Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesülete: más vélemény

Az Audi ETO két szurkolói csoportja nyílt levélben kérte a klub vezetését, hogy ne engedje el Aurelia Bradeanut és Simona Spiridont. A Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesülete közleményben reagált.
A BKU és 1904 Boys szurkolói csoportok nyílt levelére a Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesülete közleményben reagált:

„A Kisalföldben megjelent, BKU és 1904 Boys szurkolói csoportok által kiadott nyílt levélben nem a Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesülete tagságának egységes véleménye tükröződik. A nyílt levél az egyesület néhány tagjának kizárólagos magánvéleménye. A szurkolói egyesület tagsága a csapat valamennyi játékosát kedvencének tekinti, nem játékosoknak, hanem a csapatnak szurkol."

Olvasóink írták

 • 10. gralaci 2011. március 01. 15:01
  „A 9. hszt lájkoltam!”
 • 9. nephangja 2011. február 28. 20:37
  „Clapperek lázadása, avagy néma majmok az Arénában!
  Rövid tananyag a BKU és 1904 BOY vezetőinek!

  Clapper = olyan fizetett ember aki a színházban, vagy Operában a tapsot irányítja, a hangulatot befolyásolja.
  Régen minden nagyobb színház élt ezzel a megoldással, hogy a jól fizető nézők, minél nagyobb élményhez jussanak.
  A clapperek a vezérclapper intésére tapsoltak vagy fütyültek, tehát élet és halál, a siker vagy a bukás urai voltak.

  A kézilabda társulat felépítkezése is olyan, mint egy nagy színházé.
  A ,,mecénások", most a szponzorok, akik anyagilag megfinanszírozzák az egész előadást.
  A ,,művészek", itt a játékosok, akik jól vagy kevésbé jól, előadják a produkciót.
  A kettő között vannak a rendezők, és a színházi vezetők, (tréner, elnök stb) akik mindent megtesznek azért hogy a legtőkeerősebb pénzemberek, és a legtehetségesebb művészek egymásra találjanak, és mindent megtesznek azért, hogy az előadások jól sikerüljenek, és a publikum, az-az mi jól szórakozzunk.
  Tehát mindenki azért dolgozik, hogy a ,,nagyérdemű" a,,néző" eljöjjön, pénzt költsön a drága belépőkre, és megnézze az előadást.

  Hogy az előadás minél jobb hangulatú legyen, minden magára valamit is adó színház, (egyesület), statisztákat (igazolt szurkolókat) is alkalmaz.
  Ők kedvezményes belépőket kapnak, ingyen szállítják őket a helyszínre, sőt néha még ingyen söröcskét is kapnak.
  A szurkolás levezénylését vezérszurkolók, clapperek végzik.
  A clappert, vagy a színház fogadja fel, vagy az előadás statisztái választják maguk közül.
  Sajnos volt már olyan színház a történelemben, mikor nem figyeltek eléggé egy clappervezér ténykedésére, aki aztán önállósította magát.
  Ez a Clapper az alattvalóival már képes volt akár egy produkciót, vagy akár egy művészt is megbuktatni az előadás alatt, és néha még a rendezők, és a színigazgatók is rettegtek tőle.
  Később a Clapperek, zsarolással már jutalékot is kértek a primadonnáktól, színigazgatóktól, mert csak így garantálták sikert a tapsokat, sőt később már a színésznők szerződtetésébe is igyekeztek beleszólni.

  Jelenleg pont egy ilyen clapperlázadásnak lehetünk szemtanúi, az Audi ETO háza táján.
  Néhány vezérszurkolóval kicsit elszállt a ló, és azt gondolják, ha már jó hangosan tudják üvölteni felénk, bérletes nézők felé, hogy "álljatok fel, álljatok fel," meg "mindenki szurkoljon, mindenki szurkoljon," és ezt a csarnok néhányszor lelkesen végre is hajtotta, akkor ez már feljogosítja őket, hogy a megkérdezésünk nélkül dönthetnek a nevünkben, vagy önállóan megfogalmazhatják a többségi szurkolók véleményét is akaratunk ellenére.
  Ha állandóan a művészeket, a rendezőt, (elnököt) a mecénásokat, vagy a nagyérdeműt vegzáljátok, akkor úgy fogtok járni mint az Olasz Opera clapperei egyszer régen, hogy a közönség úgy feldühödött, hogy seprűvel kergette ki a zavarkeltőket az előadásról.

  Tessék tudomásul venni, hiába tud ügyesen fickándozni egy ebihal a tengerben, vagy egy clapper rejtőzködve zavart kelteni a közönség között, mindig a tenger, és a néző az úr!
  Ne feledjétek, hogy majmok nélkül is van cirkuszi előadás, még ha kicsit szerényebb is, az-az a BL-t nélkületek is meg lehet nyerni, legfeljebb az ünneplés lesz kicsit szerényebb.

  Kedves ETO <moderálva>, vagy clapperek!
  Menjetek vissza szépen a helyetekre, aztán tegyétek azt ami a ti dolgotok, a szurkolás, és ha jót végzitek dolgotokat, kaptok majd söröcskét, sőt talán még a BL. tortába is belenyalhattok majd, még ha a becsületet már el is szúrtátok.
  Ha pedig továbbra is a csapatot, vagy a szurkolókat szeretnétek megosztani, vagy a vezetők munkáját megnehezíteni, egyszer majd tisztasági napot tartunk és jól kiseprűzünk benneteket, onnét a majomketrecből, hisz mi nézők nem öten, hanem legalább háromezren vagyunk.
  Nem szeretném megélni azt, hogy háromezer feldühödött néző, a B közép felé fordulva elkezdi skandálni, hogy: takarodjatok, takarodjatok!
  Kérdem én, akkor majd kinek a hangja lesz erősebb?
  Talán még nem késő jó útra térni, de ne feledjétek a Larviki botrányotok volt az utolsó csepp a pohárban, hisz a gyufát már kihúztátok!
  Már csak egy butaság kell, hogy egy egész stadion ellenetek forduljon.

