Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Győri kosarasok: végigmennek a megkezdett úton

Fűzy András, a győri kosárlabdaklub elnöke nem tagadja, hogy voltak a szezon során problémáik, de ezek jó részét orvosolták. Két játékos érkezhet a közeljövőben.

Nem mondható unalmasnak a magyar bajnok Hat Agro-UNI Győr elmúlt másfél hete. A tavaly története legsikeresebb szezonját elért együttest, mely magyar bajnok lett, három meghatározó játékosa hagyta el. Előbb a lett Ieva Kublina és az amerikai Chay Shegog döntött úgy, hogy felbontja a szerződését, majd Nagy-Bujdosó Nóra is úgy gondolta, a jövőt nem Győrben képzeli el.

– Mi az oka annak, hogy az a csapat, mely gyakorlatilag már az Euroliga rájátszására készülhet – ami egyébként szintén sporttörténelmi tett –, ilyen helyzetbe került – kérdeztük Fűzy Andrást, a klub társadalmi elnökét.

– A történet a tavalyi szezon végére nyúlik vissza. A megszerzett bajnoki cím akármennyire is nagy siker volt, nem kis terhet rótt a menedzsmentre. Komoly pluszokkal terhelte meg a költségvetést, hiszen extraprémiumokat kellett kifizetni a játékosoknak. Önmagában azért nem lett volna ezzel olyan nagy gond, de a gazdasági nehézségekre hivatkozva két szponzorunk is visszalépett, így előre tervezett bevételektől estünk el. Új forrásokat kellett felkutatni, ami sikerült, így eljutottunk arra a szintre, hogy tavaly december elején minden korábbi elmaradást sikerült kifizetni – kezdte Fűzy András.

A fehér mezes Shegog (10) és Nagy-Bujdosó (15) már nem a bajnoki címvédőt erősíti. Fotó: Mészáros Mátyás
A fehér mezes Shegog (10) és Nagy-Bujdosó (15) már nem a bajnoki címvédőt erősíti. Fotó: Mészáros Mátyás

– A két légiós mégis azért tudott kilépni a szerződésből, mert csúsztak a fizetéssel.

– A decemberivel, de ez nem volt váratlan, a menedzserüknek korábban jeleztük, hogy a szponzori szerződés szerint mi január tizenötödikén kapunk pénzt, abból tudjuk rendezni a kifizetéseket. Ez az időpont viszont kívül esett a tizenöt nap türelmi időn is – a szerződésekben a fizetésnap mellett tizenöt nap türelmi idő is szerepel –, de nem kaptunk erre választ, hanem a tizenhatodik napon jött a felmondás, Shegog esetében pedig a kikérő a Toulouse-tól, pár nappal később pedig Kublinát a Fenerbahce szer- ződtette. Azt azért hozzáteszem, Natalie Hursttel ilyen jellegű problémánk nem volt, amit bizonyít, hogy az ausztrál még mindig itt játszik.

– Ugyanez a szakmai stáb tagjaira, az utánpótlásban dolgozókra is érvényes?

– Az utánpótlás egy külön egyesület, külön költségvetéssel, mely ha nehézségekkel is, de összességében rendben működik. Ami a szakmai stábot illeti, van csúszás, de nem kezelhetetlen mértékű, s az érintettekkel egyeztettünk is ezekről a dolgokról.

– Egy helyütt rosszindulatú, alattomos támadásokról is beszél, melynek nagyban köszönhető, hogy ilyen helyzetbe kerültek. Mire gondolt pontosan?

– Jelen pillanatban ezt nem szeretném kifejteni. Legyen elég annyi, hogy az ország másik szegletében kell keresni a „zavarkeltőket". Nekik és mindenkinek azt üzenem azonban, végigjárjuk a megkezdett utat, erről senki nem tud bennünket eltéríteni.

– Viszont ha minden rendben lenne, akkor nem érnének el eredményt a „zavarkeltők".

– Sosem mondtuk, hogy nincsenek nehézségeink, ám ezek közel sem olyan jellegűek, mint amilyennek be vannak állítva.

– Pert veszítettek Renee Montgomeryvel szemben. Az eredeti megállapodás szerint március végéig kell fizetni, de amíg ez nem történik meg, addig nem tudnak igazolni. Márpedig február utolsó napjáig van erre lehetőségük...

– Még egy részlettel tartozunk, amit valóban minél előbb rendeznünk kell – ezt meg is tesszük –, mert két játékost mindenképpen igazolnunk kell, hogy elérjük a céljainkat, s a kupában, valamint a bajnokságban is bejussunk a döntőbe. A tárgyalások folyamatosak az ügynökökkel, szabad játékos ugyanis bőven akad a piacon, így biztos, hogy megfelelő módon tudjuk pótolni a távozókat.

Olvasóink írták

  • 2. T_McVay_01 2013. január 23. 11:10
    „Ez az út Dunakeszire (az egykori importáló ma már ott lakik ) vagy a megszűnésbe vezet.
    Mindenképpen végig kell menni rajta.

    Győr és a győri emberek érdeke is ezt kívánja!”
  • 1. Batistuta 2013. január 23. 09:14
    „Kamu az egész, András.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sven-Göran Eriksson Dubajba vinné Beckhamet

A svéd szakember hétfőn írta alá 18 hónapra szóló szerződését az egyesült arab emírségekbeli… Tovább olvasom