Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Győri tehetségek külföldön

A győri Nagy Patrik két éve Ausztriában futballozik, hamarosan Angliában vagy Hollandiában kamatoztathatja tehetségét.
A győri Nagy Patrik két éve Ausztriában futballozik, hamarosan Angliában vagy Hollandiában kamatoztathatja tehetségét. A szintén győri Horváth Barna még az ETO korosztályos labdarúgója, nyártól azonban már az angol Manchester City futballistája lesz.

AUSZTRIA UTÁN ANGLIA?

Nagy Patrik mindössze tizenhat esztendős, de már két éve külföldön, Ausztriában futballozik.

Hamarosan újabb fordulóponthoz érkezhet pályafutása, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy egy angol vagy egy holland élvonalbeli együttes szerződteti. A fiatal tehetség óvodáskorában kezdett el futballozni, de annyira mozgékony volt, hogy a labdarúgás mellett még tornázni is beíratták. Édesanyja hatéves korában döntött arról, hogy Patrik onnantól kezdve csak a labdarúgók edzéseit látogassa. Úgy fest, megérte, mert a Győri ETO FC volt játékosára többen is felfigyeltek. „Szinte minden tornán a legjobbak közt teljesített, nemegyszer választották a legjobb játékosnak.

Többször szerepelt a Kisalföldben is, így nem véletlen, hogy felfigyeltek rá a szakemberek – mesélte a jelenleg is Ausztriában tartózkodó Nagy Patrik édesanyja. – Két évvel ezelőtt kapott ajánlatot az osztrák Rapidt Wien-től, amit örömmel fogadtunk. Először arról volt szó, egy hét kinttartózkodás után döntenek a leigazolásáról, de már másnap felhívtak, hogy szeretnék, ha Patrik az ő játékosuk lenne." Azóta egy bécsi sportkollégium lakója, a tanulás mellett naponta kétszer edz. Hamarosan azonban újabb fordulóponthoz érkezhet karrierje. „Kiváló feltételek közt tanul, sportol. Szorgalmas, négy hónap alatt szinte kifogástalanul elsajátította a nyelvet.

Igaz, ritkán jár haza, de én hetente meglátogatom. Félévente kikérem a vele foglalkozó szakember véleményét, aki rendkívül elégedett. Nemrég, amikor kinőtte az U15-ös korosztályt, több csapatársa sem kerülhetett fel a tizenhét évesekhez, ő azonban gyorsan beilleszkedett a nála egy évvel idősebbek közé. A közelmúltban két ismert magyar menedzser keresett meg, hogy segítenének Patriknak továbblépni. Ők úgy gondolják, tehetsége miatt akár még komolyabb élvonalbeli csapatokban is megállná a helyét. Örülnénk a lehetőségnek, ebben azonban Patrikkal közösen kell döntenünk, aki a hétvégén már a korosztályos válogatottal készül a nemzeti csapat soron következő EB-selejtezőjére."

NÉVRE SZÓLÓ CITY-MEZ

A győrszentiváni Hor váth Barna is tagja a korosztályos magyar válogatottnak, a 15 éves futballista jelenleg az ETO FC labdarúgója. Igaz, hamarosan kék-fehérre váltja a zöld-fehér szerelést, mert aláírt akadémiai szerződése van a jelenleg angol élvonalban vitézkedő Manchester Cityvel. Nagyot fordult a világ a fiatal tehetséggel, aki nemrég még a Győri Dózsa futballistája volt, s három évvel ezelőtt került az ETO-hoz. Tavaly októberben az U15-ös válogatottban figyeltek fel rá az angol szakemberek, akik aztán egy hétvégére már az egész családot meghívták a szigetországba. „Nagy volt a meglepetés, amikor a felnőttek mérkőzése előtt egy névre szóló mezt adtak át a fiamnak és egy szerződést ajánlottak – mondta Horváth Csaba, Barna édesapja.

– Természetesen örülünk, büszkék vagyunk a fiunkra, de egyben féltjük is." Horváth Barna nem lesz egyedüli magyar futballista az angol első osztályú klubnál. „Amikor korábban kint voltam, egy lakásban laktam Varga Péterrel, aki az MTK-tól került a Manchester Cityhez – vette át a szót Barna. – Biztos vagyok benne, hogy sok mindenben segít majd nekem. Persze kicsit így is tartok a környezetváltozástól, s attól, hogy olyan távol leszek a szüleimtől. Egyébként, amióta tudom, hogy hamarosan kint játszhatom, már sokkal jobban odafigyelek az angolórákon."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SEAT Foton Győr - BSE-ESMA 68-74

A Zala Volán-ZTE elleni – győri győzelemmel végződő – mérkőzést követően ismét a… Tovább olvasom