Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Győri labdarúgók a menhelyért

Labdarúgás - A nemrég átadott győri állatmenhely támogatásáért fogott össze az ETO FC labdarúgócsapata. A futballisták győzelmi prémiumuk egy részét ajánlották fel.
A nemrég átadott új győri állatmenhely felépüléséért már eddig is sokan megmozdultak a városban. A létesítmény – ahol a 40 megépített kennelben közel 100 kutyát lehet elhelyezni – működtetése természetesen pénzbe kerül, s ehhez járultak hozzá az ETO futballistái.

Az ötletgazda a csapatkapitány Stark Péter volt, az együttes képviseletében tegnap ő és Böőr Zoltán kereste fel a menhelyet, hogy átadják a futballisták által összejött összeget. A csapat egyébként a győzelmi prémium egy részével támogatja a gazda nélkül maradt kutyákat, macskákat.

S, hogy miért épp az állatokat befogadó menhelyet támogatja a csapat? Egyszerű a válasz, mondta Stark Péter: „A Kisalföldeben olvastam, hogy új helyre kerültek az elkóborolt, elhagyott állatok, s elkél a támogatás. Nekem is van két kutyám, szeretem az állatokat, így szóltam a fiúknak, akik egyből mellém álltak."

Arra, hogy mennyire állatbarát a győriek csapatkapitánya csak egy példa: a közelmúltban lakása előtt támadott meg kutya egy kisebb macskát. A játékos megmenette a kis állatot, aki félelmében megmarta. Később kiderült a macska veszett volt, a futballistát műtétje előtt még ez ellen is be kellett oltani.

Böőr Zoltánnak jelenleg nincs kutyája, de hasonlóan csapattársához nagy állatbarát:

Gyerekoromban két kutyám is volt, őket sajnos a szemem láttára ütötte el az autó. Most mivel lakásban élünk, sajnos nem tarthatunk állatot, de nem is volt kérdés, hogy támogatom Stark Peti ötletét" – tette hozzá a Rába-partiak középpályása.

Bevallom nagyon meglepődtem a szándékon, sportolók ugynais még nem támogattak bennünket" – ezt már Jahoda Maja a menhely vezetője említette, aki hozzátette: tizenöt évvel ezelőtt néhányan még saját lakásukba fogadták be a kicsapott állatokat, s ugyan többen is segítettek, s meglepően sokan ajánlották fel adójuk egy százalékát, sokszor így is a saját zsebükbe kell nyúlniuk. – Boldogok vagyunk, hiszen minden támogatás jól jön, a kutyusok, cicák nevében nagyon szépen köszönjük az egész csapatnak a felajánlást. Eddig is szurkoltunk nekik, ezentúl még jobban fogunk."

A játékosok búcsúzóul megígérték, ha tudnak a későbbiekben is szertnének segíteni. Ehhez persze az kell, minél többször nyerjen a csapat, mert csak így lesz győzelmi prémium.

Szeitz Tibor
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgó megyei II. osztály

Barbacs: tíz gól és rögtön siker Tovább olvasom