Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Győzelemmel kezdtük a rájátszást: Audi ETO-Békéscsaba 32-24

Az alapszakaszt pontveszteség nélkül megnyerő Győri Audi ETO KC győzelemmel kezdte a rájátszást. A mieink a visszatérő Görbicz Anitával a csapatban nyolc góllal verték a Békéscsabát.


Győri Audi ETO KC - Mondi-Békéscsaba ENKSE 32-24 (16-14)

GYŐRI AUDI ETO KC: PÁLINGER – MRAVIKOVÁ 5, Hornyák Á. 2, Kovacsics 2, SPIRIDON 4, BRADEANU 5, Vérten 3. Cs: GÖRBICZ 7 (5), AMORIM 4, Mayer, Szölösi, Orbán. Edző: Konkoly Csaba

BÉKÉSCSABA: Tóth Zs. – BÓDI 5, Cifra 2, Rácz 2, Tóth K. 2, Szekeres K. 2, Kelemen 2.
Cs: VERESS, Futaki (kapusok), NIKOLAJENKO 9 (5), Gávai, Hajduch.
Edző: Mátéfi Eszter


Görbicz Anita ott volt a keretben, így ő is bemelegített a bajnoki elődöntő első felvonására, mely a vártnál valamivel kevesebb nézőt vonzott. Sokan talán tudat alatt elkönyvelték a biztos győri győzelmet, s a meccs elején úgy tűnt, a hazai csapat is arra számított, hogy rutinból „hozza" a mérkőzést. A találkozó 8. percében egy hetes erejéig pályára lépett Görbicz. A győriek irányítója magabiztosan értékesítette is a büntetőt, de aztán visszaült a kispadra. Az éles bevetésre a 21. percig kellett várni, ekkor viszont gólpasszt adott Amorimnak. A brazil átlövő találatával módosult 13–10-re az állás, majd Mravikova is eredményes volt, így kialakult a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége. A játékrész hajrájában azonban ismét sok volt a hiba győri oldalon, ezt kihasználva feljött a vendéggárda, mely fordulás után is lendületben maradt.
A második játékrészben gyorsan egyenlítettek a csabaiak, s hosszú percekig fej fej mellett haladt a két gárda. Hét és fél perc elteltével ritmust váltottak a győriek, s a fáradó ellenféllel szemben egyre inkább a hazaiak akarata érvényesült. Fokozatosan nőtt a különbség a két gárda között. Ráadásul Görbicz Anita is belemelegedett, s nem csak büntetőből volt eredményes.

A győri csapat az első csatát tehát sikerrel vette, április 21-én Békéscsabán a háborút is megnyerheti.

Konkoly Csaba: – A végén még izgalmas lesz a bajnokság, mert tesznek róla. Negyven perc küzdés után realizálódott az a különbség, amit elterveztünk, s a végén már a hétvégére is koncentráltunk, de látszott, hogy még akadnak hibáink.

Mátéfi Eszter: – A két csapat között reálisan ez a különbség.

Görbicz Anita: – Nagyon jó volt újra pályán lenni, a lábam jól bírta a terhelést. Az elején egy kicsit nehéz volt felvenni a ritmust, érződött a kihagyás, de úgy gondolom, ahogyan telt az idő, úgy lendültem formába. Nagyon várom a Valcea elleni meccset, rajtam biztosan nem múlik, hogy ott is a csapatban legyek.

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az ETO javára

A meccs online közvetítése:

60. perc: Vége a mérkőzésnek.

59. perc: Bradeanu majd Spiridon is gólt lő. 32-24.

58. perc: Két békéscsabai gól. Az utóbbit Bódi szerzi. 30-24.

56. perc: Görbicz hetesét védi Tóth.

54. perc: Szekeres eredményes. 30-22.

53. perc: Spiridon beállóban harcol ki egy gólt. 30-21.

52. perc: Görbicz egymás után kettő, Nikolajenko egy hetest lő be. 29-21.

Audi ETO-Békéscsaba 32-24 Fotók: H. Baranyai Edina

49. perc: Görbicz a változatosság kedvéért most kilencről lövi ki a jobb felső sarkot. Óriási gól. 25-19. Spiridon közelről, Bradeanu távolról szerez gólt. 27-19.

