Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Győri ETO FC: Bemutatkoztak az új játékosok

Hat új játékos érkezett a Győri ETO FC-hez a 2004/2005-ös bajnoki idényre. Négyen végleg, míg Oross Márton kölcsönbe távozik a klubtól.

Pénteken idénynyitó sajtótájékoztatót tartottak az ETO-stadion VIP-termében, ahol ismertették a szakmai stábban bekövetkezett változásokat. Miután bemutatták az új kapusedzőt, Tőkés Lászlót, valamint Lencse Gyula technikai vezetőt, Reszeli Soós István szakmai igazgató elmondta: csaknem kialakult az ETO 21+3 tagú kerete. A tervek szerint még egy játékos, a diósgyőri Ciprian Binder leigazolása várható. A játékosra egyébként mint bal oldali támadó számít a klubvezetés.
„ Alapkoncepció volt, hogy a meglévő labdarúgók mellé elismert, jól képzett futballistákat is igazoljon az ETO. Olyan játékosokat, akik valamit már letettek az asztalra."

A szakmai igazgató szerint ilyen például a Vincze testvérpár: Vincze Ottó már többször is igazolta képességeit, óriási hasznára lehet a csapatnak. Csakúgy, mint testvére, Vincze Gábor, aki a védelem szinte minden posztján bevethető.

Szasa Sztevanovic válogatott kapus egyik erőssége lehet az együttesnek. Pomper Tibor kissé ellentmondásos egyéniség, de szorgalmas és kiváló a rúgótechnikája. Pusztai Olivér és Sándor György tehetséges utánpótlás-válogatott fiatalok. Érdekesség, hogy utóbbi, valamint Priskin Tamás személyében az ország talán két legtehetségesebb labdarúgója Győrben futballozik.

Az újonnan érkezett labdarúgók közül Vincze Ottó kiemelte, optimista a jövőt illetően:
„ Örülök, hogy itt lehetek ennél a nagy múltú klubnál. Amikor szerződésemről döntöttem, az is közrejátszott, hogy ismét egy csapatban szerepelhetek testvéremmel. Úgy látom, egy tehetséges, fiatal csapat épül Győrben, ahol ehhez minden feltétel adott."

Természetesen szóba kerültek a távozó játékosok is. A szakvezető beszámolt róla: a tavalyi keretből Böjte Attila, Sebők Zsolt, Németh Norbert és Nagy Tamás végleg, míg Oross Márton kölcsönbe távozik. Nagy Tamással szerződést bontott a klub, Németh Norbert Pusztai Olivér helyére, az MTK-ba kerülhet. Egyelőre nem dőlt el a sorsa Sebők Zsoltnak és Böjte Attilának. Értük szinte az összes első osztályú együttes bejelentkezett, de megegyezés még nem született. A győri klub mindenesetre engedélyezte, hogy az említett játékosok az általuk választott csapatnál készülhessenek.

Az új idényben a csapatkapitányi tisztet a válogatott védő, Stark Péter tölti be. Szerinte jó játékosokat igazolt a szakvezetés:
„ Babonából nem jósolok, milyen eredményre is számítok a következő bajnokságban, de továbbra is bízom a jobb szereplésben. Úgy gondolom, jó futballisták kerültek az ETO-hoz."

Klement Tibor klubigazgató zárásként elmondta: elfogadták a klub nevezését az első osztályba, az egyesület és a pálya is megfelel minden formai követelménynek. Hamarosan elkezdődhet a stadion felújítása, a felkészülés után remélhetőleg egy jobb bajnoki szezon vár a csapatra és szurkolóira.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv FC Sopron: Megkezdődött a felkészülés

Megkezdte a közvetlen felkészülést a következő bajnoki évadra, ma pedig már felkészülési mérkőzést… Tovább olvasom