Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Győri ETO kontra UEFA: kizárták az ETO-t - Videó

Az ETO az eddigi három helyett két évre - maximum egy részvételre - zárta ki az európai kupasorozatokból - döntött az UEFA.
14.02 - Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága mérsékelte a Győri ETO FC büntetését, így a magyar csapatot az eddigi három helyett "csak" két évre - maximum egy részvételre - zárta ki az európai kupasorozatokból.

A klub keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a grémium ugyanakkor helyben hagyta a júniusi döntéskor kiszabott 50 ezer eurós pénzbírságot, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetséget sújtó 100 ezer eurós büntetést is, melynek felét két évre felfüggesztette."Két órán tartott a meghallgatás, majd további egy órán át tanácskozott a testület, mielőtt meghozta a döntését" - mondta Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője a svájci Nyonban tartott tárgyalás után. "Számunkra nem elfogadható az ítélet, ezért a lausanne-i Sportdöntőbírósághoz fordulunk jogorvoslatért. Most csak a döntés kihirdetése történt meg, az írásos indoklást ezek után küldi meg az UEFA. Érdemben majd akkor tudjuk meg, hogy miért nem törölték el az eltiltásunkat. Ezek birtokában huszonegy napon belül lehet fellebbezni".

A sportvezető hozzátette, az enyhébb ítélet ellenére úgy látja, az általuk benyújtott dokumentumokat nem vette figyelembe a testület.

Megjegyezte, abban bízik, hogy a CAS az európai számviteli és jogrend alapján dönt majd.

A fegyelmi bizottság szerint a magyar együttes tavaly úgy játszott az Európa Liga selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben az UEFA licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének a Győri ETO FC nem tett eleget. A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát, 50.000 eurót addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát róla. Klement korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe, és azután ki is egyenlítették a tartozást.

A Győr kétéves eltiltásából egy már letelt a mostani szezonnal, amelyben a klub nem volt érdekelt egyik kupasorozatban sem, ugyanakkor 17 forduló után jelenleg második helyen áll az OTP Bank Ligában, ami Európa Liga-indulást érne.

12.55 - Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága mérsékelte a Győri ETO FC büntetését, így a magyar csapatot az eddigi három helyett "csak" két évre - maximum egy részvételre - zárta ki az európai kupasorozatokból.

A klub keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a grémium ugyanakkor helyben hagyta a júniusi döntéskor kiszabott 50 ezer eurós pénzbírságot, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetséget sújtó 100 ezer eurós büntetést is, melynek felét két évre felfüggesztette.

A fegyelmi bizottság szerint a magyar együttes tavaly úgy játszott az Európa Liga selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben az UEFA licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének a Győri ETO FC nem tett eleget. A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát, 50.000 eurót addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát róla.

GYORSHÍR

12.40 - Három év helyett a következő 2 évben nem indulhat az ETO a nemzetközi kupákban - döntött az
UEFA.

Az ETO pénzbüntetését helyben hagyta az UEFA, míg az MLSZ 100 ezer eurós pénzbüntetéséből 50 ezret felfüggesztett.

"A Fellebviteli Testület részben módosította az első fokú ítéletet. A három évet kettőre módosította, így ha a csapat idén vagy jövőre nemzetközi kupát érő helyen végez a bajnokságban vagy a kupában, akkor egy indulási jogot megvon tőle az európai szövetség. Az enyhébb ítélet ellenére úgy látom, hogy az általunk benyújtott dokumentumokat nem vette figyelembe a testület, ezért a Lausanne-i Sportdönrő Bírósághoz fordulunk" - mondta Klement Tibor ügyveztető igazgató.

Mint ismert, az UEFA még júniusban döntött úgy, hogy kizárja az ETO-t egy UEFA által szervezett sorozatból, amelyre a következő 3 szezonban indulási jogot szerezne, mert a győriek tartoztak Jarmo Ajupera átigazolási díjával, így nem szerepelhettek volna az Európa Ligában.

A győriek azonban úgy vélekedtek, hogy nem is fizethettek volna, az észt játékos eredeti klubja ugyanis nem állított ki számlát az összegről.

A fellebbezési tárgyalásra kedd délelőtt került sor Nyonban. A fellebbviteli bizottság elnöke Pedro Tomas Márques volt, a győrieket Klement Tibor ügyvezető-igazgató és Szabó István könyvvizsgáló képviselte.