47. perc: Hornyák gólja után Mátéfi Eszter kér időt. 24-18. Czifra marad egyedül beállóban, könnyedén kerül ziccerbe. 24-19.

46. perc: Spiridon kap két percet.

44. perc: Mravikova is gólt lő. 23-18.

43. perc: Görbicz első akció gólja "Görbiczesre" sikerült. 22-18.

39. perc: Mravikova jut lövésig Kelemen mellett. Gól a hosszú felsőbe. 21-18.

37. perc: Bradeanu és Spiridon passzait követően előbbi játékos talál a kapuba. 20-18.

36. perc: Szekeres egyenlít. 18-18. Görbicz büntetőből szerez gólt. 19-18.

35. perc: Amorim lövése kijön a kapusról, a kipattanót Spiridon azonban belövi. 18-17.

34. perc: Nikolajenko is hetesből eredményes. 17-17.

33. perc: Görbicz második hetesét is belövi. 17-16.

32. perc: Bódi ejti át a jobb szélről Pálingert. 16-16.

31. perc: Kelemen találatával kezdődik a második játékrész. 16-15.
Audi ETO-Békéscsaba Fotók: Fazekas Barnabás

30. perc: Nikolajenko hetesét védi Pálinger! Kelemen forgatja be a bal szélen Mravikovát. Szép gól a vége. 16-14. Vége az első félidőnek.

28. perc: Rácz kilencről lő gólt. 16-13.

27. perc: Konkoly Csaba kér időt. Amorim góljával négyre nő az ETO előnye. 16-12.

25. perc: Pálinger véd, majd indítja Mravikovát. Gól! 15-12.

24. perc: Rácz egy lövőcsellel becsapja Mayert és a jobb felsőbe lő. 14-12.

23. perc: Passzívban a vendégcsapat, amikor Nikolajenko lő. Pálinger beleér a bal alsóba tartó labdába, de így is gól lesz. 14-11.

21. perc: Görbicz Anita újra a pályán, ezúttal már támadásban is. Rögtön ad egy gólpasszt Amorimnak. 13-10. Mravikova is betalál. 14-10.

20. pec: Bradeanu "szólója" után nagy gólt lő. 12-10. Mátéfi Eszter kér időt.

19. perc: Tóth Katalin majd Amorim eredményes. 11-10.

18. perc: Bradeanu találatával visszaveszi a vezetést az ETO. 10-9.

17. perc: Vérten lövi el a labdát a bal szélről a kapus feje fölött. 9-9.

16. perc: Mayer is kiáll. Nikolajenko belövi a büntetőt. 8-9.

15. perc: Tóth Katalin kap két percet. Hornyák dönt be két védőt, és így is gólt lő. 8-8.

14. perc: Bódi indítja a kapus. Gól. 7-8. Vezet a Békéscsaba.

13. perc: Nikolajenkóra nem lépünk fel. Könnyedén lövi át a falat lendületből. 7-7.

12. perc: Amorim és Vérten között ezúttal Nikolajenko talál utat a kapuig. 6-6. Amorim bombagóllal javít. 7-6.

11. perc: Mravikova eredményes a jobb szélről. 6-5.

10. perc: Kapkodunk védekezésben, Bódi pedig ezt használja ki, lelopja a labdát Vérten kezéről és Pálinger mellett a kapuba lő. 5-5.

9. perc: Kovacsics találatával újra az ETO-nál az előny. 5-4.

8. perc: Görbicz Anita pályára lép és máris értékesít egy hetest. 4-3. Konkoly Csaba nem hagyja a pályán az irányítót. Tóth Katalin beállóból egyenlít. 4-4.

6. perc: Egy hosszú indítást Bódi szed le Kovacsics és Vérten között. Nagy gól. 3-3.

5. perc: Nikolajenko hetese pontos. 3-2.

4. perc: Pálinger indítását Vérten váltja gólra. 3-1.

3. perc: Kovacsics lép ki a falból és szerez labdát. Végigviszi, és belövi a ziccert. 2-0. Nikolajenko azonnal válaszol. 2-1.

