Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Győri városi rangadón nagy célokért

Teremfutball - Aranyéremre pályázik az NB I-es futsalbajnokságban az Euro-Mobil-Trans Győr. Az együttes holnap városi rangadón fogadja az Arrabona Print FC Győr csapatát. Nagy terveket szövöget az élvonalbeli futsalbajnokságban szereplő Euro-Mobil-Trans Győr csapata.
Az együtteshez nemrégiben több válogatott játékos is érkezett, így céljuk a bajnoki aranyérem megszerzése. A klub tegnap sajtótájékoztatót tartott.

Szilágyi András, az egyesület elnöke és támogatója:
„Korábban azzal a céllal vágtunk neki a munkának, hogy híresebbé tegyük itthon a futsalt. Így gyerekekkel kezdtünk el foglalkozni, ezt az irányvonalat követtük. Aztán rájöttünk, hogy megfelelő szakemberek híján ezt nem lehet megvalósítani. Most próbálunk egy sikeres felnőttcsapatot összerakni és majd a későbbiekben kemény és nehéz munkával a gyerekek nevelését is elkezdeni. Néhány éve múlva szeretnénk ennél is sikeresebbek lenni."

Az Euro-Mobil-Trans Győr szeretne bajnokcsapatként ünnepelni az idény végén. Fotó: Krizsán Csaba

Szipőcs Attila, a klub technikai vezetője szerint először a kirakatot jelentő felnőttcsapatot kell jól kialakítani, mert ez vonzza a szurkolókat. Az utánpótlás-nevelés kapcsán pedig a brazilokat kell etalonnak tekinteni, akik a kimagasló technikai képzettségüket a futsalnak köszönhetik.

Camin Róbert, az együttes játékos-edzője az eddigi szerepléssel kapcsolatban így fogalmazott:

A meccsek meccse
Molnár Attila, az Arrabona Print FC Győr vezetőedzője:
„Számunkra ez a bajnokság legfontosabb meccse, mindent alárendeltünk ennek a találkozónak. Felkészültünk az ellenfélből, a legerősebb összeállításban lépünk pályára és nyerni szeretnénk. Sajnos úgy tapasztalom, hogy már nem rivalizálás, hanem sokkal inkább ellenségeskedés van a két csapat között, pedig szerintem egymás segítése lenne a természetes. A másik fél részéről azonban nem tapasztalok fogadókészséget."
„Jól kezdtük a tavaszi szezont, három mérkőzést megnyertünk, egy találkozón döntetlent játszottunk és a Magyar Kupában bejutottunk a legjobb négy közé. Úgy gondolom, hogy az eredmények tekintetében jó irányban haladunk, a játékunkban viszont még vannak tartalékok. Öt új játékos érkezett, nekik be kell illeszkedniük, egységes csapattá kell formálódnunk és eleget tennünk a megváltozott céloknak."
Holnap városi rangadót rendeznek az ikrényi sportcsarnokban. Az együttes 19.20 órától az Arrabona Print FC Győr csapatát látja vendégül.
„Nekem mint budapesti játékosnak nem presztízskérdés a városi rangadó. Ez is ugyanolyan meccs, mint a többi. A lényeg, hogy megszerezzük a három pontot."

Szente Tamás, a csapat másik játékos-edzője ehhez hozzátette: szeretnék megnyerni a bajnokságot, erre van is esélyük, igaz, nagyon kiegyenlített a pontvadászat. A Bajnokok Ligájáról akkor lesz érdemes beszélni, ha itthon megszerezték az aranyérmet.

Molnár Péter városi sportigazgató hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy a sportág rekordsebességgel fejlődött Győrött. Fontos lenne, hogy az iskolákban nagyobb szerepet kapjon, ehhez vállalják a közvetítő szerepét.

Hoffmann Gergely, az ikrényi sportcsarnok sportmenedzsere szerint az ikrényiek magukénak érzik a csapatot. Bíznak benne, hogy szerdán sokan lesznek kíváncsiak a csatára.

Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke, az MLSZ futsalt felügyelő elnökségi tagja elmondta: ami az elmúlt két évben a futsalt tekintve Győrött történt, az óriási áttörést jelentett.

„Szavakkal ezt nem is lehet érzékeltetni, csak az tudja, aki ezt elkezdte, átélte. A munka mellé eredmény is párosult. Szerintem a két győri csapat vezetőinek le kellene ülniük beszélgetni, mert így a városi önkormányzat előtt is jobban tudnák az érdekeiket érvényesíteni. Az országban Győr az egyetlen város, melynek két élvonalban szereplő csapata van, meg kell ezt becsülni."

Döntetlen és vereség
Colorspectrum Aramis–Euro-Mobil-Trans Győr 2–2 (0–0).
Euro-Mobil-Trans Győr: Komáromi – Takó, Szente, Berkes, Baranyai. Cs.: Szabó P., Camin, Dróth, Domokos, Tamási G., Matkovics. Játékos-edzők: Camin Róbert és Szente Tamás.
Győri gólszerzők: Camin, Szabó P.
Camin Róbert: – Mélyen tudásunk alatt játszva sikerült egy pontot mentenünk a szimpatikusan és tudatosan futballozó Aramis ellen.
Mezei-Vill FC Berettyóújfalu–Arrabona Print FC Győr 6–2 (3–1).
Arrabona Print FC Győr: Pánczél – Stemmer, Krén, Varga I., Szabó T. Cs.: Kormos, Király, Polgár, Vági, Takács. Edző: Molnár Attila.
Győri gólszerzők: Varga I., Krén.
Molnár Attila: – Tartalékos csapatunktól  ezen a mérkőzésen ennyire futotta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajzát Péter sérülten érkezett meg Törökországba

Labdarúgás - Munkatársunk helyszíni jelentése.
Megérkezett Kemerbe a Győri ETO FC csapata. A… Tovább olvasom