Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Győzni utazott Nápolyba az MKB-Euroleasing Sopron

Kosárlabda - Csütörtökön 20.45 órakor Nápolyban a továbbiak szempontjából döntő fontosságú Euroliga-mérkőzésen lép pályára az MKB-Euroleasing Sopron csapata. Székely Norbert és tanítványai győzni utaztak Itáliába.
Az összecsapás mindkét fél számára kulcsfontosságú. A soproniaknak azért létkérdés a győzelem, hogy a folytatásban kedvezőbb ágra kerüljenek a rájátszásban. A csoport sereghajtója, a mindössze egyetlen győzelemmel álló nápolyi csapat számára pedig ha legyőznék Károlyiékat, maradna reményük a második körbe való bejutásra.

Székely Norbert, a soproni csapat szakvezetője kifejtette: csapatánál a legutóbbi napokban a védekezés csiszolásán volt a fő hangsúly. Az edző úgy véli, ez lehet a siker kulcsa Nápolyban: „Idegenben eddig nem sok babér termett nekünk az Euroligában, nagyon örülnék, ha Nápolyban ez a rossz sorozat megszakadna. Úgy érzem, van is rá esély, nagyon jól dolgozott a csapat. A védekezést próbáltuk javítani, nagyon fontos lesz Nápolyban is a gyors visszarendeződés, a szervezett, fegyelmezett, pontos védekezés. Amikor Rigában játszottunk, jó, határozott, kemény védekezéssel kezdett a csapat, s előnyt is szerzett, ugyanis határozott védőmunkával jóval könnyebb eredményesen támadni. Lettországban a folytatásban azonban visszaesett védekezésünk agresszivitása, sarkosabban fogalmazva »elpuhultunk«. Ezt pedig az Euroligában a riválisok könyörtelenül kihasználják, a Riga is megfordította a meccset. Most nem szabad ezt a hibát elkövetni, védekezésünk intenzitása, hőfoka végig magas szintű kell hogy legyen."

Székely Norbert kiemelte: a Phard Napoli két legjobbja két, korábban Magyarországon is megfordult kosaras, az amerikai irányító, Kedra Holland-Corn, aki a BSE csapatában kosarazott, valamint a két éve pár hónapot a soproni csapat színeiben kosarazó szenegáli center, Astou N’diaye. Persze rajtuk kívül is vannak veszélyes, képzett játékosai a nápolyi csapatnak, amely ugyan csak egyetlen győzelemmel áll a csoportban, de nagyon nagy verést senki nem tudott rá mérni.

Saját együttese háza tájáról azt a tájékoztatást adta a soproni csapat edzője, hogy a térdével bajlódó Kocsis Boglárka nem utazott el Nápolyba. Rajta kívül néhány kosarasnak van kisebb sérülése, de a többiek harcra készek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Voss lenyűgöző bemutatója

Bowling - Elkápráztatta bemutatójával a sportág kedvelőit Brian Voss, az amerikai profi bowlingozás… Tovább olvasom