Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Győriek nyerték a nemzetek nagydíját

Huszonkilencedik alkalommal rendezték meg Kiskunhalason és Kiskunfélegyházán a Tulit Péter nemzetközi tornászemlékversenyt, amely a szakemberek szerint a világ egyik legnagyobb utánpótlásversenyének számít.
Tizenkilenc ország 296 tornásza mérte össze tudását a hat korosztályban és a 16 éveseknél kiosztásra várt a legendás serleg, melyet egykoron Guczoghy György, Supola Zoltán vagy éppen a mai tornászcsillag, Gál Róbert nyert meg. Érdekesség, hogy a győrieknek egészen 1997-ig kellett várni a serleg elhódítására, akkor ez Arnold Gergelynek sikerült.

Ezt a nagy sikert érte el a győri Bercsényi DSE tornásza, Farkas Péter is, aki egész éves jó teljesítményét koronázta meg a kupa elnyerésével.
A győri versenyző összetettben második helyet szerzett, míg a szerenkénti döntőkben gyűrűn első, korláton és nyújtón második, lólengésben pedig harmadik lett, így a mezőny legjobb 16 éveseként vehette át a fényes trófeát dr. Pacsolay Gyulától, a verseny főszervezőjétől.

Kortársa, Horváth András összetett 6. helyét egy ugrásbronzzal toldotta meg. Az 1989-es korosztályban Szabó Nándor tett ki magáért, lólengésben, talajon és nyújtón is ezüstérmet szerzett. Az 1990-eseknél Virág Zsolt bizonyította klasszisát korosztályában, mivel lólengésbronzérme mellé nagyszerű nyújtógyakorlatával egy aranyat is szerzett. A legkisebbek sem maradtak érem nélkül, hisz Udvardy Attila élete első nemzetközi versenyén korláton szerzett bronzérmet, míg Horváth R. Dávid gyűrűn és nyújtón is harmadik lett.

Az eredményhirdetés végén jutalmazták a nemzetek közötti csapatversenyért kiírt nemzetek nagydíjának győztesét, amely ezúttal a győri Bercsényi DSE csapata lett, megelőzve Indiát, Németországot, Romániát és Angliát is. A díjat Keszthelyi Rudolf volt olimpikon tornász, Tulit-tanítvány adta át a Kollár András, Szűcs Róbert, Fajkusz Csaba edzőtriónak. A sikeres szereplésről többen is nyilatkoztak a Kisalföldnek:
Altorjai Sándor, a MOTESZ főtitkára: – Sportágunknak mindenfajta nemzetközi sikerre óriási szüksége van, ezt most a győriek szállították – gratulálok nekik.

Kollár András, a Bercsényi DSE vezetőedzője: – Nagyon örülök a fiúk jó teljesítményének és jólesik a külföldiek elismerése is, hisz a verseny után meghívásunk van Angliába, Svédországba és Szlovéniába is.
Arnold Csaba, a városi tornaszövetség elnöke: – Kétezerhárom volt az az év, mikor a legtöbb gratulációt és a legkevesebb pénzt kapta a szakosztály. Ezért is hatalmas siker az ilyen eredmény elérése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legjobb 8 között a Fotex KC Veszprém

A legjobb nyolc közé jutott szombaton a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Fotex KC Veszprém.… Tovább olvasom