Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Győri futballista sikerei a világhálón

Tóth Péter, a Győri ETO FC egyik meghatározó játékosa szabadidejében egy futballcsapatot irányít az interneten.

A Győri ETO FC egyik meghatározónak számító játékosa, Tóth Péter nemcsak a pályán, azon kívül is a futball megszállottja. Az edzések után ugyanis az interneten menedzsel egy csapatot az egyik népszerű honlapon.
A ballábas játékos Legendás Tizenöt elnevezésű csapatával a szombathelyi régió legalacsonyabb osztályában szerepel egyelőre, de ott az élen áll. A futballista elmondta: nem áll tőle távol az edzősködés, ugyanis pályafutása után trénerként dolgozna tovább.

Szakmába vágó hobbija van Tóth Péternek, a Győri ETO FC középpályásának. Egy futballcsapat „tulajdonosa": játékosokat ad-vesz, bajnokságban szerepel együttesével, nemrég a Portóval meccselt, persze mindezt csak virtuálisan, számítógépe segítségével az interneten.
Tóth Péter lassan két éve a Győri ETO FC futballistája, Szombathelyről került  a zöld-fehérekhez. Megbízható, jó teljesítményt nyújt. Nemrég kiderült róla, hogy érdekes, a labdarúgáshoz kapcsolódó szenvedélye van.

– Volt csapattársam, Horváth Róbert mesélte, hogy az interneten van egy olyan weboldal, ahol saját futballcsapatot lehet úgymond üzemeltetni – említette Tóth Péter. – Tavaly karácsonyra kaptam egy laptopot, azóta rendszeres internetező vagyok s mivel érdekelt a dolog, ezért rákattintottam a hattrick.org-ra. Egyébként volt pályaedzőnk, Preszeller Tamás is a játék megszállottja.

– Bemutatná olvasóinknak a hobbiját?

– A Hattrick egy olyan játék, ahol egy kitalált klubot kell irányítani s természetesen magyar nyelven is lehet játszani. Magamnak kell ellátni a klubtulajdonosi, menedzseri és az edzői feladatokat is. Többek közt stadiont kell építeni, gyakorlásokat vezényelni, taktikát kitalálni, bajnokságban indulni.

– Hogy hívják a csapatát,s jelenleg hogyan szerepel?

– A szombathelyi régióba neveztem, természetesen először a legalacsonyabb osztályba sorolták be a gárdát s egyelőre az élen áll a Legendás Tizenötnek keresztelt csapatom.

– A legendás érthető, de miért épp tizenöt?

– Amióta az állandó számozás létezik, mindig törekedtem, hogy az enyém legyen a tizenötös trikó, hát ezért.

– A játék megszólalásig hasonlít a valóságra, úgy tudjuk, élőben lehet nyomon követni a bajnoki mérkőzéseket.

– Általában hetente két alkalommal vannak meccsek. Akármikor meg lehet nézni, hogyan áll a csapat, komplett tudósítást kapunk a találkozókról. Az eseményeket, helyzeteket, góllövőket csakúgy, mint egy igaz futballmeccsen, itt is felsorolják. Nemrég egy barátságos mérkőzést vívtunk egy FC Portónak nevezett társasággal, amely elfogadta kihívásunkat. Igaz, hat góllal kikaptunk, de anyagilag megérte „elutaznunk", mivel több lett a bevételünk, mint a kiadásunk.

– A kikapcsolódás mellett tapasztalatszerzésnek sem lehet utolsó ez a hobbi.

– Ez így van. Főleg annak tudatában, hogy labdarúgó-pályafutásom befejeztével szeretnék majd edző lenni.

– Említette, hogy jól megy virtuális csapatának, de nem panaszkodhat igazi együttese sem, jól rajtolt tavasszal az ETO FC.

– Úgy érzem, remekül sikerült az alapozás, ám be kell vallani, az első fordulókban a szerencsével sem álltunk hadilábon. Nem rossz teljesítmény három mérkőzésből hét pontot szerezni, bár nyilván jobb lett volna, ha a legutóbbi Pécs elleni meccsen is sikerül begyűjteni a győzelemért három pontot. Remélem, sem az ETO, sem a Legendás Tizenöt jó sorozata nem szakad meg a közeljövőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esőben és hóban is edzettek a vízen

A válogatottak nemrégiben tértek haza sífutótáborból, itthon is vízre szálltak, a Dunán kezdték meg… Tovább olvasom