Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Győri ETO FC szurkoló ankét Tarsoly Csabával és Csertői Auréllal

Siófok elleni hazai meccsig elkészül a Drukkerkocsma az ETO Parkban, befedné a műfüves pályát a társasági adóból a klub, Kink esetleg három hónapra jött volna Győrbe.

Többek között ezt a három információt tudták meg azok a népes érdeklődők, akik személyesen is ott voltak a Győri ETO FC szurkolói ankétján.

A három új játékos bemutatásával kezdődött a szurkolói ankét. Pátkai Máté és Varga Roland elmondták: jól érzik magukat a csapatnál, és nagyon bíznak abban, hogy teljesül mindannyiunk álma, a bajnoki cím. Djordje Kamber miután csak tegnap érkezett azt mondta: az első benyomásai nagyon jók, szeretné ő is a csapatot segíteni.

Csertői Aurél vezetőedző velük kapcsolatban elmondta: tudjuk, hogy mindhárman jó képességű játékosok, akik elvégezték a nekik szánt munkát.

Kambert ellenfélként ismertük eddig, s miután a cél az volt, hogy válogatott, vagy válogatott szintű játékosok kerüljenek Győrbe ő is egyértelmű erősítést jelenthet. A feltételes módot akkor lehet kijelentőre változtatni, ha már tétmérkőzéseket is játszott a csapat.

A vezetőedző azt mondta: nagyon hasznosnak tartja, hogy együtt maradt a keret, a kiszabott munkát elvégezték, az edzőmeccseken a játékkal többnyire elégedett volt, az eredmények pedig azért voltak gyengébbek, mert szándékosan erős ellenfeleket választottak a csapatnak. Csertői Aurél hozzátette: optimistán várhatjuk a tavaszt.

Tarsoly Csaba elnök először az utánpótlás képzés átszervezéséről beszélt. Elmondta, hogy mennyire fontos, hogy a klub egykori játékosai feladatot kapjanak, így ma már az NB II-es csapat mellett dolgozik és tanul Jakl Antal és Igor Nicsenko is.

Az elnök azt szeretné, ha még markánsabb lenne az akadémiai képzés ezért az egyéni képzést végző, korábbi válogatott ETO játékos, Preszeller Tamás mellé a jó pedagógiai érzékkel rendelkező Klement Istvánra bízta az akadémiai labdarúgóképzés vezetését.

Tarsoly Csaba hosszan beszélt arról is, hogy miért nincs több saját nevelésű játékos a keretben. Azt mondta: még tudatosabb kiválasztásra van szükség, ebben segíthet a veszprémiekkel kötött szerződés, és a felvidéki klubokkal is szorosabb kapcsolatot ápol az ETO, mint azt korábban tette.

Tarmo Kink, ha jött is volna, maximum 3 hónapra írt volna alá. Ez az ETO-nak nem jó - válaszolt Tarsoly Csaba az észt válogatott visszaigazolása kapcsán. A játékosnak ugyanakkor még nincs csapata, így bár az átigazolási szezon kedden éjjel lejárt, őt továbbra is bárki, bármikor leigazolhatja, aki megegyezik vele, tudtuk meg a fórumon.

Klement Tibor ügyvezető igazgató először a távozó játékosokról beszélt. Azt mondta: a szakvezetéssel közösen folytatták a keret tisztítását, és kölcsön adták mindazokat, akikről jelenleg nem tudni, hogy hasznára lehetnek-e a csapatnak.

Ahjupera élt ezzel a lehetőséggel, Újpestről visszatérve alapember lett, most Ceolinéknak kell máshol bizonyítani a nyár végéig.

Az ügyvezető igazgató három sikeres pályázatról is beszélt, amelynek segítségével fél milliárd Ft került a győri labdarúgásba. Egy korábbi sikeres lehetőség kapcsán 255 millió Ft-ot nyert az ETO kizárólag utánpótlásra. Ebből a pénzből jutott a Fehér Miklós Gimnázium új tantermeinek kialakításra is.

A társasági adóra a futball kft mellett az ETO Jövőjéért Alapítvány is pályázott, előbbi 165, utóbbi 115 millió Ft-ot nyert. A pénzt az utánpótlás működésére, valamint beruházásra, eszközök vásárlására lehet fordítani. A tavasz folyamán ebből a pénzből újítja fel a klub az egyik edzőpályát.

Az ügyvezető igazgató már az új pályázat előkészítéséről is beszélt, mint mondta, várhatóan mintegy 1 milliárd Ft-ra fog pályázni az ETO, és ha sikeres lesz ez, akkor szeretnék a műfüves pályát befedni, ahhoz lelátót építeni.

Sándor István, az NB II-es csapat a hónap elején kinevezett vezetőedzője azt mondta: rendre és fegyelemre tanítja játékosait, akiknek azt is tudni kell: "meló nélkül nincs előrelépés" A tréner azt szeretné, ha ők is növelhetnék az ETO hírnevét.

A szurkolói ankéton Horváth Cs. Attila klubmenedzser bejelentette, hogy az első hazai bajnoki mérkőzésre elkészül az ETO Parkban egy Drukkerkocsma, ahol a szurkolók gyülekezhetnek a mérkőzés előtt. Mint mondta, ez már régóta kérés volt a klubvezetés felé.

Az öregfiúk csapat tavaszi programja is alakul, a klubmenedzser emellett annak a reményének adott hangot, hogy az Audi segítségével ismét sikerül a nyáron egy sztárcsapatot Győrbe csábítani, talán a felnőtt gárda ellenfelének.

A szurkolói ankéton egy érdekes párhuzamról is hallhattunk. 1982-ben egy esős májusi napon a Pécs legyőzése után ünnepelhette a Verebes-csapat az első bajnoki címét. Horváth Cs. Attila elmondta: az idény utolsó hazai mérkőzén köszöntik a harminc éve bajnokságot nyert gárdát. A mostani csapat egyébként ezen a napon éppen a pécsiek ellen játszik. Talán nem véletlenül...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távozik a kézilabda-szövetség főtitkára

Távozik posztjáról Nemcsik Balázs, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) főtitkára.
Tovább olvasom