Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Győzelemmel a legjobb hat közé

Ma a Videoton látogat a Matáv Sopron együtteséhez. A távközlésieknek ez az utolsó hazai mérkőzésük az alapszakaszban. Dajka László edző együttesének tervezett felkészülési programját kicsit felborította, hogy a Ferencváros elleni elmaradt juniormérkőzést ezen a héten kellett lejátszani.

A Matáv Sopronban az ETO az Üllői úton bízik a sikerben.
„Ezzel együtt a tervezett munkát nagyjából el tudtuk végezni. Huszti Szabolcs az olimpiai, Pető Zoltán pedig a felnőttválogatottnál töltötte a hét első felét. Örülök neki, hogy mindketten játszottak és egészségesen tértek vissza."

A soproni együttes szakvezetője nem titkolta, nagyon nehéz mérkőzésre számít az utóbbi hetekben gyengén teljesítő fehérváriakkal szemben. „Nem szabad elfelejteni, hogy a Videotonból két labdarúgó, Tóth Balázs és Dvéri Zsolt szerepelt a válogatottban. A fehérvári gárda játékosállománya tehát sokkal erősebb, mint azt a tavaszi szereplése és jelenlegi helyezése mutatja. Azt is tudom, hogy egy csapatnál egy hullámvölgy, mint amilyenben most a Videoton van, nem tart örökké. Arra nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne itt, Sopronban, ellenünk támadjon föl a székesfehérvári társaság. Ahhoz, hogy célunkat elérjük, mindenképpen itthon kell tartani a három bajnoki pontot.

Egy győzelemmel nagyot léphetünk a legjobb hat közé jutás felé. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, kulcsfontosságú, hogy kikapcsoljuk a fehérváriak két válogatott labdarúgóját. Sajnos ebben most nem lehet a csapat segítségére az utóbbi hetekben a mindenkori ellenfél szervezőit a játékból remekül kikapcsoló Fehér Zoltán, aki három sárga lapja miatt eltiltását tölti. Rajta kívül Lambulic bajlódott a héten vádlijával, ő csütörtökön kezdett tréningezni, de számítok játékára a védelemben. Milinte Árpád is csütörtökön állt edzésbe, neki a háta fájt."

Legutóbb a Videotonban szerepelt a télen Sopronba igazolt Vasas Zoltán. „Semmi különleges érzés nincs bennem, nem tekintem a mai mérkőzést presztízscsatának. A fehérváriakkal kapcsolatban azt sajnálom, hogy amit szerződésben ígértek, azt nem teljesítették azóta sem, hogy a pert megnyertem velük szemben."

Veszélyes kontrák

Gyengén kezdte a Videoton a tavaszi szezont. Négy mérkőzésből három vereség és csupán egy döntetlen a Csank János vezette együttes mérlege. Nem csoda tehát, hogy javítani szeretnének Dvériék Sopronban. A fehérvári együttest jól ismerők szerint a formahanyatlás leginkább a pénztelenségnek tudható be. Úgy hírlik, tetemes összeggel tartozik a vezetőség a játékosoknak, s emiatt vannak bajok. Információink szerint a napokban rendeződtek a pénzügyek, s talán ez nyugtatólag hat a játékosokra.

Mindenesetre akár így, akár úgy áll a helyzet, a Videoton komoly játékerőt képvisel a honi élvonalban, különösen a pontrúgásai és a kontraakciói veszélyesek. Csank János Panticra és Risticre nem számíthat a védelemben, a középpályán pedig Schwarcz hiányzik sérülés miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminchat éve nem tudják az angolok legyőzni a svédeket

Svédország tovább folytatja remek sorozatát az angolok ellen, szerda este Zlatan Ibrahimovic második… Tovább olvasom