Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Győri KC: az utánpótlásbázis már első osztályú

Utánpótlásban több élvonalbeli csapatot is megelőzött a Győri KC, mely valamennyi korosztályban tudott csapatot indítani. Közel az együttműködés az egyetemmel, mely tovább erősítheti a férfi kosárlabda bázisát a megyeszékhelyen.

Küzdelmes, de sikeres éven van túl a Győri KC – fogalmazta meg értékelésében az elmúlt időszakot Hoffmann Gergely, a győri klub ügyvezető elnöke.

„Ismét előreléptünk, hiszen a győri, volt GYKC-s nevelésű játékosok mellett négy rutinos sopronival és a legtehetségesebb juniorokkal kiegészülő felnőttcsapat az NB II-ben folyamatosan fejlődve végül az ötödik helyet szerezte meg. Ami egy kicsit érzékeny veszteség volt, hogy menet közben közös megegyezéssel szerződést kellett bontanunk Magyar Andrással. a szezont így Lantos Márton irányításával fejeztük be, aki egyébként a juniorokat is edzi" – mondta Hoffmann Gergely.

Egy „lyukas" korosztály

Ami a piramisrendszer alsóbb elemeit illeti, ott is van ok az elégedettségre, hiszen az év végére a gyerekszám száznegyvenre nőtt, ami tulajdonképpen megfelel egy élvonalbeli gárda utánpótlásbázisának.
„Úgy gondolom, az eredményekre is büszkék lehetünk, hiszen egy korosztály kivételével mind remekül helytállt a bajnokságban, nem egy NB I-es csapatot előztek meg" – folytatta az elnök.

A juniorok a negyvenkilenc csapatból a 27.-ek, a kadett – ennek is Lantos Márton az edzője – az ötvenötből 45. lett, azaz utóbbi évfolyamban akadnak hiányosságok.

A serdülőcsapat Cziczó Péter edző irányításával szerepelt a legjobban, hiszen az ötvennyolcas mezőnyből 13. lett. Ráadásul mindössze két ponton múlt, hogy nem jutott be az elődöntőbe a gárda, ennyivel múlta felül az Albacomp – hosszabbítás után – a Győri KC fiataljait.

Játszottak és szerveztek

Szintén jó évet zárt a gyermekcsapat – edzőjük Bakó László –, mely ötvennyolcból végzett a 20. helyen.

„Van még egy előkészítő csapat is, mely nemcsak a gyerekekkel ismerteti meg a sportág alapjait, hanem a leendő edzőkkel is a szakma fortélyait. Itt szeretném elmondani, hogy nagyon korrekt kapcsolat alakult ki a kadett és a serdülő korosztályban a SMAFC-cal. Tulajdonképpen mi biztosítjuk számukra azokat az utánpótlásgárdákat, melyek az NB I/B-ben kötelezőek. Ugyancsak jó az együttműködés a győri iskolákkal, így a Mórával, a nádorvárosival és a Jedlikkel" – tette hozzá Hoffmann Gergely.

A szervezésből kivette részét az elmúlt szezonban a Győri KC, hiszen a versenyidőszak alatt 64 rendezvény házigazdája volt, s többek között lebonyolította az alapfokú bajnokságot és a diákolimpiát is, továbbá a játékvezető-képzésben is aktív közreműködő.

Az év folyamán megalakult a Győri Kosárlabdázásért Alapítvány, míg a bírósági bejegyzésre vár, hogy a GYKC közhasznú egyesületként működjön a jövőben.

Együttműködés előtt

A jövőt illetően Hoffmann Gergely elmondta: jövő szombaton a győri nádorvárosi iskolában lesz az Autóforum Riegler Streetball Fesztivál győri állomása, melyen mintegy száz csapat vesz részt.

Hosszabb távon pedig előkészítés alatt van egy együttműködési megállapodás a Széchenyi ESE-vel. E szerint két önálló egyesület lenne a továbbiakban is, s egymást segítve szeretnék előreléptetni a győri férfi kosárlabdát.

A Győri KC elnöke annyit még elmondott: a továbbiakban is, ahogyan eddig, számítanak a szülők és a meglévő partnerek támogatására.

Szabó Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombagóllal zárta a szezont

Pazar góllal búcsúzott az idénytől Feczesin Róbert. A soproniak csatára az U21-es válogatott… Tovább olvasom