Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Győri Ovifoci Club: Öt éve töretlenül

A Győri Ovifoci Club már öt éve közel négyszáz gyermek heti, rendszeres sportolását biztosítja.

Tamási Zsolt szakfelügyelő lett a klubnál. Megalakulása, azaz 1999 óta eredményesen működik az országban egyedülálló gyermeksportszervezet, a Győri Ovifoci Club. Jelenleg is húsz győri óvoda huszonegy ovifocis csoportja működik a megyeszékhelyen, így csaknem 400 apróság rendszeresen vesz részt heti két, illetve egy alkalommal óvodai időben a korosztályának megfelelő labdás, játékos foglalkozásokon.

Örvendetes, hogy a csupán jelképes tiszteletdíjak ellenére is lelkes és szakavatott csoportvezetők foglalkoznak a kicsikkel. A minap kis ünnepség keretében őket köszöntötték a gyermekklub vezetői.
– Nagy dolognak tartom, hogy rengeteg olyan testnevelő, tanító, sportos óvónő és fiatal labdarúgó, edző van a városban, akik vállalják a gyermekek rendszeres oktatását – nyilatkozta Pálfalvi Gábor, az ovifociklub elnöke. – Büszkék vagyunk rájuk, hiszen nélkülük nem működhetne az egyesület, szegényebbek lennének az óvodák, négyszáz győri apróságot fosztanának meg a játéktól, a hetente nagy izgalommal várt foglalkozásoktól.

A győri gyermekklub foglalkozásait 16 csoportvezető irányítja, akik az ünnepi összejövetelen beszámoltak tapasztalataikról. Többen megjegyezték: ehhez a korosztályhoz különös szakértelem szükséges. Egyáltalán nem biztos, hogy akár a pro-licences futballedzők bánni tudnának az apróságokkal. Bizonyíték rá, hogy korábban néhány magas szinten képzett szakember türelme elfogyott és feladta az óvodás korosztállyal való foglalkozást.

Nem így Cs. Kovács László és Hiba Ferenc, az egykori kiváló labdarúgók, valamint Szabó András testnevelő, akik a klub megalakulása óta folyamatosan rajonganak értük. Csakúgy, mint a legtöbb csoportvezetőért.

– Örvendetes hallani, hogy ma is minden óvodában tart a fociláz, a kicsik alig várják, hogy elkezdődjenek a foglalkozások. Továbbá az is kellemes meglepetés, hogy a csoportvezetők igénylik a szakmai továbbképzést – mondta Knausz Lászlóné, a klub ügyvezető elnöke.
Az ovifociklub vezetői bíznak benne, hogy a város vezetése, önkormányzata és az oktatási iroda a jövőben is támogatja a kis egyesület működését. Papp András, az oktatási iroda vezetője mindenesetre megígérte, hogy az iskolák igazgatóitól levélben kéri, a terembeosztások készítésekor ne feledkezzenek meg az ovifoci-foglalkozásokról.

Bizony el is kel a segítség, mert például a Jókai-iskolában, ahol négy éven át délelőttönként folyamatosan négy közeli óvoda gyermekei hódolhattak az ovifocinak, a mostani tanévben egyetlen foglalkozásra sincs lehetőség.

Kertész Zsolt testnevelő azt hangsúlyozta, az ő csoportjából is több kiemelkedő képességű fiú került már az ETO FC-hez. A szakember azt is javasolta, érdemes figyelemmel kísérni, hogy az óvodai évek után hány gyermek folytatja a focit a győri kluboknál.

A csoportvezetők találkozójára meghívást kapott Tamási Zsolt pro-licences labdarúgó-szakedző is, aki öt évvel ezelőtt még maga is ovifocicsoportot vezetett a gyárvárosi óvodában. Pálfalvi Gábor elnök bejelentette: szeretnék, ha a kiváló szakember, aki szinte valamennyi utánpótlás-korosztályban dolgozott és az ETO FC, valamint a Vasas felnőttgárdájával is sikereket ért el, jelenleg pedig az MTK Hungária Kft. ügyvezetője, a gyermekklub „szakfelügyelőjeként" látogatná az ovifoci-foglalkozásokat és szakmai tanácsokkal segítené a csoportvezetők munkáját. A szakember a legújabb feladatköre mellett is örömmel vállalta a felkérést.

Végül a klub vezetése úgy határozott, hogy rövidesen gyakorlati bemutatókkal ovifoci szakmai napot szervez a foglalkozásvezetők részére, hogy ezzel is segítsék képzésüket, és biztosítsák az egységes szakanyag oktatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbjutottak a magyar kézisek

Továbbjutott a megfiatalított magyar férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat… Tovább olvasom