Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Győri siker a Kékszalag-versenyen

Ezen a hétvégén a Balaton vizén nagyobb volt az élet, mint a parton. Most tartották a tókerülő vitorlásversenyt, Balatonaligán pedig a szépségek léptek a közönség elé.
A verseny egyik résztvevője.
A vendéglősök még mindig várják az igazi idényt. Az idegenforgalmi csúcsidényben előszezoni a forgalom: jóindulattal félház a strandokon, a vendéglők többsége pedig legalábbis egyelőre vendégek nélkül: ez jellemezte ezen a hétvégén a Balatont.
Szombaton délben a balatonfüredi szövetségi vitorlástelep mólója mellett már lehúzott vitorlával ringatóztak a tókerülő versenyről visszatért leggyorsabb hajók.

A 35. Kékszalag-versenyt még pénteken indították, több mint 360 hajó bontott vitorlát a 160 kilométeres tókerülő versenyre.
A Nemere II, a tőkesúlyos nagy hajók Magyar Nagydíjas versenyeinek eddigi gyorsasági bajnoka már pénteken délután célba ért nyolcfőnyi legénységével, közöttük Pertl Péterrel.
– Tizenegy órán belül hajóztunk, a Nemere II ezzel hetedik lett. A cirkáló hajóosztályt viszont megnyertük. Nekem ez volt életem leggyorsabb Kékszalagja – mondta Pertl Péter a 70 millió forintot érő, tíkfából és cédrusból készült, tíztonnás tőkesúlyú, 22 méter árbocú hajó fedélzetén.
A Balaton vize most kicsi, a 160 kilométeres távot 40 kilométerre rövidíteni kellett, a hajókat ugyanis nem lehetett a keszthelyi öbölbe bevinni.

A győri Pertl Péter az egyik kategória győzteseként futhatott be a kikötőbe.
Hazaiaknak kedvezmény

A füredi vitorlástelepeken pezsgő volt az élet, nem úgy a parton... Délidőben alig lehetett vendéget látni az északi part fővárosának számító Balatonfüred vendéglőiben, pangás volt a bazársorokon. Aki a kikötő forgalmából akart volna levonni következtetést, azt mondta volna, áprilisban tartunk. A Balaton északi partja kempingjeinek gazdája, a Balaton Tours Rt. vezérigazgatója, Csákvári Árpád szerint viszont nincs ok az aggodalomra. Azt mondja, még akár jó is lehet az idény. A társaság tizenkét nagy kempingjében tizenkétezer a férőhely. A belföldi vendégek kedvezményt kapnak.

Jó programok

A déli part nyolc nagy kempingjének gazdája a Sió Tour. Ami ezek kihasználtságát illeti, Kiss Tünde igazgatóhelyettes azt mondta, bizony tudnának még vendéget fogadni. Ezek a nagy táborok a ’80-as években voltak utoljára tele.

Csopakon a győri Integrál-H Rt. tulajdonában lévő Hotel Piroskának a mostani hétvégén ukrán táncos vendégei voltak. Szerencsére, mondta Óvári Ernő, akinek feladatkörébe tartozik a szálloda igazgatása is.
A balatoni települések jobbnál jobb programokat szerveztek erre a

nyárra, szinte mindennap van valahol megnézésre érdemes rendezvény, mégis szerény az érdeklődés. Az üdülőhelyek a német vendégekre alapoztak, ők viszont valamiért nem érkeznek. Átrendeződés figyelhető meg a Balaton környékén. Előbb-utóbb az idegenforgalom a hazai vendégekre fog épülni és a vendégfogadók rájönnek, nagyon fontos megbecsülni a keletről érkezőket is.

Augusztus 13-a és 20-a között rendezik a Csopaki Hetet, talán akkor megélénkül a forgalom. Németországban most hétfőtől kezdődnek a nagy szabadságolások, július harmadik harmadától talán tényleg megkezdődhet a főidény, igaz, így is már csak másfél hónapra szűkül, hiszen augusztus végétől várhatóan megint nagyon csendes lesz a Balaton.


Kapcsolódó cikkek >>

Nincsenek vitorlázók a régiónkban? (2003-05-02) >>
Ttriplázott Litkey a Kékszalag vitorlásversenyen (2003-07-12) >>
Új szabályok a Volvo Ocean Race-en (2003-02-11) >>
A Balaton örök szerelmesei (2003-06-14) >>
Balatoni előszezon kevés látogatóval (2003-06-16) >>
Rossz szezon elé néz a Balaton (2003-05-30) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem jutottak tovább a Hallerék Luzernben

A pénteken vízre szálló 9 magyar egység közül öt bejutott a szombati középdöntőbe az evezősök három… Tovább olvasom