Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Győri ETO FC-Újpest 1:0: remek csapatjáték, győri győzelem

A magyar viszonyokhoz képest nagyszerű iramú meccsen győzött az ETO: Dudás Ádám bombalövését a kapufa még hárította, de Pilibaitis jókor volt jó helyen. Fotók.22 óra 45 perc - Csertői Aurél: "Ilyenkor ünnepelni kell"

"Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, hiszen már a szünetre előnnyel kellett volna mennünk – nyilatkozta Csertői Aurél a mérkőzést közvetítő Sport Tv-nek.

– A győzelmet megérdemeltnek tartom. Hogy leszidom-e a játékosokat, amiért a végén biztonságira játszottak? Szó sincs róla, a három pont az három pont, felszabadulttá teszi a fiúkat, ilyenkor ünnepelni kell!"


Az ETO győztes gólját ide kattintva tekinthetik meg!


Győzött az ETO az Újpest ellen - fotók: Bertleff András.

"Mindent megtett a csapat az egyenlítésért, bosszantó, hogy a ziccereinket nem sikerült kihasználnunk – mondta Mészöly Géza.

– Nagyon köszönöm a közönségnek a biztatást, remélem, hogy a csapatban és a nézőkben is megmarad ez az éhség, és szép lassan együtt lépegetünk majd előre. Két mérkőzést elveszítettünk egy nullára, de úgy érzem, a mostani második félidőre lehet építeni.

A ziccereknél jobban kell összpontosítani, és a pontrúgások után jobban kell ügyelni a kipattanóra érkező ellenfelekre."

21 óra 55 perc

Bár az utolsó 10 percben védekezésre állt be az ETO - s tán kicsit el is fáradtak a játékosok -, összességében remek iramú meccsen csapatként sokkal jobban működtek a győri zöld-fehérek, mint az újpesti lilák.

Szép volt fiúk, csak így tovább!

Na, csak összejött az a gól!
Na, csak összejött az a gól!

92. perc
- Kabát Péter utolsó lövése lepattant a győri védőkről, Solymosi pedig lefújta a mérkőzést.

91. perc - Dinjar önző volt, nem is kicsit: ha passzolja Koltainak a labdát, jó esély lett volna a 2-0-ra.

90. perc - Két perc hosszabbítás.

89. perc - Alibijáték folyik az utolsó percekben a pályán; szerencsére úgy tűnik, hogy az újpesti játékosok is a végső sípszót várják már.

87. perc - Völgyi Dániel szúrta rá váratlanul a labdát az újpesti kapura: nem is volt rossz.

86. perc - Veszélytelen győri szöglet.

85. perc - A gólszerzőt, Pilibaitist hozza le Csertői Aurél a pályáról. Helyette Windecker József kapott bizonyítási lehetőséget.

82. perc
- Kabát lövését szögletre blokkolták a győri védők. Az újpesti szöglet szerencsére harmatgyenge volt, de az utolsó 10 percet várhatóan végig fogják támadni a lilák.

80. perc - Hiába volt szeme annak a labdának, amit Aleksidze kapott, a győri 10-es elügyetlenkedte a helyzetet.

77. perc - Dudás Ádám helyett Marko Dinjar a pályán. Az ETO eddigi legjobb játékosa az utóbbi percekben érezhetően kicsit fáradtabban mozgott, igaz, Dudás rengeteget hajtott, küzdött ezen a mérkőzésen.

75. perc - Kabát lövése egyértelműen felszabadítő jellegű volt. Megköszönhetjük ezt, így legalább levegőhöz jutnak kicsit a győriek.

72. perc - Sajnos, beleerősített az Újpest - vagy az ETO aludt el? -, s az utóbbi percekben bőven ellátták Kabáték feladattal Stevanovicot.

68. perc - Csertői Aurél is meghúzta az első cseréjét: Simon András helyett Rati Aleksidze az új ember.

66. perc - Uralja a pályát az ETO; csapatként sokkal jobbak a zöld-fehérek, mint az újpestiek. Ettől függetlenül megnyugtató lenne egy második gólt is látni az eredményjelzőn.

64. perc - Stevanovic könnyedén szedett le egy magas ívelést.

62. perc - Simon András került helyzetbe az újpesti kapu előtt, de előbb túlbonyolította a támadást, majd szabálytalankodott.

59. perc - Cserél Mészöly Géza: Simon Krisztián helyett Balogh Balázs lépett a pályára.

56. perc - Visszatérve a gólhoz: eddigi vitán felül Dudás Ádám a meccs embere, a győriek közül egyértelműen ő a legveszélyesebb az újpesti kapura.

55. perc - Az újpesti Lázár kapott jogos sárgát.