2. perc: Bradeanu pontos indítása után Vérten góljával vezetünk! 1-0.

1. perc: Az ETO kezdte a mérkőzést. Görbicz egyelőre a kispadon foglal helyet.


Korábban:

Szerdán 18 órakor a Békéscsaba ellen játssza a bajnoki elődöntő első mérkőzését az Audi-ETO. Könnyen elképzelhető, hogy Görbicz Anita ezen a találkozón tér vissza a csapatba. Érdekesség, hogy február 17-én pont a csabaiak ellen sérült meg a zöld-fehérek irányítója.

Másfél hét szünet után lép pályára újra az Audi-ETO. Az alapszakaszt 60–19-es sikerrel zárta a címvédő a sereghajtó Hunnia ellen. Aligha lesz ilyen sima a mai találkozó, de a győriek mindenképpen győzelemre készülnek az egyik fél két győzelméig tartó párharc első felvonásán.
Az alapszakasz során Győrben és Békéscsabán is nyert a bajnokság első felében pontot sem vesztett Audi-ETO: ősszel, hazai pályán 27–15-re, míg két hónapja idegenben 22–20-ra nyertek a győriek. Mindkét találkozón az első félidőben remekül tartotta magát a Békéscsaba, de a végén felőrölték az ellenállást Vértenék.

„Természetesen a célunk nem lehet más, mint a győzelem megszerzése. A Békéscsaba rendkívül kellemetlen stílusú ellenfél, különösen a védekezése kemény. Emellett a békéscsabai meccsen a játékvezetők hagyták őket türelmesen támadni, így szinte mindig lövőhelyzetig tudták kijátszani az akciókat. Ha mi nem kezdünk el idegeskedni, ahogyan tettük azt legutóbb, akkor azért megtörhetjük őket. Mindenképpen lényeges, hogy sikerélménnyel a hátunk mögött készülhessünk a vasárnapi Bajnokok Ligája-elődöntőre a Valcea ellen" – mondta Konkoly Csaba, a győriek vezetőedzője, aki úgy látja, a kisebb szünet jót tett a csapatnak.

„A válogatottak két győztes meccsel a hátuk mögött tértek vissza, s formájukra nem lehet panasz, hiszen például Pálinger és Vérten is tevékeny részese volt a svédek legyőzésének. A többiek is lendületesnek, frissnek látszanak az edzésen, ez mindenképpen bizakodásra ad okot" – folytatta a szakvezető, aki úgy tervezi, hogy Görbicz Anitát is pályára küldi szerdán.

„A jelen állás szerint Anita biztosan ott lesz a tizennégy benevezett játékos között, s ha úgy alakul, pályára is küldöm. Szükség van arra, hogy a bajnoki és a BL végjátékára játékba lendüljön, hiszen kulcsszerepet tölt be a csapatban" – tette hozzá Konkoly Csaba.
Görbicz kész a játékra. A győriek irányítója még nem tudta, hogy Konkoly Csaba nevezni szeretné a mérkőzésre, de úgy érzi, kész a játékra.

„A kedd délelőtti edzésen már mindent együtt csináltam a többiekkel, s ez alapján úgy érzem, nincs akadálya a visszatérésemnek. Kicsit hosszú volt a kényszerpihenő, de szerencsére közel sem annyira, mint legutóbb. Próbáltam is innen megközelíteni a dolgot, hogy a hat hónap helyett hat hét volt a kiesett idő. Bízom benne, hogy a jövőben már elkerülnek a sérülések, mert egy kicsit sok volt ebből" – fogalmazott Görbicz Anita.
A klub a szerdai mérkőzés után 20 órától szurkolói ankétot tart a Magvassy-csarnok VIP-termében.

