Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Győri pályát szeretnének

Beszámoltunk róla, hogy az extrém sportok kedvelői végre saját pályán szeretnének hódolni a hobbijuknak.

A Kisalföld korábbi számában már beszámoltunk róla,hogy az extrém sportok kedvelői közül a kerékpárosok, a gördeszkások és a görkorcsolyások az utcák, terek helyett végre saját pályán szeretnének hódolni a hobbijuknak.

Írásunk nyomán jelentkezett a szerkesztőségben Ábrahámné Horváth Márta, akinek fia, Ábrahám Patrik érintett a történetben. Szülőként természetesen támogatja a pálya építését. Annál is inkább, mivel a gyermekének az asztmás betegsége az állandó sportolásnak köszönhetően javult, mégpedig jelentős mértékben.

„Többek között ezért is tartom fontosnak, hogy az ügy mellé álljak – mondta a Kisalföld érdeklődésére Ábrahámné Horváth Márta. – Azért is szükség lenne a pályára, hogy a gyerekek ne a közterületen, díszburkolatokon okozzanak károkat. A pályán balesetmentes körülmények között tudnának sportolni, így én is nyugodtabb lennék. Az embereknek a gyerekekkel szemben rengeteg előítéletük van, pedig higgyék el: ők nem buták és nem is lógnak sehonnan sem. Nagyon ügyesek, még saját újságjuk is van. Ez a sportág hazánkban még meglehetősen gyerekcipőben jár.

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy az álmok megvalósításához sok pénzre van szükség. Később azonban meg is térülhetne az üzleti befektetés.Tudom azt is, hogy mindenkinek a saját dolga a legfontosabb, de talán lehet valamit tenni a pályaépítés érdekében. A fővárosban már van néhány görzenál, valami hasonlóra lenne szükség Győrött is."

Ábrahám Patrik és Ungerhofer Dániel a kerékpárral tud bámulatos trükköket bemutatni. Egybehangzóan állítják: Győrött is lenne igény a pályára. A már elhangzottakhoz annyit tettek hozzá: a szomszédos Ausztriában még a kisebb településeken is van görzenál, ráadásul az itthoninál sokkal jobb minőségűek. Ha oda nem is, de Budapestre, Szombathelyre és Veszprémbe sokat járnak, illetve jártak a győri fiatalok, hiszen az utóbbi bezárta kapuit.

Sopronban még lenne lehetőség a sportolásra, ám ott kizárólag csak egyesületi tagok használhatják a pályát. A győri fiatalok elsősorban nyáron utaznak a környező városokba, ahol egyébként már rengeteg ismerősük van. Ha lenne a városban is pálya, akkor azt nem csak győriek használnák, ebben egészen biztosak a görzenál hívei.
Fejér Ádám, Ábrahám Patrik, Koloszár Márton és Ungerhofer Dániel jobb híján más városokba jár, hogy hódoljon szenvedélyének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokat tanulhat a társaitól

Az újonc Rába Quelle-Foton női csapatának játékosai közül most Tóth Zsuzsannát ismerhetik meg. Tovább olvasom