Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Győrött a válogatott

A győri egyetemi csarnokban készül a női kézilabda Európa-bajnokságra a magyar válogatott.

Kiss Szilárd szövetségi kapitány hétfőn délelőtt kétórás edzést vezényelt a játékosoknak, akik között ott volt a győri Borbás Rita és a Cornexi-Alcoa kapusa, Sugár Tímea is.

Ők ketten ugyan nem tagjai a múlt pénteken szűkített 16-os keretnek, ám Kiss Szilárd mégis ragaszkodott ahhoz, hogy ők ketten csatlakozzanak a csapathoz.

Újabb győri az edzésen


„Borbás Rita edz velünk, de nem lakik a csapattal.
Mindenképpen szerettem volna a beállós edzésmun káját testközelből is megismerni. Úgy gondolom, ezen a foglalkozáson is bizonyította, ott a helye a bő keretben. Sugárt azért kértem, hogy továbbra is dolgozzon velünk, mert szeretek három kapussal edzeni." Nagy kérdés persze, hogy Sugárt mennyire viselte meg, hogy az olimpia után a hazai rendezésű EB-ről is úgy fest, hogy lemarad. Kiss Szilárd erről így beszélt: „Kellemetlen dolog egy ilyen döntést meghozni, s bár nyilván mindenkiben hasonló folyamatok zajlanak le, nem egyformán reagálják le a rossz hírt. Sugár Timi nagyszerű sport ember, s ezt most is bizonyítja. Dönteni azonban kellett, mégha ez egyeseket hátrányosan is érint."

Farkast hiányolja a kapitány

A jelenleg keretben lévő tizenhat játékos mellett egyébként még hatan – közte persze Borbás és Sugár – mégis reménykedhet a csapattagságban, hiszen a csoportkör és a középdöntők után is van lehetőség a cserére. Az EHF-hez leadott huszonnégyes listáról ketten hiányoznak. A Dániában profis kodó Farkas Ágnes önként mondta le a szereplést, a győri Mörtel Renáta viszont egy súlyos sérülés miatt marad le a kontinenstornáról. Kiss Szilárd szerint ez jelentősen nehezíti helyzetét.

„Két jó képességű játékosról van szó. Mörtel esetében sajnos egy sérülés szólt közbe, Farkas viszont maga döntött így. Bár sok kritika érte az utóbbi időben a kézilabdázót, én úgy érzem, egy koncentrált és moti ált Farkas Ági még nagy segítségére tudott volna lenni a válogatottnak. Sajnálom a döntését, de tiszteletben tartom, s elfogadom."

Korai az esélylatolgatás

Ami az eddig végzett munkát illeti, a szövetségi kapitány összességében pozitívan nyilatkozott: „Sosem lehet az ember teljesen elégedett, de nagyjából azokat a feladatokat, melyeket előzetesen elterveztünk, sike rült megvalósítanunk. Fontos volt, hogy végre tudtunk edzeni a győri helyszínen. A csarnok jónak tűnik, de még meg kell szokni, különösen a pálya borítását és annak színét, mert nem ehhez vagyunk szokva.

A hátra lévő időszakig úgy gondolom, a játékosok "bejátsszák", "belakják" a létesítményt, s a csütörtöki nyitómérkőzésen már ilyen szempontból sem érhet bennünket váratlan meglepetés." Az esélyekkel kapcsolatosan Kiss Szilárd nem bocsátkozott jóslatokba, mert korainak tartja. „Lehet számolgatni, lehet tervezgetni, de feleslegesnek tartom.

Az eddigi ismeretek alapján egyértelműen, hogy csoportunkban a franciák tűnnek a legerősebbnek, de nem szabad csak rájuk koncentrálni, mert ez akár már a fehéroroszok ellen megbosszulhatja magát. Mi most elsősorban ellenük készülünk. Már csak azért is, mert egy világversenyen mindig az első mérkőzés az egyik legnehezebb, egy jó rajt kellő lökést adhat a folytatáshoz." A papírforma mindenesetre biztos magyar győzelmet ígér a csütörtöki találkozón, s a sikerben bíznak a magyar játékosok is. Radulovics Bojana, a Dunaferr világklasszis átlövője így nyilatkozott az esélyekről, reményekről:

„Még sohasem játszottam ebben az új győri csarnokban, remélem szerencsét hoz számunkra. Első benyomásra nagyon barátságosnak tűnik. Ez volt az Európa-bajnokság előtti első edzésünk a csoport mérkőzéseink helyszínén. Lendületes átmozgatás volt, épp annyira, ami lyennek ilyenkor lennie kell. Úgy érzem, nem lehet gond a csoportmeccsek során, szeretnénk mindhárom találkozónkat megnyerni." A Graboplast-ETO irányítója, Görbicz Anita duplán is hazai pályán szerepel, de ez őt inkább fel dobja:

„Kissé szokatlan, de jónak tűnik a pálya új borítása. Úgy gon dolom, mindenképpen előny, hogy hazai környezetben kell játsza nunk, nekünk győrieknek pedig plusz motivációt jelent a hazai szurkolók előtt szerepelni. Csoport ellenfeleink közül a franciák a leg erősebbek, de úgy érzem őket is na gyon meg fogjuk verni." A bemelegítés után alaposan meghajtotta Kindléket a kapitány. Fotó: H. Baranyai Edina

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyolország nyerte a Davis-kupát

Spanyolország nyerte a tenisz Davis-kupa döntőjét Sevillában, így a spanyolok 2000 után második… Tovább olvasom