53. perc - Megvan a vezetés: Dudás lövése még kipattant a kapufáról, de Pilibaitis jókor volt jó helyen. 1-0.

51. perc - Dudás játszotta kicsit túl a helyzetét; ismét megúszták a gólt a lilák. Megjött a győri szurkolók hangja is, nagyon érik már a gól.

46. perc - Elstartolt a második félidő; az első nagy helyzet ismét az ETO-é volt, de ebből sem jött össze az a fránya vezető gól!

45. perc - Ráadás nincs, Solymosi lefújta az első félidőt. Szünet.

45. perc - Dudás megpróbálkozott még egy lövéssel a szünet előtt, de méterekkel elkerülte Balajcza kapuját.

44. perc - Most először ült le a meccs, a csapatok mintha lélekben már az öltözőben lennének.

42. perc - Fehér kapott sárgát az ETO-ból Kabát ellökéséért. Bár a győri közönség fütyült, mi jogosnak érezzük ezt a lapot is.

40. perc - Lázár "verekedte el" magát a győri kapuhoz, de veszélytelen lövése 1-2 méterrel a kapu mellé ment. 

35. perc - A lilák alig-alig érnek a labdához, többnyire csak nyomozzák, de nem találják a "bőrt".

33. perc - Dudás Ádám remekül csavarta a labdát 18 méterről, már gólt láttunk, de a labda pár centivel elkerülte a hálót. 

31. perc - Hivatalosan 3000 néző van az ETO-stadionban; a pár száz újpesti szurkoló hangja mégis elnyomja a győriekét. Nincs azért ez így jól...

29. perc - Koltai Tamás száguldott végig a fél pályán; a győri játékos hiába cselezett ki öt újpesti játékost, a lövésre már nem maradt ereje, s így az újpesti kapus könnyűszerrel hárított.

26. perc
- Kabát Péter kakaskodott, majd Solymosi bírónak magyarázta a bizonyítványát. Az újpesti végül megúszta a sárga lapot.

25. perc - Völgyi indításáról egy hajszállal maradt le Koltai az újpesti kapu előtt.

22. perc - Az újpesti Dvorschák Gábor kapott sárgát Dudás elkaszálásáért. Jogos a lap.

19. perc - Az utóbbi 4-5 percben látványos helyzet nem alakult ki, inkább nagy küzdelem zajlik a középpályán.

A magyar NB I-es mérkőzésekhez képest eddig szokatlanul nagy iramban játszik a két csapat - reméljük, így lesz az utolsó percig.

15. perc - Pilibaitas csodás lövése a kapufáról pattant ki. 

14. perc - Meccs eddigi legnagyobb helyzetét Simon Andrásnak sikerült elpuskáznia, pedig a győri támadó remekül küzdötte helyzetbe magát. Kár, hogy a végén tiszta ziccerben a kapu fölé bombázta a labdát.

12. perc - Pilibaitis kétszer is szépen ívelt az újpesti kapu elé, de a társak mindkétszer lemaradtak egy ütemmel. Vagy kettővel.

8. perc - Sajnos, az újpesti támadások egymást követik: a lilák egyelőre a kapuhoz szögezték a győri csapatot.

5. perc - A második újpesti szöglet már meleg volt: Trajkovicnak a gólvonalról kellett mentenie fejjel.

4. perc - Dudás harciassága eredményezte az első szép győri megoldást.

2. perc - Veszélytelen újpesti szöglettel indul az első félidő.

1. perc - A mérkőzés elkezdődött.

20 óra

Egy perces néma csenddel emlékeztek meg az ETO stadionban a múlt hétvégén elhunyt Bicskei Bertalanra, illetve Fehér Miklósra, aki a héten lett volna 32 éves.

19 óra 57 perc

Indítsunk egy jó hírrrel: eddig semmi balhé nem történt a stadion körül, a lila szurkolók nem csináltak bajt. Igaz, a rendőrség is viszonylag nagy erőkkel biztosítja a stadion környékét.

19 óra 42 perc

Így kezdenek a csapatok

Győri ETO FC

1 Stevanovic Sasa
2 Takács Ákos
6 Fehér Zoltán
7 Pilibaitis Linas
8 Dudás Ádám
12 Trajkovic Nikola
15 Völgyi Dániel
16 Felicio Marques Junior
19 Simon András
28 Dordevic Vladimir
29 Koltai Tamás

Edző: Csertői Aurél
 
Újpest FC

1 Balajcza Szabolcs
7 Simon Krisztián
13 Böőr Zoltán
16 Lázár Bence
18 Markovic Darko
22 Kabát Péter
24 Pollák Zoltán
25 Dvorschák Gábor
26 Szokol Zsolt
32 Egerszegi Tamás
33 Electo Wilson

Edző: Mészöly Géza

Játékvezető: Solymosi Péter, asszisztensek: Varga Zsolt, Berettyán Péter.

