Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Győri válogatottak két évtized után

Szokásos évzáróját tartotta a múlt a héten a városi tornaszövetség, és a Bercsényi DSE tornaszakosztálya.

Az eseményen értékelték az éves eredményeket és jutalmazták a tornászokat. A győri Balassi-iskolában a tornaszövetség elnöke, Arnold Csaba nyitotta meg a rendezvényt, aki elmondta, szeretnék jövőre is megrendezni a népszerű Kisalföld-kupát, valamint márciusban ismét  jótékonysági tornászbált szerveznek, amely a szórakozás mellett anyagi segítség is a városban működő szakosztály versenyzőinek.

Ezt követte Kollár András beszámolója, aki a szakosztály eredményességét értékelte. Kiemelte: 2005 a kettőség éve volt, mivel ugyan a lehető legnagyobb eredményességi támogatást kapták meg Győrtől, ám a legtöbb gond is ebben az esztendőben akadt.
A Bercsényi DSE tornászai közül – különböző korosztá-
lyokban – idén tizenketten húzhatták magukra a válogatott címeres trikóját. Ez mindenképp jó, de sokat kellett utaztatni, versenyeztetni a társaságot, és ez sok pénzbe került. 2005-ben összesen 41 hazai és külföldi

viadalon vettek részt a győri tornászok, s 7 nagyobb edzőtáborban gyakoroltak.  Az anyagi gondok mellett komolyabb sérülések is hátráltatták a szakosztály eredményességét, örvendetes viszont, hogy mindkét iskolában – a Balassiban és a Bercsényiben is –, ahol az edzéseket tartják, új tornaszerek vásárlására nyílt lehetőség. Ezt támasztotta alá Németh Zsolt, a Bercsényi-iskola igazgatójának beszámolója is, aki elmondta, hogy a Nemzeti Sporthivataltól kapott egymilliós támogatásból jutott pénz új tornaszerekre is.
A versenyzők közül kiemelték Szabó Nándor, Virág Zsolt, Sörös János és Bólya Márton idei jó teljesítményét. Örömteli, hogy húsz év után ismét felnőtt válogatott tornászai lettek Győrnek. Bernát Gyula és Fazekas Péter ugyanis bemutatkozhattak, s remekül helytálltak a magyar nemzeti együttesben.

 A Bercsényi DSE jutalmazott tornászai, serdülők, akik másodikok lettek a magyar bajnokságban: Czeczon Zsombor, Nagy László, Odnoga Mátyás, Radics János, Czakó Lajos, Berki Krisztián. A korosztályok legjobbjainak választott versenyzők: Odnoga Mátyás, Berki Krisztián, Horváth Dávid, Szabó Nándor, Fazekas Péter. Díj az éves munkáért: Bernát Gyula, Virág Zsolt, Sörös János, Bakács Adrián, Bólya Márton, Szokodi András versenyzők és Halmosi Gellért, Horváth András edzők. Különdíjat kapott: Virág Zsolt, Szabó Nándor, Fazekas Péter, Arnold Gergely, Szűcs Róbert, Kollár András. A szülői munkaközösségből Kissné Kaszás Emőke, Szabó Ernő és Odnoga Ottó munkáját ismerték el.
A Bercsényi DSE két tornásza, Bernát Gyula és Fazekas Péter idén a felnőttválogatottban debütált.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszhat a Wembley Stadion átadása

A londoni Wembley Stadion újjáépítését végző ausztrál cég szerint lehet, hogy a futballarénát nem… Tovább olvasom