Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Győri ETO FC: segítsünk együtt a szerbiai árvízkárosultaknak!

Leginkább palackozott vízre, tartós élelmiszerekre, gyógyszerre, tisztálkodási szerekre, takarókra van szükség. Gyűjtés az ETO Stadion recepciójánál.

A több napja tartó esőzések miatt több ezer embert kellett evakuálni Szerbiában. Déli szomszédunk kormány csütörtökön rendkívüli helyzetet hirdetett és nemzetközi segítséget kért az árvízveszély miatt. Több várost is elvágott a víz a külvilágtól, több tízezer háztartásban nincs áram, sok helyen ivóvíz sincs. Különösen a Belgrádból 30 kilométerre fekvő Obrenovácon kritikus a helyzet. Itt el kellett rendelni a város teljes lakosságának evakuálását, mert az árvíz elöntött szinte mindent. A híradások arról is beszámolnak, hogy veszélyben van a helyi hőerőmű is, és ezzel bizonytalanná válhat az egész ország áramellátása.

A Győri ETO FC az elmúlt években mindig megmutatta, hogy a bajba jutottak mellé állt. Így volt ez akkor is, amikor több, mint egy évvel ezelőtt Győrben a rendkívüli hóhelyzet miatt kellett a segítség. A stadionban szállást és ételt adtunk az itt rekedteknek, a klub dolgozói, szurkolóink nemcsak kétkezi munkájukkal, hanem adományaikkal is segítettek azon tízezreken, akik több, mint egy napon át a hó fogságába maradtak.

Klubunk most is kötelességének érzi, hogy lehetőségeihez mérten segítsen. A Győri ETO FC felnőtt labdarúgó csapata valamint a klub dolgozói maguk is adakoznak, de lehetőséget szeretnénk adni mindazoknak, akik hozzánk hasonlóan átérzik, hogy mit élhetnek át az emberek Szerbiában, hogy ők is tudjanak segíteni. Az adományokat az ETO Stadion recepciójánál gyűjtjük (bejárás a Magvassy Sportcsarnok felől) A beszámolók szerint leginkább palackozott vízre, tartós élelmiszerekre, gyógyszerre, tisztálkodási szerekre, takarókra van szükség. Az első szállítmányt kedden indítjuk Szerbiába. Reméljük, sokan csatlakoznak hozzánk, és így sok bajba jutott számára tudunk segítségek nyújtani - olvasható a Győri ETO FC honlapján.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SKC - A csodatévők kapitánya

A 37 éves Trepák Zoltán a második sorból előlépve lett főszereplő a bajnok Alba Fehérvár elleni… Tovább olvasom