  Természetesen ez a levél csupán annak a kb. három BKU-s vezérnek, és a kb. két fő 1904 Boys renitens vezetőnek szólt, akik néha elfeledik, hogy ha a nézők és a szponzorok nem tennék oda a kemény forintjaikat, az ő 5000 forintos bérletáruk mellé, akkor nem tudnának akár egy évig is a mi pénzünkön BKU-zni, KUK-ozni meg 1904BOY-szozni, meg 100%-ozni.
  Mi csak a Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesületét ismerjük el hivatalosnak, és ennek az elnöke: Gellért Tamás!
  Sem BUK meg KUK meg BOY meg 100% használata nem hivatalos, és a mi nevünkben az-az a Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesületete nevében többé a sajtónak nem nyilatkozhatnak!

  Az igazi B. közép becsületes tagjainak további jó szurkolást kívánunk, és kérjük ne hagyjátok magatokat vak vágányra vezetni néhány dilettáns borgőzös clapper által.
  Az igazi, a nem balhés ETO szurkolókra mindig is büszkék voltunk és szeretnénk, ha továbbra is azok is maradhatnánk.”
 • 8. jóhatudod 2011. február 25. 08:52
  „Hát én egyálltalán nem értekek eggyet a Papp Győzző általaz ujságban leirtakkal ? Nem azt irja,azért a "nagy szeretet "csökkenése mert aranykezü lányaink idáig mindig a dicsőség kapujában buktak el, hanem azt: iD.:( ... ezeket általában az irigység táplálta !!::) És felteszi a költői kérdést : ha ők ( mármint a kézisek ) kevesebbet kapnak akkor a pór népnek több jut ??
  Én megforditanám a kérdést, ha nyer a kézilabdacsapat akkor olcsóbb lessz a kenyér? Vagy-a benzin? Vagy nem kell rezsit fizetni ? Esetleg nem árverezik el a házakat ?? Tisztelem a csapatot az elért eredményekért, de ugy érzem a profizmusukért jól meg is vannak fizetvel ! Ez (már akinek ) egy szórakoztató sportág /üzlet/ és ha a közönség kimegy a meccsre,szurkol /és ezzel fenttartja a clubot /joggal várja el az eredményes szereplést ! Nem a szurkoló van a csapatért hanem FORDITVA ! A csapatnak meg sok sikert kivánok !!”
 • 7. matyi53 2011. február 24. 21:18
  „A szurkolói egyesületnek az a feladata, hogy a szurkolást egységesítse, fokozza, támogassa a csapatot és nem az, hogy a klub vezetőit minősítse. A BKU meg a BOYS tagjai szerepzavarban vannak.
  anem hiszem, hogy az a 10-20 ember gondot okozna a szurkolásban. A 100 % már eltűnt, azt hiszem senkinek sem hiányoznak.”
 • 6. hablaty 2011. február 24. 17:42
  „Szerintem a BKU és a Boys minden résztvevője egyben a Szurkolói Egyesületnek is tagja.
  Nem tudom hogyan és mi módon született ez a közlemény, felhívtam az egyik elnökségi tagot az egyesületből, és fogalma nem volt erről a közleményről.
  A másik dolog, akikkel beszéltem egyetértettek a két szurkol csoport által írtak 90 %-ával, a játékosokra vonatkozó részt nehezményezte mindenki.
  Az itt megjelent közlemény is csak erre a részre reagált, adódik a kérdés a csapatvezetőket ért kritikáról a fenti szöveg íróinak nincs véleménye, vagy a Vanyusék nyomására született ez a reakció?”
 • 5. Rémuszbácsi 2011. február 24. 15:39
  „A két csoport aktív létszáma becslésem szerint kb. 20-25 lehet. A kis létszámtól függetlenül, ha ők nem szurkolnának,
  hallani lehetne a cipők nyikorgását a parketten. Ez az egész vita, közröhej.”
 • 4. dudi1977 2011. február 24. 14:38
  „"BKU és 1904 Boys szurkolói csoportok által kiadott nyílt levél az egyesület néhány tagjának kizárólagos magánvéleménye"

  Kíváncsi lennék a fenti két szurkolói csoport létszámára, ugyanis a Szurkolói Egyesület közel 400 fős létszámához viszonyítva lényegesen kisebb létszámmal rendelkezik - a két csoport létszáma és véleménye pedig teljesen ellentétes....”
 • 3. zsukov 2011. február 24. 12:30
  „Majd tavasszal leehet látni a bizit <moderálva> !!!!”
 • 2. gralaci 2011. február 24. 11:33
  „Ez a levél nem kerül fel a szurkólói oldalra?
  Nem ott kéne megbeszélni a dolgainkat, véleményünket elmondan egymásközt?”
 • 1. ACSA 2011. február 24. 10:31
  „Ez ügyes taktikai húzás volt bárki találta is ki!:-))
  Az a "néhány" tag ha kimaradna a mérjőzésekről kíváncsi lennék a hangulatra!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Profi boksz: Kelemen Balázst a Felix Promotion teszteli

Pénteken Nyitrán rendezi következő profiboksz gáláját a Felix Promotion. Kelemen Balázst teszteli a… Tovább olvasom