Olvasóink írták

 • 15. Csilluska23 2010. április 08. 08:39
  „Andrea2, tudom, hogy miről beszélek...ne gondold, hogy a hőn szeretett játékosod, nem nagyszájú és nem él úgy, mint pl. Tomori élt..A Kálmánnak sem a Tomori miatt kellett mennie...és a válogatottban is voltak gondok a sztárocskák miatt...ennyi.
  Egyébként meg gratulálok a csapatnak a győzelemhez, örülök, hogy Hangya kezdi megtalálni önmagát:)”
 • 14. who 2010. április 08. 08:00
  „A hozzászólásokból nehéz lenne megállapítani, hogy a cikk egy ETO-Békéscsaba meccsről íródott.
  Tomori már nincs, nem is kell vele foglakozni.
  Görbicz van, örülünk, de egy fecske nem csinál nyarat.
  Azt viszont nem tudom, hogy a kispadon miért kell bőgni az "üdvöskének", ha éppen sz*rul játszik és lecserélik...”
 • 13. tosa2 2010. április 07. 23:31
  „Addig meg nem is volt győzelem ugye, amig nem játszott.!?”
 • 12. gólkirály 2010. április 07. 21:40
  „Ez az egész női kézilabda egy ember miatt eladható: Görbicz Anita!”
 • 11. Igazamvan 2010. április 07. 21:28
  „csabakirály v inkább bohóc:mi volt az ebéd az oviban, anyukád ment érted időben???”
 • 10. mauz 2010. április 07. 20:19
  „Ha csak egy ember van a pályán, aki igazán kiteszi a szívét, az Görbicz Anita. A második Spiridon. A továbbiakra lehet szavazni, de nem Tomori folytatja a sort, az biztos. Volt egy-két jó meccse, és ennyi.”
 • 9. claudiaa 2010. április 07. 16:09
  „szerintem senki sem hiszi el,hogy a szája miatt menesztették Zsuzsit,de ez is erős kijelentés,hogy pia ,drog stb...
  itt aki tudja fix helyzetet az a klub és Zsuzsi.
  nem kell találgatni,és nem kell "hírnevet" rontani..
  a drog ,pia is több helyről felröppent,de nem bizonyított tény hogy ez miatt kellett elmennie.
  lehet hogy igen,lehet hogy nem.
  A lényeg,hogy tanuljon a hibából bármi is volt az,és sok sikert és jobbnál jobb eredményeket Neki!”
 • 8. claudiaa 2010. április 07. 14:46
  „Hajrá csajok!
  és Hajrá Görbe,reméljük most már nem ér semmi baj...
  Viszont Tomó hiányozni fog ma is;(”
 • 7. Andrea2 2010. április 07. 12:05
  „Nem Görbét akarom védeni! De úgy gondolom, hogy Tomihoz képest Ő az, aki már letett valamit az asztalra!”
 • 6. tosa2 2010. április 07. 11:22
  „Andrea2 ! Van akinek lehet jártatni a száját, van akinek nem !
  Lehet, hogy egy kicsit hangos volt, de a nagy ő sem fogta vissza
  magát sokszor!”
 • 5. Andrea2 2010. április 07. 11:18
  „Kedves Csilluska23!
  Ha Tomori profi játékosnak tarja magát, akkor szájjártatás helyett inkább mutatta volna meg, hogy mit tud.
  Úgy érzem kapott elég lehetőséget ehhez!”
 • 4. tosa2 2010. április 07. 10:53
  „3. Kevés az imádat, azért drukkolj, hogy ne történjen semmi újabb baj!”
 • 3. CsabaKiraly 2010. április 07. 10:24
  „AAA = Angyalok Angyala ANita Imadunk !!”
 • 2. tosa2 2010. április 07. 10:11
  „Kedves Anita !! mindig is sokat vártak tőled, amit mindig sikerült teljesíteni.
  Azt hiszem Te is tudod,hogy ennyi komoly sérülés után, egyre nehezebb jól
  teljesíteni,bár biztosan mindent megpróbálsz.
  Gondolkodj el egy kicsit, mielőtt azt mondod: én újra a régi vagyok !”
 • 1. Csilluska23 2010. április 07. 08:41
  „Már éppen ideje.Lassan másfél éve sérült, még jó, hogy van az ETO-nak ennyi pénze rá...bezzeg Tomorit el kellett küldeni, mert nem volt szimpatikus egy-két embernek:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyemelő Eb: a férfiaknál is török arany

A nők 53 kg-os súlycsoportja után a másik keddi versenyben, a férfiak 62 kg-os kategóriájában is… Tovább olvasom