Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Győzelemmel folytatta a Foton

Röhnisch Foton Sopron BEAC Újbuda 63 49 (17–7, 21–20, 11–12, 14–10) Sopron, NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 300 néző. V.: Papp, Pereniczki.
Mindkét csapatot kisszámú, ám annál nagyobb hangerővel bíró szurkolósereg biztatta, így remek hangulatban kezdődött a találkozó. Ezt soproni részről még fokozta, hogy Radnóty ügyes belépése után szépen játszotta meg Dénest, aki vezetést szerzett a hazai együttesnek. Ezt követően több mint két percen át nem esett kosár, mert mindkét csapat keményen védekezett, talán éppen ezért rosszul is dobott.

Aztán a negyed második felében a születésnapját ünneplő Szőke, valamint Burgmann lépett elő főszereplővé. Előbbi kosarakat, utóbbi pedig labdákat szerzett szép számmal, így kitűnően védekezett a Foton, az első negyedben a BEAC mindössze egy mezőnykosarat dobott. Lódi távoli duplájával indult a második negyed, majd kicsit szétesett a Foton addig remekül működő védekezése, és ebben nyilván része volt annak, hogy az elhárítás két pillére, Burgmann és Dénes ekkor pihentek. Lódi közeli kosaraival viszont tartotta előnyét a Foton, bá r a szívósan küzdő fővárosiak megközelítették a hazaiakat.

Kapkodva, eladott labdával kezdett térfélcsere után a Foton, ám a hazai gyűrű előbb Dénes, majd Radnóty dobásával is a soproniakat segítette. A csereként beállt Farkas azonnal dobott egy szép duplát, így 13 egységnyire duzzadt a soproniak előnye. Később inkább a küzdőjelleg dominált, elég csapkodó, sok hibával tarkított lett a mérkőzés.

Ez folytatódott a negyedik negyedben is, amikor Dénes triplája révén már 14 ponttal vezettek a soproniak lelkes közönségük nagy örömére. A véghajrában újra az első negyedben villogó Burgmann lépett elő vezéregyéniséggé, kritikus pillanatokban megnyugtató kosarakat szerzett.

Összességben az első negyedben megszerzett előnyét a kisebb-nagyobb hullámvölgyek ellenére végig tartani tudta a Foton és megérdemelten szerezte meg második győzelmét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parcellázást terveztek

Újabb fejlemények vannak a győr-bácsai labdarúgópálya ügyében. A pályát az rt. adta el a… Tovább olvasom