabilitációnak köszönhetően állapotuk… Tovább olvasom