Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Gyors találkozás a múlttal

Az elmúlt hétvégén Münchenben megtartották a női kosárlabda Euroliga sorsolását. A jelen pillanatban Orsi néven „futó” ex GySEV ugyan egy nyolcasba került a védő orosz Jekatyerinburggal, ám összességében nincs oka panaszkodni a sorsolásra.

A soproniakkal nem kevesebb mint három Euroliga-újonc került egy csoportba. Az olasz Chieti, a korábban a soproniaknál is megfordult, s tőlük igen viharos körülmények között távozó bosnyák Mujanovicot is soraiban tudó spanyol Barcelona és a cseh USK Praha is most debütál a legrangosabb európai klubsorozatban. A védő és a három újonc mellett két francia együttes, a Bourges és az Aix-en-Provence, valamint a szlovák Ruzomberok és a soproni társulat alkotja a csoportot.

Kiemelkedik a címvédő

– A néhány, a csapattal az Euroligában eltöltött szezonban szerzett tapasztalat alapján azt mondhatom, hogy egy-egy klasszisjátékos leigazolása jelentős mértékben át tudja alakítani az erőviszonyokat – kezdte a csoportbeosztás értékelését Török Zoltán, a soproni klub ügyvezetője. – Ha az előző évi játékosállománnyal kaptuk volna ezt a sorsolást, akkor az elvárásokkal kapcsolatban rögtön rávágtam volna, hogy nem is az első négyben, hanem az első kettőben kell végezni. Ez azonban csak fikció, most más a helyzet! Egyrészt úgy vélem, hogy mivel jelentősen megfiatalított kerettel vágunk neki az évadnak, és ezen belül a sorozatnak is, megítélésem szerint kiegyensúlyozott ez a csoport, másrészt pedig, mint azt már korábban is mondtam, erre az évadra nincsenek konkrét, helyezésben megfogalmazott céljaink. Úgy gondolom, a Jekatyerinburg kiemelkedik a csoportból, mi pedig elsősorban hazai környezetben szeretnénk szép eredményeket, bravúrokat elérni.

Szerencsés menetrend

A sportvezető a sorsolás szempontjából kifejezetten szerencsésnek tartotta, hogy a soproniak a tervek szerint október 22-én Oroszországban a Jekatyerinburg otthonában kezdik a sorozatot. Mindezt azért tartotta jó dolognak, mert nem a sűrített bajnoki menetelés közepette, esetleg egy diósgyőri és egy pécsi rangadó között kell a társaságnak több napot orosz földön tölteni. Érdekesség, hogy egy héttel ez után az összecsapás után az Orsi az első hazai mérkőzésén a rózsahegyieket fogadja. A szakvezető Natalia Heiková tehát új állomáshelyén, az első hazai környezetben sorra kerülő nemzeti tétmérkőzésén éppen az ellen a csapat ellen kell hogy „meccseljen", amelynek kispadján több mint másfél évtizedig ült. Nemcsak az edzőnek, hanem a soproniak szlovák irányítójának, Iveta Bielikovának is hasonlóképpen és hasonló okokból lesz pikáns az első hazai Euroliga-meccs. A soproni sportvezető egy gondolat, pontosabban egy szó erejéig kitért a másik csoportra is. A pécsiek mellett a spanyol Valencia, a francia Valenciennes, a lengyel Gdynia, az olasz Parma, az orosz Szamara, a cseh Brno és a litván Vilnius alkotta nyolcast nemes egyszerűséggel „halálcsoportnak" nevezte.

Képernyőn a soproniak

A soproniak ügyvezetője egy örömteli hírről is beszámolt, megegyezett a Sport1 televíziós csatornával arról, hogy az a csapat összes hazai és idegenbeli játékát közvetíti. Ez utóbbiakba persze külföldön az anyagiak is beleszólhatnak, de Török nagyon reméli, hogy legalább tíz csoportmérkőzést élőben láthatnak majd a soproni drukkerek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Risztov Éva: ezüstnyitány

Risztov Éva ezüstéremmel mutatkozott be Barcelonában. Kovács Ági várakozáson felül teljesített új… Tovább olvasom