Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Győri indulók a győri vb-n

Véglegessé vált a szeptember 8–9-én Győrben rendezendő maraton világbajnokságon induló hazai csapat névsora. Impozáns megnyitó- és záróünnepséget ígérnek a szervezők.
Borsodi Géza, a maratoni válogatott győri szövetségi edzője kijelölte a világbajnokságon induló magyar csapatot. A felnőtteknél egy számban (kenu páros) maradt kiadó hely: itt – a szövetség honlapjának beszámolója szerint – Hüttner Csaba és Sáfrán Mihály szerzett indulási jogot. Az ifjúságiaknál még négy számért versengtek a legjobbak: férfi K-1-ben Hamar Péter, női K-1-ben Havas Eszter, női K-2-ben a Hegyi Zomilla, Dira Zsófia páros, míg C-1-ben Lantos Ádám harcolta ki a csapattagságot.

A felnőttek közül Salga István, Varga Dávid, Csay Renáta, Kollár Zsófia, Kollár Judit , az ifjúságiaknál Lantos Ádám a győri Graboplast-
VSE versenyzői.

A győri maratoni vb magyar indulói. Felnőttek, férfiak, K-1: Jámbor Attila, Salga István. K-2: Jámbor, Homoki Tamás; Salga, Börcsök Balázs. C-1: Csabai Edvin, Varga Dávid. C-2: Csabai, Györe Attila; Hüttner Csaba, Sáfrán Mihály. Nők, K-1: Csay Renáta, Folláth Vivien. K-2: Csay, Faldum Bereniké; Kollár Zsófia, Kollár Judit. Ifjúságiak, fiúk, K-1: Kulifai Tamás, Hamar Péter. K-2: Pélyi Dávid, Slezsák István; Gál Szabolcs, Molnár Bence Máté. C-1: Devecseri Ádám, Lantos Ádám. Lányok, K-1: Hegyi Zomilla, Havas Eszter. K-2: Tóth Dzsenifer, Gutyina Kinga; Hegyi, Dira Zsófia.

Kadler Gusztáv, a szervező bizottság elnöke elmondta: büszkék rá, hogy Győr az egyetlen város, amely másodszor adhat otthont a maratoni világbajnokságnak. Az előkészületek a tervek szerint haladnak, a megnyitóünnepséget szeptember 7-én este nyolc órakor rendezik a Rábán az erre az alkalomra felépített vízi színpadon. A látványos eseményre 15–20 ezer embert várnak. A záróünnepség hasonlóan impozáns lesz, a helyszín nem változik, szeptember 9-én este nyolckor kezdődik a program, mely a Graboplast ajándékaként a Bikini együttes koncertjével fejeződik be.

A vb programja kész, hét közben a masters versenyeket rendezik meg, szombaton a felnőtt és ifjúsági egyes, vasárnap pedig a páros számokat tartják. Úgy tervezték meg a pályát, hogy a szurkolók minél hosszabb ideig nyomon követhessék a küzdelmek alakulását, de hatalmas kivetítők is segítenek majd a tájékozódásban.

A vb-re Győrbe érkezik a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) teljes vezérkara.

Papp Győző

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvesztette az utolsó csatát

Hosszan tartó, súlyos betegség után vasárnap éjjel 47 éves korában elhunyt Tóth László, a Győri ETO… Tovább olvasom