Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Győri ETO FC: együttműködés Veszprémmel

Szerdán Veszprémben a Polgármesteri Hivatalban sajtótájékoztatón jelentették be, hogy együttműködési megállapodást kötött a Győri ETO FC és a Veszprémi USE csapata.
Az eseményen Tarsoly Csaba elnök, Klement Tibor ügyvezető igazgató és Horváth Cs. Attila klubmenedzser képviselte az ETO-t, akiket a házigazda, Porga Gyula, Veszprém polgármestere fogadott.

A megbeszélésen egyhangúan úgy látták a felek: a helyi utánpótlás nevelés kiváló, így érdemes akár érettségiig a legtöbb fiatalnak a városban maradni, hiszen garantálható számukra a fejlődés. Ebben nyújthat segítséget az ETO csapata, amely egyedül a veszprémiekkel köt ilyen szintű stratégiai együttműködést - mondta Tarsoly Csaba.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere: „Egy újabb veszprémi sikerről tudunk beszámolni, hiszen az utánpótlás munka gyümölcse már többször beérett, de most ismét egy olyan állomáshoz érkeztünk ami nyilvánosságot érdemel. A magyar labdarúgás egyik fellegvára az ETO - amely tudja, hogy érdemes az utánpótlásra pénzt költeni - egy egyedülálló megállapodást köt a mi klubunkkal. Két egyenrangú fél megállapodásáról beszélhetünk amelyből mindenki profitálhat. Biztos vagyok benne, hogy azok a veszprémi gyerekek, akik az ETO-hoz kerülnek, azok jó eséllyel futhatnak be karriert a nemzetközi futballvilágban"

Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC elnöke: „Nem csak szavakkal kell megújítani a magyar futballt, hanem tettekkel. Ezt csak úgy lehet, hogy megfelelő utánpótlásképzéssel rendelkezik a klub. Nálunk most már valóban beszélhetünk tudatos munkáról, ennek az is bizonyítéka, hogy idén a legjobb akadémia lett az elitképzésben a a Fehér Miklós Akadémia. Úgy gondoltuk, hogy a sport mellett a tanulás is fontos. Ezért a kollégiumban negyven szobában száz növendéknek tudunk szállást adni. A jövő év júniusában érettségizik az első társaság, most indult az ötödik évfolyam. Mindez azt jelenti, hogy megteremtettük a folyamatos előrelépés lehetőségét, tizenkilenc éves korig akadémiai csapatok, ezután pedig az NB II-es csapat segíti a versenyeztetését mindazoknak, akik még nem elég felkészültek a legmagasabb osztályra.

Ami a veszprémi együttműködést illeti: a kormány tavaly osztrák mintára kiírt egy pályázatot az akadémiáknak. Ezen mi nyertünk egy összeget, és úgy gondoltuk, hogy keressük azokat a partnereket, akikkel együtt fektethetjük be ezt a pénz a jövőbe. Így találtunk rá a Veszprémre, ahol hasonlóan tudatos munka folyik. Szeretnénk, ha minél több gyerekkel meg tudnánk szerettetni a labdarúgást. Úgy látjuk, hogy 19 éves korig a legtöbb gyerek itt Veszprémben is megkapja a megfelelő képzést, de a legjobb játékosok, akik már ekkor is válogatott képességekkel rendelkeznek akár Győrbe kerülhetnek. Az együttműködésben nagy szerepe van Rugovics Vendelnek, aki egykoron az ETO játékosa volt, így számunkra ő a híd a két egyesület között."

Részletek az eto.hu oldalon >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmeghallgatást tartott a médiatanács a kizárólagos közvetítési jogokról

Egy kis csatorna közvetítési jogot csak úgy vásárolhat, ha azt továbbadja egy legalább 80 százalékos lefedettségű csatornának. Tovább olvasom