Előzmények

Az Újpest fájdalmas vereséggel indított a Pápa ellen, nyilván a lehető leggyorsabban szeretnék kiküszöbölni a csorbát, ennek ellenére lehet, hogy ez nem este következik be. Az ETO Kispesten tudott nyerni, Csertői Aurél vezetőedző már jó előre megmondta, hogy a Honvéd elleni csapatot küldi pályára, hogy további pontokat gyűjtsenek a már zsebben lévő három mellé.

Csertői Aurél: - Nem téveszt meg bennünket, hogy az Újpest az első fordulóban vereséget szenvedett, tudjuk hogy jó csapat, a játékosai harcosak, ráadásul a tehetséges fiatalok mellett rutinos idősebb labdarúgók alkotják a keretüket.

Az idegenbeli siker mindig akkor ér sokat, ha a csapat ezt követően hazai pályán is nyerni tud. Játékosaim motiváltak, kielemeztük a hibákat, remélem, szombaton ismét sikerül begyűjteni a három pontot.

Mészöly Géza: – Szerdán, amikor az U21-es válogatottból is visszaérkeztek a játékosok, kielemeztük a Pápa elleni mérkőzést, a meccsen elkövetett helyezkedési hibákat, valamint levontuk a találkozó tanulságait. Nagyon jól jött ezt követően az edzőmérkőzés, amelyen ugyan a kevesebb lehetőséget kapó játékosokat küldtük pályára, de ők olyan felfogásban játszották végig a találkozót, ahogyan azt korábban megbeszéltük.

A Pápa ellen nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit gyakoroltunk, de ha helyzeteinket kihasználjuk, így is elérhettünk volna jobb eredményt. Bízom benne, hogy a játékosok meg tudták emészteni a vereséget, és fel tudták dolgozni a kritikákat, mert bizony a Győr elleni bajnokin jelentősen több kell majd. Lendületes, agresszív játékot várok – ez az, ami egyébként leginkább hiányzott a Pápa ellen. A Győrnek erős a kerete – és ezt nem csak udvariasságból mondom –, de hiszek benne, hogy fel tudunk nőni a feladathoz, és a pápainál agilisabb játékkal jó eredményt tudunk elérni.
Olvasóink írták

 • 20. Contar 2011. július 25. 11:31
  „Simon két nagy helyzetét Aleks simán belőtte volna.Tapasztaltabb, és lehetetlen helyzetből is gólt rúg!

  Aleks és Dinjar esetében a meccs után a stúdióban Bognár Gyuri mondta meg a tutit: csereként a meccs végén léptek pályára, ne várjuk, hogy helyzetben passzolni fognak,önzők lesznek, gólt akarnak rúgni, bizonyítani!

  Örülök, hogy ez a Dudás már nem az a Dudás, aki a paksi kölcsönadás előtt volt!”
 • 19. zsukov 2011. július 25. 09:02
  „Na végre játék volt.....”
 • 18. banko85 2011. július 25. 08:27
  „Szép volt fiúk!Hajrá ETO!”
 • 17. háté 2011. július 24. 18:46
  „Hajrá ETO!
  Van több játékos, aki vagy nem jött még bele, vagy nem ide való!

  Simonban meg van minden ami egy átlagos focistának kel, - fut ide-oda, önző, hamar elesik, sedre, sértődékeny, reklamálni nagyon tud - valami hiányzik nála, a játék a gól! - de lehet belőle játékos!

  Ennyi idő után sem tudok a B-közép részére készült kreálmány mellett elmenni, - mintha a tervező valami börtön udvart képzelt volna oda, eleve ketrecbe zárva a többségében fiatalokat.
  Nagyobb tiszteletet érdemelnének, még ha olykor kissé vadócok is.

  A vendég szurkolók tették a dolgukat, de azért mikrofon beállítás is kel hozzá!”
 • 16. IV.Béla 2011. július 24. 17:33
  „15. klimov17!

