Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Győri lett az év lovasa

Az EB-re készülő győri Orcifalvi Borbála lett a 2005-ös év legjobb felnőtt női military lovasa.

A győri Orcifalvi Borbála lett 2005 legjobb felnőtt női military lovasa. A válogatott versenyző a közelgő németországi Európa-bajnokságra készül.
Június első hétvégéjén Nagykanizsán rendezték a military nemzeti országos bajnokságot (díjlovaglás, tereplovaglás, díjugratás) felnőtt kategóriában, amely egyben nemzetközi verseny is volt, öt nemzet – Franciaország, Ausztria, Csehország, Románia és Magyarország – lovasai vettek részt a versenyen. Mindkét kategóriában Orcifalvi  Borbála (Integrál LK) My colt nevű lovával képviselte megyénket. Orcifalvi military szakágban tavaly áprilisban még az ifjúságiak közt debütált  (előtte díjugratóként versenyzett eredményesen), az év végén a fiatal lovas (junior) kategóriában már az országos bajnokság harmadik helyén zárt.

A 2005-ös évet is kiválóan kezdte, a felnőttek közt áprilisban a hazai bajnokságban 5. helyezést, májusban 2. helyezést szerzett. A mostani, lovat és embert egyaránt próbára tévő versenyen az országos bajnokságban 3. helyezést, valamint nemzetközi kategóriában 6. helyezést sikerült – főleg a terepversenyben, kimagasló teljesítménnyel – elérnie. A magyar felnőttbajnokságban két férfi lovas tudta csak megelőzni, így a „Borcsa" becenévre hallgató fiatal versenyző lett 2005 legjobb felnőtt női military lovasa. Ezzel az eredménnyel bebiztosította helyét a magyar militaryválogatottban, így készülhet az augusztusi brémai  Európa-bajnokságra. Ugyanezen a versenyen kisebb, A0 amatőr kategóriában is képviselte versenyző Győr-Moson-Sopron megyét: Hidi Eszter (Szigetköz LK),  Demeter nevű lovával,  előkelő második  helyezést ért el.

Forró siker Hidegségben

Ideális időjárási viszonyok mellett és gyönyörű környezetben zajlott a díjlovagló országos bajnokság Hidegségen az Ilonamajorban. A magyar ifjúsági bajnokságon 60 ló vett részt, több mint 160 starttal a két napon, mely az eddigi évekhez képest rekord.

Gyermek kategóriában a már Európa-bajnokságot megjárt Garai Máté győzött. Junior kategóriában a tavalyi fiatal lovasbajnok Kafka Nándor lett az első. Fiatal lovas kategóriában nővére, Kafka Zsófia győzött. Örvendetes, hogy a csapatbajnokságot a nagycenki Horváth & Lukács Lovas Club csapata nyerte. A csapat tagjai Horváth Ágnes, Jakus Zsófia, Kósa Edina, valamint Budai Alexandra.
Az eredmények azt tükrözik, hogy a megyei díjlovaglásunk, a magyar díjlovagló sport élvonalába került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben is K&H-futás

A június 26-i futónapon átlag 3 kilométeres távot teljesíthetnek a futni, kocogni vágyók Győrben. Tovább olvasom