Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 11°C | 18°C Még több cikk.

Győrött folytatódik az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012

A 2012-es londoni Olimpiára szóló jegyeket nyerhetnek a résztvevők.

Április 17-én, vasárnap Győrön folytatódik a hazánkban 30 éves hagyománnyal rendelkező szabadidősport eseménysorozat, amely a futás, gyaloglás, kerékpározás, úszás és triatlon különféle távokon történő teljesítésére buzdít. Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 rendezvénysorozat 2011. március 1. és 2012. augusztus 31. között kerül megrendezésre Budapesten és 18 magyarországi nagyvárosban, havonta legkevesebb 20-20 szabadidősport-rendezvénnyel. A próbázók - így a győri nevezők is - a 2012-es londoni olimpiára szóló belépőjegyeket nyerhetnek. Az iskolák közötti versenyben a legtöbb pontot elérők értékes sportszer-csomagokhoz juthatnak.

Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 eddigi rendezvényein, 16 városban, ez idáig több mint 5200 ember állt rajthoz és teljesítette a gyalogló, futó és triatlon versenyszámokat különböző távokon. A közel másfél éves rendezvénysorozat alatt kiemelt figyelem övezi a fogyatékos sportolók részvételének biztosítását is, akiknek részvételi lehetősége a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége együttműködésével került kialakításra.

A vasárnapi győri futás mellett, ezen a hétvégén az ország több nagyvárosában – így Baján, Miskolcon, Kaposváron, Szekszárdon, Tatabányán, Cserhátsurányon és Szarvason – is rajthoz állhatnak az amatőr sportolni vágyók, akik közül a legszerencsésebbek ott ülhetnek a 2012-es londoni olimpián.

Aki úgy gondolja, hogy az első tavaszi napokat, az egészséges életmód jegyében a szabadban, sportolással töltené, 7, 14 és 28 km-es távokban nevezhet. Az útvonalak a Széchenyi István Egyetem mögötti töltésen, sík, földes úton kerülnek kialakításra. A nevezés pontos helyszíne: Széchenyi István Egyetem mögötti Mosoni-Duna parti töltés, Lapos Tanszék előtt. A futásra történő nevezésre 9:00 óráig van lehetőség.

További aktuális információ a www.otproba.hu honlapon érhető el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SEAT Lami-Véd Győr: ötödikek lehetnek

Ma 18 órakor a női NB I ötödik helyéért vívott párharcban a SEAT Lami-Véd Győr az FTC otthonában lép… Tovább olvasom