A tárgyaláson az ETO számára kedvezőtlen döntés született, ugyanis szinte semmit sem változtattak az ítéleten. Annyival lett "könnyebb" a győriek helyzete, hogy a harmadik évre felfüggesztették az eltiltást. Tehát az elkövetkezendő 3 év helyett a következő kettőben zárnák ki a klubot.

Ha tehát az ETO idén kivívná a nemzetközi szereplést, akkor nem indulhatna el a sorozatban.

11.20 - Elkezdődött az tárgyalás a Győri ETO FC ügyében az UEFA Fellebbviteli Testületénél. A klub állítása szerint a kirívóan súlyos büntetést – a pénzbüntetés mellett egy év kizárás, amennyiben a következő 3 év valamelyikében csapatunk nemzetközi kupaszereplést érő helyen végez akár a bajnokságban, akár a kupában - egy jogértelmezési probléma miatt kapta az ETO.

Az erről szóló dokumentumokat a fellebbviteli testület előtt értelmezik és vitatják meg a felek, amelyről ismereteink szerint még most délelőtt döntés születik.

Az UEFA svájci székhelyén a tárgyaláson ott van Klement Tibor, az ETO ügyvezető igazgatója, aki várhatóan fél 12 után tud tájékoztatást adnia a döntésről.

Korábban - Kedden tárgyalja a Győri ETO FC ügyét az UEFA Fellebbviteli Testülete.

Előzmények >>
A klub állítása szerint a kirívóan súlyos büntetést – a pénzbüntetés mellett egy év kizárás, amennyiben a következő 3 év valamelyikében csapatunk nemzetközi kupaszereplést érő helyen végez akár a bajnokságban, akár a kupában - egy jogértelmezési probléma miatt kapta az ETO. Az erről szóló dokumentumokat a fellebbviteli testület előtt értelmezik és vitatják meg a felek, amelyről még kedden délelőtt döntés születik.

Olvasóink írták

 • 16. vadfruttik 2011. november 30. 09:30
  „K.bácsi elég jól bebetonozta magát ide.Sokan mondják,egy "nagy" csapattal nem csinálná meg ezt az UEFA.Én meg azt mondom,hogy ott meg nem csinálnának ekkora ökörséget.Tök mind1 kinek is van igaza,ha 1szer tudom,hogy tartozom akkor nem ülök a seggemen és várok a számlára.Igen kedves kommunista barátaim(ahogy ezt Viktor vezérünk mondaná)így szokott a két ezer ft-os EON számlából 10ezres lenni ha nem fizetünk,és bizony előfordul,hogy nem találom a csekket.Akkor felhívom őket,hogy küldjék ki még1szer.A mobil wc-s stadion meg ez az ügy is bizonyítja,hogy a "családbarát" stadion még marhára amatőr kezekben van.Tibi bácsi ezt is elintézte de mondhatná már 1szer:"uraim" hibáztam és átigazolokpl.a Fradiba.Talán még van ott is mit tönkretenni.”
 • 15. VargaP 2011. november 30. 05:57
  „és ilyenkor hol van Csányi Úr?”
 • 14. drKotász 2011. november 29. 22:41
  „13. Arrabona
  Sajnos ez sohasem fog bekövetkezni.”
 • 13. Arrabona 2011. november 29. 21:36
  „Ügyvezető és családja már rég persona non grata a városban, ez megfelelő alkalom lenne.., hogy tcs eltávolítsa a pozíciójából.”
 • 12. sorok_közt 2011. november 29. 20:27
  „Egy poén a 80-as évek Rádiókabaréjából.

  "....- Ügyvéd Úr! Győzött az igazság !....." "- ... Nem baj, akkor fellebbezünk!"”
 • 11. BudaiKr 2011. november 29. 19:45
  „majd fellebbezünk, ha győz az igazság!”
 • 10. drKotász 2011. november 29. 19:42
  „tibi bácsi ezt is elintézte. Ideje lenne vállalni a felelősséget az illetékesnek, és elhúzni Győrből. Ezt vehetjük az itteni munkája csúcsának. Köszönjük tibi bácsi, ezt is elintézted. Visszatartjuk a pénzeket, hátha kamatozik nekünk saját zsebre.”
 • 9. Apafi 2011. november 29. 18:22
  „TNA85!

