Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Győri ETO FC–Trencin (szlovák) 2–0

Szombaton a szlovák bajnokság élvonalába tartozó Trencin gárdáját fogadták a győriek az Elektromos-pályán. Rögtön az elején magához ragadta a kezdeményezést az ETO, s egy szép támadás végén Nicsenkónak „ segített be " a szlovák Kopacka a gólszerzésbe. 1 – 0.
Nem sokkal ezután a vendégvédelem egy újabb hibáját Nagy Tamás használta ki könyörtelenül. 2 – 0.

A folytatásban is lendületben maradtak a zöld-fehérek és a szünetig több szép megoldást is láthatott a szépszámú nézősereg. A szurkolók tetszését leginkább Baranyai és két horvát, Peric, valamint Kartelo megoldásai nyerték el.

Az ETO FC kerete egyébként egy újabb horvát támadóval bővült. Peczár László ügyvezető igazgató elmondta, hogy leigazolták az FK Zagreb támadóját, Hrvaj Janceticet, aki a Jánossomorja elleni találkozón pályára lépett és gólt is szerzett. Ezúttal a labdarúgó kihagyta a mérkőzést, csakúgy, mint a másik két horvát labdarúgó, Hucika és Milaimovic.
Ami a további erősítéseket illeti, Peczár László elmondta: hétfőn délelőtt tárgyal a Kispest-Honvéd labdarúgójával, Füzi Krisztiánnal. Szó van arról is, hogy Farkas Balázsért cserébe az Újpest Posza Zsoltot adja. A klub megállapodott Lukács Ferenccel, a lilák tulajdonosával, Posza viszont egyelőre nem kíván távozni a Megyeri útról. A hírek szerint azonban megeshet, hogy a jövőben Újpesten véd Vlaszák Géza. Ez esetben könnyen meggondolhatja magát az exgyőri hálóőr.
Bognár Zsolttal kapcsolatban Peczár annyit jegyzett meg: a játékos továbbra is szeretne a Ferencvárosba igazolni, a két klub között folynak a megbeszélések, de megegyezés nem született. Egy tény, az átigazolási bizottság mind a Bognár-, mind a Farkas-ügyről másodfokon jövő pénteken határoz.

Nem jön viszont Győrbe az az Asztalos Ferenc, aki Erdélyben együtt készült a győriekkel, s úgy volt, hogy szombatra visszatér. Nos, már biztos, hogy a jobb oldali védő nem lesz az ETO játékosa, mivel Romániában talált magának csapatot.

Kialakult a zöld-fehéreknél az utánpótlás szakmai irányítása. Birta Gábor utánpótlásszakágvezető elmondta, hogy a korosztályos csapatokkal július 1-jétől Csertői Aurél, Siska Attila, Varga József, Liszkai Dezső, Fazakas József, Lencse Gyula, Cs. Kovács László, Galambos Zoltán, Kulcsár Zsolt és Ulbert Tibor kapusedző, a női csapattal pedig továbbra is Papp Tibor és Juhász Anita foglalkozik. A felnőttekhez hasonlóan itt is felállítanak egy orvosi stábot, melyet dr. Mayer János vezet majd. Az erőnléti foglalkozásokat pedig Nagy Sándor irányítja. Birta Gábor elmondta, hogy az utánpótlással dolgozó szakemberek az országos viszonyokhoz képest jóval nagyobb anyagi juttatást kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A program leállt, a stadion épül

A stadionprogram ellehetetlenült, jelentette ki lapunknak a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium… Tovább olvasom