Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Győri jelöltek a védelembe

Gellei Imre labdarúgó-szövetségi kapitány optimista a tavaszi folytatás előtt. A chorzówi arénában is kellene a magyar szurkolók buzdítása. A válogatott légiósainak helytállása örömteli, viszont akadnak sérültek is.
Gellei Imre
Több kerettag Győrből és Sopronból?

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a hét végén Győrött a megyebeli edzőknek tartott nagy sikerű előadást.

Lengyelországból érkezett

– Chorzówból érkeztem Győrbe, a társaimmal ugyanis kimentünk a Wisla Krakkó–Lazio kupamérkőzésre, ami végül a rossz időjárás miatt elmaradt. Hajnalban, négy óra után keltem, hogy eleget tudjak tenni a korábbi meghívásnak. Ezzel csak azt szeretném jelezni, az előadás és a helyszín mennyire fontos volt számomra. A nyolcvanas évek közepén mindössze nyolc-kilenc hónapot töltöttem edzőként Győrött, ám a családommal együtt többnyire jól éreztem magam és sok barátot szereztem a városban.

– Miért utaztak ki és milyen tapasztalatokat szereztek Lengyelországban?
– Mindenképpen szerettük volna feltérképezni a március 29-i EB-selejtező helyszínét. Egy ötvenötezer néző befogadására alkalmas új arénáról van szó, amelyben remek hangulatot teremtettek a lengyel drukkerek. Ezért lenne számunkra lélekemelő, ha az engedélyezett több mint ötezer magyar szurkoló hallatná a hangját a hónap végi mérkőzésünkön.

– Gondolom, az elmaradt kupameccs ellenére is jól ismeri a lengyel válogatottat...
– Szinte teljesen képben vagyok, bár néhány személyes információ nem ártott volna, hiszen a Wisla alkotja az együttes felét. Sokat elárul a játékerejéről, hogy a kupából kiverte a Schalkét és Parmát is, Rómában pedig három-hármat ért el a Lazio ellen. Természetesen már korábban gyűjtöttünk információkat a lengyel válogatottról, tudjuk, hogy nehéz összecsapás vár ránk.

Lábbal játszottak vízben

Gellei Imre szavait Póczik József és Tamási Zsolt hallgatja.
– A magyar gárda főpróbája viszont felemásra sikerült, hiszen Cipruson a hatalmas eső miatt félbeszakadt a bolgárok elleni csata.
– Sajnos futballra alkalmatlan volt a pálya, így a vízilabda egy sajátos válfajaként lábbal játszottunk vízben. Bár nagyon fontos lett volna számunkra a találkozó, azért nem töltöttük haszontalanul az időt. Jó körülmények között edzettünk, videóztunk három napon át, mérlegeltük az őszt, elemeztük a lehetőségeinket. Ez is a csapattá kovácsolás lényeges része.

– A fontos tavaszi selejtezők előtt milyen szakmai kérdések foglalkoztatják?
– Kellemes dolog, hogy légiósaink általában játszanak a csapataikban, gondolok itt elsősorban Dárdaira, Királyra, Lőwre, a Bredában Babosra, Fehér Csabára. Ugyanakkor Pető Tamás még mindig sérült, számomra kicsit érthetetlenül vesszőfutásba kezdett Lisztes és kenyéradója, a Werder Bremen is. Sajnálom, hogy Fehér Miki sérüléséből gyógyulgat és még nem tud játszani, az ő kiesése érzékeny veszteség. Sebők Józsiról nagyon jó híreket kaptam, bosszant, hogy a bolgárok ellen nem tudtam pályára küldeni a második félidőben. Sebők Vilmos és Mátyus továbbra is keresi önmagát és ennek nem örülök. Gyepes pótlása komoly fejtörést okoz, négy-öt játékost figyelek, akik közül valaki helyettesítheti. Nagyon várom a hazai rajtot, kíváncsi vagyok, a jelöltjeim milyen formában kezdik a tavaszt.

– Győrből és Sopronból a közeljövőben számításba jöhet-e valaki a keret összeállításakor?

Bővebb lesz a keret

– Az ETO játékosállományáról nagyon jó véleménnyel vagyok. Németh Norbi korábban játszott nálam, most is az olimpiai csapat tagja, ő még a jövő embere. Böjtét és Starkot is szemmel tartom, Gyepes helyén valamelyikük szóhoz juthat. Szanyót kiváló adottságú labdarúgónak tartom, őt főként olyan meccseken vethetem be, amikor mi irányítjuk a játékot. Sopronból elsősorban Tóth Misi hívhatja fel magára a figyelmet gólérzékenységével. Nem egy szűk keretben gondolkodom, hiszen a hónap végén például négy nap alatt kell két tétmeccset megvívnunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mandula párosban a döntőben

Mandula Petra búcsúzott az egyes negyeddöntőjében, az osztrák Patricia Wartusch oldalán viszont… Tovább olvasom