Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Győri ETO FC - FTC 1-1

Szasa Sztevanovic ötvenedik élvonalbeli találkozóját játszotta a zöld-fehér egyesület színeiben.

A mérkőzés előtt a Győri ETO FC két labdarúgóját is köszöntötték. Szasa Sztevanovic ötvenedik élvonalbeli találkozóját játszotta a zöld-fehér egyesület színeiben, míg Mátyus János a 150. magyar első osztályú meccsére készülődött.

28. p: Laczkó ballábas, 14 méteres lövése a győri kapu bal alsó sarka mellett hagyta el a játékteret.

48. p: Megszerezte a vezetést a Ferencváros. Laczkó remek cselekkel játszotta magát tisztára a bal oldalon, beadása után Tőzsérhez került a labda, aki ballal 12 méterről a hosszú sarokba rúgta a labdát. 0–1.

67. p: Varga R. bal oldali beadása után Bajzát került helyzetbe, de a támadó túl sokat várt és a lövésébe beleléptek a ferencvárosi védők.

75. p: Tőzsér ballábas, 16 méterről leadott lövését Sztevanovic kiütötte.
84. p: Ismét Laczkó futott el a bal oldalon, beadására Tőzsér érkezett, de a lövését Sztevanovic bravúrral hárította.

89. p: Egyenlített az ETO. Mátyus passza után Bajzáthoz került a labda, aki 5 méterről jobbal laposan a kapu közepébe passzolta a labdát. 1–1.

A mérkőzés előtt a Győri ETO FC két labdarúgóját is köszöntötték. Szasa Sztevanovic ötvenedik élvonalbeli találkozóját játszotta a zöld-fehér egyesület színeiben, míg Mátyus János a 150. magyar első osztályú meccsére készülődött. Az összecsapást gyászszünet előzte meg. A jelenlévők Döbörhegyi Ernőre emlékeztek. Az ETO egykori futballistája, későbbi szakosztályelnöke 84 éves korában hunyt el.

A zöld-fehér csapatok összecsapását a hazaiak kezdték jobban és lendületesebben. A vendégek szemmel láthatóan a biztonságra törekedtek, tulajdonképpen Jovánczai Zoltán személyében csak egy vérbeli csatárral játszottak. Tőzsér Dániel ugyanis nagyon sokszor lépett vissza a középpályára labdáért. A középpályán hamar kialakultak a „párok". Némi meglepetésre a Ferencváros játékosa, Bognár Zsolt ezúttal nem jobb oldali védőként vagy középpályásként, hanem védekező középpályásként kapott lehetőséget a bizonyításra. Árnyékként követte Vincze Ottót, de Bank István is nagy csatát vívott Lipcsei Péterrel. Az első félórában nem igazán akadt említésre méltó esemény, kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók. A futballisták küzdöttek becsülettel, de igazi gólhelyzetet egyik gárda sem tudott kialakítani. Sok volt viszont az eladott labda és a bosszantó technikai hiba. Bár a félidő utolsó perceiben egy kicsit ugyan megélénkült a játék, a gól nélküli döntetlen a látottak alapján egyáltalán nem volt meglepetés.

A szünet utáni játékrészt az első félidővel ellentétben a vendégek kezdték jobban. Olyannyira, hogy három perc elteltével a vezetést is megszerezték. Sőt, ha Szasa Sztevanovic nem mutat be néhány bravúrt az ETO kapujában, akkor a Ferencváros tovább növelhette volna az előnyét. Az ETO küzdött az egyenlítésért és a találkozó hajrájában sikerült is megszereznie a hőn áhított gólt, amelynek a főszereplője Mátyus János és Bajzát Péter volt. Előbbi az előkészítő, utóbbi pedig a végrehajtó szerepet vállalta magára.

A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy Arany Tamás játékvezető a hangosbeszélőn keresztül figyelmeztette, sportszerű szurkolásra kérte a ferencvárosi drukkereket. A fővárosi zöld-fehér együttes szimpatizánsai a mérkőzést közvetítő televíziós társaságot, az ősi ellenfelet, az egyik politikai pártot és a klub egykori elnökét is becsmérelték. Mentségükre legyen mondva, a találkozó után sportszerűen megtapsolták kedvenceiket.

A mérkőzés után a Ferencváros teljes küldöttsége kilátogatott a Szabadi úti temetőbe és koszorút helyezett el a tragikus körülmények között elhunyt labdarúgó, Fehér Miklós sírján.

Csank János:
– Az első félidőben rengeteg technikai hibát vétettünk, nem tudtuk megtartani a labdát. A Ferencváros azt játszotta, amit ilyenkor kell, azaz lezárta a területeket. A szünet után rögtön góllal kezdtek, amely érthetően megnyugtatta őket. Végül Mátyus harcosságának és Bajzát szemfülességének köszönhetően tudtunk egyenlíteni. Nem játszottunk jól, az egy pontot kemény munkával szereztük meg. Érzésem szerint igazságos a döntetlen. Sajnos a csapat nagyon idegesen játszik az utóbbi időben, igyekeznek megfelelni a közönség magas elvárásainak.

Gellei Imre:
– Csalódott vagyok, hiszen biztos győzelmet engedtünk ki a kezünkből. Úgy érzem, hogy ajándékoztunk egy pontot az ETO-nak. Örömteli viszont, hogy elvettünk tőlük kettőt. A csapatjátékkal elégedett lehetek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három góllal veszetett a Bayern Brémában

Ismét nem volt jó napja Oliver Kahnnak, a Bayern München kapusának: csapata háromgólos vereséget… Tovább olvasom