Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Győri induló is lesz a győri triatlon EB-n

Vasárnap rendezik meg Győrött a triatlon ifjúsági csapat Európa-bajnokságot és a felnőttek olimpiai kvalifikációs pontszerző versenyét. Az esemény a belváros közlekedését is jelentősen befolyásolja.

A tavalyi triatlon EB után idén is rangos versenynek ad otthont Győr. Az ifjúsági korcsoport számára most rendezik a csapat Európa-bajnokságot. A korosztály (1986 és 1988 között születettek) első ilyen jellegű kontinenstalálkozójára tavaly Ausztriában került sor. Idén a győri versenyen tizenkilenc férfi- és tizenhárom női együttes áll rajthoz.

Éremesélyes magyar ifik

Ami a verseny lebonyolítását illeti, a háromtagú csapatok váltórendszerben küzdenek a helyezésekért. A versenytáv 400 méter úszásból, 12 és fél kilométer kerékpározásból és 2 és fél kilométer futásból áll. Minden egyes csapattagnak külön-külön kell teljesíteni a távot.
Czencz Péter, a magyar szövetség főtitkára a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, nehéz megjósolni, mire lehet képes a magyarok két-két csapata – mind a nőknél, mind a férfiaknál egy A és egy B válogatott is rajthoz áll (ebben helyet kapott a győri Molplast-VSE versenyzője, Szakály Zsuzsa is) –, de nagyon bízik abban, hogy végig versenyben lesznek az érmekért. A nőknél mutatkozik nagyobb esély a dobogós helyezés elérésére.

St. Moritzból Győrbe

A felnőttek olimpiai kvalifikációs pontszerző versenye is tartogat izgalmakat. Különösen a férfiaknál, ahol a legnagyobb név a cseh Jan Rehula, aki a sydneyi olimpián bronzérmes lett. Az előzetes nevezések alapján – a határidő lezárult, de még egy-két versenyzőt fogad a versenybizottság – a nőknél nyolc, a férfiaknál huszonhat magyar triatlonos indul el. A legjobbak, vagyis az éremre is esélyesek (Kuttor Csaba, Ágoston Szabolcs, Varga Szabolcs és a hölgyek között Molnár Erika) egyébként egyenesen a St. Moritz-i háromhetes edzőtáborból érkeznek a verseny helyszínére. A felnőtteknek egyébként 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból áll a program.
Molnár Péter versenyigazgató elmondta, a tavalyi kontinensviadallal ellentétben az EB központja ezúttal a Dunakapu téren lesz. A közlekedést így kevésbé akadályozza az egyébként roppant nehéznek ítélt pálya. Ennek ellenére elkerülhetetlen néhány forgalomkorlátozás, melyről Helyes Péter biztonsági vezető adott tájékoztatást.

Korlátozások

a közlekedésben


A tömegközlekedésben a helyközi autóbuszok forgalma zavartalan, a helyi járatok közül viszont a 11-es és a 16-os busz útvonala vasárnap módosul. A két busz nem áll meg a színháznál, a Kiss J. utcában, a Dunakapu téren és a Rónay J. utcában, a 11-es a Szövetség utcát és a Kertész utcát sem érinti. Megáll ellenben mindkét járat a Szent István úton a kamaránál, a Rába-gyár helyközi megállóiban, míg Révfaluba, illetve Bácsára a Széchenyi hídon át jutnak el.

Vasárnap reggel öt órától egyirányúsításra kerül sor a Dunakapu téren és a Kossuth hídon Révfalu irányába. A belváros megközelítése Révfaluból a Széchenyi hídon történik. Reggel héttől teljesen lezárják az egyetemi csarnokhoz vezető utat, a Kossuth hidat, a Dunakapu teret, a Móricz rakpartot az alsó rakparti lejárótól a Teleki utcáig, a Jedlik utcát, a Czuczor utcát, a Teleki utcát, a Bajcsy-Zsilinszky út Baross út és Kiss J. utca közötti szakaszát, a Kiss J. utca Árpád út és Rákóczi F. utca közötti szakaszát, a Pálffy utcát, a Schwarzenberg utca Kiss J. utca és Tarcsay utca közötti szakaszát és a Szent István út északi forgalmi sávját a Czuczor utca és a Bisinger felüljáró közötti szakaszon.
Tizenhárom órától ugyancsak lezárják a Rónay utcát, a Hédervári utcát a Káldy-villa és a Leibstück utca között, valamint a Kálóczy teret.

Parkolási tilalom

Parkolási tilalom lesz vasárnap 0 órától a Dunakapu téren, a Kossuth híd Káptalandomb felőli parkolójában, a Czuczor, a Teleki, a Pálffy utcában, a Bajcsy-Zsilinszky úton a Baross út és Gárdonyi utca között, a Batthyány téren, a Bécsi kapu téren és az Árpád út Czuczor és Teleki utca közötti szakaszán. A korlátozások vasárnap este fél kilencig lesznek érvényben.

A verseny programja:

9.00: Az ifjúsági lánycsapat EB-rajtja
11.30: Az ifjúsági fiúcsapat EB-rajtja
15.15: Az ITU nemzetközi női verseny rajtja
17.30: Az ITU nemzetközi férfiverseny rajtja
20.30: Díjátadó ünnepség

A magyar indulók:

A fiúváltó. Magyarország A: Csortos Imre, Gyuradinovics Zsolt, Hömöstrei Péter. Magyarország B: Erdélyi Nándor, Gályász Dániel, Hajdú Ádám.
A lányváltó. Magyarország A: Arany Gitta, Gyenesei Judit Leila, Mihályi Krisztina. Magyarország B: Csáthy Csilla, Kovács Zsófia, Szakály Zsuzsanna.

Kapcsolódó cikkek >>

Két győri triatlonos indulhat Mexikóba (2002-08-13) >>
Magyar remények (2002-07-02) >>Négyen a döntőben (2002-07-04) >>
Három győri versenyző a magyar EB-csapatban (2002-06-13) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taroltak a magyarok

Négy napon át tartottak a Sopron melletti Ágfalván, a Vadon Lovasparkban rendezett háromdimenziós… Tovább olvasom