Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Győrsövényház: Bajnoki célok

Veretlenül lett őszi bajnok a győrsövényházi együttes. A feltételek, úgy tűnik, adottak a magasabb osztályba lépéshez, de további támogatás szükséges.

Jövőre magasabb osztályban szeretne szerepelni a győrsövényházi csapat.
Remekül sikerült az elmúlt őszi idény Győrsövényházon, így méltán várják bizakodással a tavaszi folytatást. Bár évek óta meghatározó szerepet játszik a csapat a megyei másodosztály csornai, majd a mosonmagyar- óvári csoportjában, ezúttal fölényesnek mondható előnyük van a második helyezett Hegyeshalom, és az őket követő Rajka előtt.

Hancz Attila, az egyesület elnöke is örömmel nyugtázta az őszi remek szereplést, de nyilván neki a siker még több feladatot jelent, mivel a bajnoki célok megvalósításához további kemény erőfeszítéseket is kell tenni.

A vezetőség már a nyári átigazolási időszak előtt komoly erősítésekről döntött. Így került Győrsövényházra a volt válogatott labdarúgó, Lakatos Ferenc, a gólerős Baracskai Róbert és Komjáthy Zsolt. Heti két edzéssel és egy edzőmérkőzéssel készült a csapat a megmérettetésekre. A rajt ugyan egy kissé döcögősre sikerült, de a csapat ennek ellenére veretlenül zárta az őszi idényt, s a tizenkét győzelem mellett mindössze három döntetlen sorakozik a neve mellett.

– Örülünk a hatpontos előnynek, de nem iszunk előre a medve bőrére, mivel tavasszal még tizenöt kemény mérkőzés vár a csapatra – mondta érdeklődésünkre az elnök. – Már a korábbi években is többször ott álltunk a feljutás kapujában, de a küszöböt nem sikerült átlépni. Az elmúlt időszakban a játékoskeret mellett igyekeztünk javítani a tárgyi feltételeken is, a már meglévő villanyvilágítás mellé tavaly elkészült a minden igényt kielégítő öltözőépület, amelyet több, magasabb osztályban szereplő csapat is megirigyelhetne.

– Tudjuk, hogy a megyei első osztályban serdülőcsapatot is kell indítani, bár készülünk rá, ez újabb nehézségeket okozhat. Ezért is sajnáljuk, hogy a Bozsik-programot egy tollvonással megszüntették. Továbbra is foglalkozunk a gyerekek képzésével, s reméljük, hogy nem lesz hiábavaló ez a befektetés.

Szükségessé vált egy támogatói háttér megteremtése, mert a jövőben sokkal nagyobb terhet már nem tud átvállalni az önkormányzat. Folyamatosan tárgyalnak a potenciális támogatókkal, s remélik, március végére már olyan helyzetet tudnak teremteni, hogy nem lesz akadálya a magasabb osztályba lépésnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lisztes valószínűleg távozik a Werder Bremenből

A Bundesliga jelenlegi listavezetője, a Werder Bremen vezetése nem tudott megegyezni a magyar… Tovább olvasom