Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Győrig követte edzőjét

Az elsők között jelentette be az ETO-SZESE a nyár elején a 29 éves Hugo Garza Hernandez leigazolását.

A 190 cm magas, 86 kg-os játékos, aki elsősorban balszélső, illetve középső védő, de beállósposzton is szerepel, gyakorlatilag követte edzőjét, hiszen a csapat új trénerével, Magi Serra Cortinával együtt érkezett a spanyol Aranda csapatából. Mint azt a játékos elmondta: döntésében csak az egyik ok volt, hogy jól ismeri a trénert.

„Nyilván nem mindegy, hogy egy új országban, egy új közegben akad legalább egy ismerős. Ez nem elhanyagolható szempont, de ezenfelül azért vannak még indokai, amiért a győri csapatot választottam.

Egyrészt nem vagyok már annyira fiatal, s mindenképpen hasznosnak érzem, ha kipróbálom magam egy másik bajnokságban. A magyar pedig az erősebbek között van. Másrészt a két pontvadászat közötti felfogás is érv volt amellett, hogy Magyarország felé vegyem az irányt. Odahaza nálunk az elmúlt években tendenciává vált, hogy a játékvezetői felfogás nem támogatja a keményebb, férfiasabb küzdelmet. A magyar viszont nem ilyen, s én ennek felettébb örülök" – mondta a játékos, aki arra a felvetésre, hogy mindezek után nem tart-e attól, hogy a magyar bírók esetleg fenik majd rá a fogukat, pontosabban a sípjukat, így felelt: „Nem hiszem, mert nem durvaságról beszéltem, hanem keménységről. Én úgy nőttem fel ebben a sportágban, hogy a kézilabda igenis harcias játék, ahol küzdeni, ütközni kell. Ezt lehet sportszerű keretek között, a test-test elleni összecsapás csak még látványosabbá teszi ezt a sportot. Bízom benne, hogy ezt a mi csapatunk is majd bizonyítja. Hogy pontosan ez helyezésekben mire lesz majd elegendő, azt nehéz megmondani. Újoncok leszünk, elindultunk egy úton, megvan az edzőnk szakmai elképzelése, mely remélhetőleg elegendő lesz ahhoz, hogy az elénk tűzött célt elérjük. Ez most hivatalosan a biztos bent maradás, de ha úgy alakul, minél előbbre szeretnénk végezni. Az Arandával ezt az utat egyszer már végigjártuk, tavaly újoncként nem fenyegetett bennünket a kiesés réme, bízom benne, a győriekkel is így lesz."

Hernandez ugyan csak egy évre írt alá, de hosszabb távon is el tudja képzelni a klubbal a kapcsolatot: „Ez is nagy hibája a jelenlegi spanyol kézilabdának, hogy gyakorlatilag mindenki csak egy évre rendezkedik be, s amint lehetősége van, továbbáll. Nem kovácsolódnak igazi csapattá, s ez nem jó senkinek, legfőképpen a szurkolóknak."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luiz Gustavo a Bayerntől a Wolfsburghoz szerződött

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchentől a VfL Wolfsburghoz szerződött Luiz Gustavo, a brazil… Tovább olvasom