Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Győri kosarasok tragédiája - Értük pattogott a labda

Vasárnap, a tragikus baleset évfordulóján a CMB Cargo-UNI Győr a Diósgyőrrel játszott Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzést.


Egy esztendő telt el az óta a szörnyű baleset óta, mely az UNI Győr csapatát érte, s melynek során Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző elhunyt, több játékos pedig súlyosan megsérült. Az évfordulón a győri klub a baleset helyszínén – Kapuvár és Vitnyéd között – emléktáblát és koszorút helyezett el.

Sándor Zsuzsanna másodedző helyezi el a virágot az emléktáblánál.
Sándor Zsuzsanna másodedző helyezi el a virágot az emléktáblánál.

Fűzy András klubelnök elmondta, nem szeretnének minden évben idejönni, a két nagyszerű sportemberre, családapára inkább ott emlékeznek meg, ahol az igazi otthonuk volt: a kosárlabdapályán.

„Egy éve ilyenkor napsütéses, gyönyörű idő volt, ám elég volt egy szerencsétlen pillanat, hogy minden elsötétüljön, s gyászba boruljon. Két olyan kiváló szakembert veszítettünk el, aki a magyar és a győri kosárlabdázásnak is meghatározó alakja volt, számos nagy siker fűződik a nevükhöz. Csapatunk legfényesebb érmeit az ő közreműködésükkel szereztük meg. Nem az a célunk, hogy minden évben itt legyünk, csak a kerek évfordulókon. Ugyanakkor minden évben megrendezzük a Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzést. Elvégre az volt kettejük számára a legnagyobb boldogság, ha pattogott a narancssárga labda" – fogalmazott beszédében Fűzy András.

Laklóth Anna (25) inkább játékkal emlékezik a szomorú évfordulón Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre. Fotók: Bertleff
Laklóth Anna (25) inkább játékkal emlékezik a szomorú évfordulón Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre. Fotók: Bertleff

Délután a győrszentiváni sportcsarnok gyakorlatilag megtelt a Diósgyőr elleni találkozóra, s a klub kérésének megfelelően a mintegy kétszáz szurkoló jó része a kezdés előtt egy labdát dobott a pályára.

Az összegyűlt játékokat a győri óvodások és kisiskolások részére juttatja majd el az egyesület.


Koch Dóra (6) és Dubei Debóra végig nagy harcot vívott egymással. Fotó: Bertleff András
Koch Dóra (6) és Dubei Debóra végig nagy harcot vívott egymással. Fotó: Bertleff András

A feldobás előtt Tapodi Péter özvegye, Dagmar Imbergerová adta át a legjobb edzőnek járó Tapodi Péter-vándorserleget a díjazott Gálos László távollétében kollégájának, Sándor Zsuzsannának, míg a legjobb utánpótlás-játékosnak járó Fűzy Ákos-vándorserleget Horváth Krisztina vette át Fűzy Andrástól. Ezt követte a találkozó, melyet a miskolciak 67–61-re nyertek meg, de a fiatal győri csapattól is sok szép megoldást lehetett látni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prima Primissima Díj: a győri Palotai Károly is a jelöltek között

A modern labdarúgás első magyar sztárbíróját, a győri Palotai Károlyt is jelölték a Magyar sport… Tovább olvasom