Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Győri ovifoci rekordlétszámmal

Az 1998-ban alakult Győri Ovifoci Klub az országban egyedülálló módon működő programjának keretében évente mintegy ötszáz apróságnak biztosít legalább heti rendszerességgel testedzési lehetőséget.
Az 5–6 éves győri kisgyermekek játékos, labdás foglalkozásokon ismerkedhetnek meg a sportág alapjaival.

A 2012/2013. óvodai tanév foglalkozásai október elején rekordlétszámmal kezdődtek. A gyermekklub ügyvezető elnöke, Knausz Lászlóné örömmel nyugtázta, hogy 23 óvoda 26 ovifocicsoportjában kezdődhettek meg a foglalkozások. Összesen 523 kisgyermek – közülük 439 kisfiú és 84 kislány – kapcsolódott be a jelek szerint évről évre népszerűbb gyermeksport-egyesület programjába. A klub foglalkozásait ma már húsz csoportvezető: testnevelő tanárok, labdarúgóedzők, óvodapedagógusok irányítják.

– Jó érzés tudni, hogy ennyi óvodavezető fontosnak tartja a kisgyermekek sportját és az óvodájában népszerűsíti a focit – nyilatkozta lapunknak Pálfalvi Gábor, a Győri Ovifoci Klub társadalmi elnöke. – Nevükben is ezúton szeretnénk megköszönni a városi önkormányzat főigazgatóinak és az intézmény vezetőinek, hogy az ínséges teremgondok közepette legalább heti egy alkalommal helyet biztosítottak a hozzájuk legközelebb működő óvodák foglalkozásainak. Szintén örömteli, hogy az Audi-óvodában is fontos a foci.
Az egyesület éves költségvetése évi 2 millió forint, amit a győri önkormányzat biztosít, s ami eddig kizárólag a csoportvezetők óradíjára volt elegendő. Pontosabban mivel az összeg csaknem felét adóban kénytelen kifizetni az egyesület, így a megnövekedett csoport- és gyermeklétszám miatt a fenti összeg már nem lesz elegendő. Ezért a klub elnöksége az önkormányzat sportot felügyelő kabinetfőnökének segítségét kérte az immár tizennégy éve változatlan összegű költségvetés, a támogatás emelése érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizedszer lett a legjobb

Sikeres versenyszezont zárt a soproni Kalmár Sándor, ugyanis sebességi körrepülő-modellezésben Világkupát – immár tizedszer – és világbajnoki ezüstérmet szerzett. Tovább olvasom