  Cím: 9027 Győr, Nagysándor J. u. 31.
  Telefon: +3696/529-005 illetve 529-006
  Fax: +3696/-529-008
  Klub: titkarsag@eto.hu
  Weboldal: info@eto.hu”
 • 15. klimov17 2011. július 24. 16:25
  „Nasi !Ismerek egy fiúcskát nagyon tehetséges egy kis falusi csapatban játszik.A focihoz nálam jobban értők állítják a srác világ klasszis lehetne.Ha össze futnék az Auréllal,ami sajnos nagyon ritkán adatik meg, mindenképp megemlíteném,hogy legalább egyszer nézze meg mit produkál.Én biztos vagyok benn,hogy gólerős csatára lenne az ETO-nak”
 • 14. nasi12 2011. július 24. 16:07
  „Bajer=Bayern München”
 • 13. nasi12 2011. július 24. 15:59
  „A szurkolói viselkedésről csak annyit, hogy mióta törvényeink nem támogatják a randalírozást, mindenki meggondolja, hogy egy kis balhé miatt érdemes e bevonulni két évre a dutyiba.
  Még a legendásan balhés lila keménymag is feltűnően óvakodott attól, hogy csak két év múlva térhessenek haza Győrből, pedig a Jókai utcában felkészültek a fogadásukra.
  Szurkolásban sokkal jobbak voltak, ezt el kell ismerni.”
 • 12. nasi12 2011. július 24. 15:41
  „Én már megvettem a bérletet megint, mert bízom a csapatban, na meg így a Bayer-t is láthatom majd ennyi pénzért, hisz odakint annyiba kerül egy jegy ára, mint nálunk az éves bérlet.
  Ez valóban már nem a Pintér idejéből megszokott bunker foci volt, persze van még mit javítani.
  Ha a sorozatos győztes találkozók miatt, kb. 500 fővel növekedik minden alkalommal a nézők száma, rövidesen ismét meg kell nyitni majd a felső szektorokat is.
  Csak egy igazi gólerős befejező csatárunk lenne még!
  Hajrá ETO!”
 • 11. Orrbit 2011. július 24. 12:27
  „Hajrá ETO ! Végiig jók voltak, és ha a befejezésnél az utolsó passz összejön, vagy kapuralövés helyett még van egy passz, sok gólos győzelem lehetett volna. Simon András meg jól mozgott, belejön, és rúgja még a gólokat!
  Egyszerüen szar volt az újpest, lejátszották őket a pályáról, akarásban is!
  Csak így tovább!”
 • 10. alacska 2011. július 24. 08:33
  „Véleményem szerint Simon András akit nagy igazolásnak kiálltottak ki a két mérkőzéshez nem sokat tett hozzá. Hajt, küzd a csapat de nincs csatár, nincs irányító, összefogó középpályás. Az a Ji-Parana nem üti meg az NBIII-as szintet. Még lehet igazolni ! Két meccset megnyertünk - de lesznek gondjaink, ha nem lépünk időben !”
 • 9. fan 2011. július 23. 23:51
  „Az első félidő utolsó 5 percét láttam, ami nem volt valami nagy. A folytatás sem volt jobb (rengeteg önző megoldás és lesem a támadást volt), de még mindig jobb volt mint a peru-venezuela. Szép volt fiúk! A drukkerek meg néha üvöltsék már túl az ellenfél szektorát. :P”
 • 8. sont 2011. július 23. 22:54
  „Amúgy Gratula ETO!”
 • 7. sont 2011. július 23. 22:53
  „2. Az ilyeneket is meg kellene vizsgáltatni, hogy miért kell mindenből politikát csinálni. Egyébként "iszonyat" nagyot írt húha.............”
 • 6. csikar 2011. július 23. 22:47
  „Remek meccs volt! De azért Dudás két jó megoldás után mindig csinált egy rosszat. Simon, Koltai is küzdött de nagyon gyakran hagyták őket magukra a társak. (Aleksidzét is.) Hajrá ETO! Jövő héten Hali és 9 pont!”
 • 5. háté 2011. július 23. 22:36
  „2. azért ilyen rémisztő dolgokat ne ide írj! - a politikát ne hozd be a sportba!

  Első hazai meccsnek elment fiuk, hajrá ETO!”
 • 4. nakiazsivány 2011. július 23. 22:35
  „nem volt kint fotós? de grat ETO”
 • 3. dominiim 2011. július 23. 22:09
  „A második félidő kicsit vékonyra sikerült ! Lassult a csapatjáték, sok volt az önzőség ! Pörgősebb, célratörőbb,
  gyorsabb játékot várunk !
  Az eredményhez gratulálok !”
 • 2. RickCartman 2011. július 23. 19:12
  „Mai hír:
  Orbán fia, Orbán Gáspár profi futballszerződést kapott-Szívből gratulálunk,Legkedvesebb Vezetőnk, és hajrá Gazsi!”
 • 1. háté 2011. július 23. 18:26
  „Hajrá Győri ETO! - gólokat akarunk hazai pályán!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FIFA: életre szól eltiltás Mohamed Bin Hammamnak

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) etikai bizottsága életre szóló eltiltással sújtotta a katari… Tovább olvasom