  Bajzát petike magát "építette le", ha láttad a két kupadöntőt, tudod miről beszélek! Olyan mentalitású játékos nem kell ide, függetlenül attól, HA AKAR, nagyon gólerős , hasznos játékos...”
 • 8. qeu 2011. november 29. 17:35
  „Ne bántsatok senkit!
  Benne van a cikkben, hogy indoklás még nincs, ha lesz akkor tud a vezetés is nyilatkozni konkrétabban, egyébként pedig elég konkrétan le van írva, amit korábban is elhangzott, hogy a Laussanne-i Sportdöntő Bizottsághoz fordul a klubb vezetése, ha nem lesz - sajnos nem lett - kedvező a döntés. Úgy vélem erre meg van a megfelelő oka és alapja a klubnak.
  Én szurkolok, hogy ez a büntetés törölve legyen, legalább a kizárás, mert ahogy korábban írtam utánpótlás szempontjából is fontos a nemzetközi szereplés, nem beszélve a csapatról.
  Szurkoljunk inkább, hogy a magyar bajnokságban ott legyen a toppon az ETO!”
 • 7. TNA85 2011. november 29. 16:18
  „Klement, azt hiszem csomagolhatsz. Ha a Sportdöntőbíróság sem nekünk ad igazat, nyugodtan felállhatsz a székedből, és elhordhatod magad innen a testvéreddel együtt. Totális amatőrizmust hoztatok Győrbe, döntésképtelenséget, hazugságokat, félrebeszéléseket. Bajzát Petit is próbáltad leépíteni az itt töltött utolsó félévében, a hétvégén láthattad, mennyi sikerrel... Hát persze, nekünk Dinjarok kellenek, mi? Tonnaszámra hozattad ide a favágóidat, akik (jobb esetben) kölcsönben játszanak már valamelyik alsóházi csapatban. Csak egyszer hallottam volna a szádból, hogy "tévedtem", akkor talán már itt sem lennél.”
 • 6. DAC-fan 2011. november 29. 16:05
  „Nagyon kíváncsi lennék, ha egy hasonló esetben az ETO várt volna pénzt eladott játékosért és nem kapja meg, akkor ők nem küldtek volna egy levelet amiben kérik a nekik járó pénzt! Biztosan igen! Ők hivatkoztak a fair playre, hogy csak azt szegték meg. Hát esetleg küldhettek volna egy levelet, hogy várják a számlát, mert addig nem tudnak fizetni. De naívan, vagy tudatlanul azt hitték, hogy nekik nem kell fizetni? Most aztán megkapták a számlát bőven kamatostul! Sajna de szerintem jogosan. Az üzleti szabályok nem ismerete, vagy be nem tartása ezzel jár! Megint a szurkoló járt rosszul a dilettáns vezetők miatt.
  Egyébként Hajrá ETO!”
 • 5. turtle 2011. november 29. 15:35
  „Győri Félreértés Torna Osztály? FTO ?”
 • 4. ktl 2011. november 29. 15:20
  „Nevetséges kifogás, mint ezt már korábban is írtam. Ez egy ÁFÁ-hoz hasonlítható licencdíj, és az ÁFÁ-t akkor is be kell fizetni határidőre, ha a számlát csak egy év múlva kapjuk meg. Ebből kiindulva a licencdíj is a teljesítés szerint volt volna esedékes. Ahjupera pályára lépett, ezzel a teljesítés megtörtént. A tévedés beismerése soha nem szégyen.”
 • 3. piroskaésabarkasz 2011. november 29. 15:10
  „Bár csak márt ott tartanánk,hogy Europa Ligás indulásból zárnának ki minket!Egyenlőre csak a SELEJTEZŐ körből!!”
 • 2. oroszlan1965 2011. november 29. 13:53
  „érdekes??????????????????????
  nem állitott ki számlát ......................
  nagyon erdekes a magyar club mentalitása
  gondolom kommunikacio sem volt.
  ugy gondoltak, hogy senki sem tartozik senkinek.
  a reszbeni magyar uzleti-vilag!!

  well done!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. becsisz 2011. november 29. 12:42
  „http://www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=122340

  Sajnos... :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balzsay befejezheti pályafutását

A füle már jobban van, deréksérve miatt azonban elképzelhető, hogy nem folytatja pályafutását… Tovább olvasom