Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Győri ETO - Verebes József bízik a folytatásban

Az épp hétfőn 74 éves Verebes Józsefet, az ETO korábbi kiváló trénerét is meglepte az egyesületet is érintő gazdasági botrány. A jelenleg tanácsadóként dolgozó szakember szerint azonban nem szabad elfelejteni a sikeres Tarsoly-érát.
Az ETO Parkot, valamint az NB I-ben szereplő labdarúgócsapatot működtető Quaestor-cégcsoport körüli ismert események miatt bizonytalannak tűnik a Győri ETO FC jövője. A csapatnál ezzel kapcsolatban senki nem nyilatkozhat. Verebes József 2011-ben szaktanácsadóként tért vissza a Rába partjára.

A Mágusnak nevezett szakember 1981 és 1986, illetve 1993 és 1994 között irányította a győri labdarúgócsapatot, amely első regnálása idején kétszer bajnok lett. Irányításával először sikerült vidéki klubnak megvédenie bajnoki címét az NB I-ben. Verebes dolgozott szövetségi kapitányként is, illetve egyszer az MTK-val és a Honvéddal is bajnokságot nyert.

– Ön nyilatkozhat? – kérdeztük a mesteredzőt.

– Már hogy a fenébe ne nyilatkozhatnék. A pályafutásom során soha nem volt az ellenkezőjére példa, s amíg élek, remélem, nem is lesz – válaszolt a tőle megszokott őszinte stílusban a szakember.

– Váratlanul érte a győri klub körüli válság?

– Hogyne ért volna váratlanul. Meglepődtem, ahogy mindenki a csapatnál. Fogalmam sem volt, hogy ilyen komoly bajba kerülhetünk. Ennél nagyobb tragédiát egy klub életében nem is tudok elképzelni. Persze azt sem tudom elképzelni, hogy megszűnjön az ETO. Egy ilyen, több mint százéves egyesületet mindenképpen meg kell menteni. Kell hogy legyen valamilyen megoldás, ami után tovább lehet lépni.

– Az öncsőd bejelentése óta találkozott, beszélt Tarsoly Csabával?

– Vele nem, de a családjával a legutóbbi mérkőzésen igen. Nyilván volt más dolga is, van elég baja.

– Ahogy azoknak is, akik a pénzüket a Quaestorra bízták...

– Nézze, egyelőre nem lehet tudni, mi és hogyan történt pontosan. Megértem az aggódókat, de azt sem szabad elfelejteni, hogy Tarsoly nélkül biztos, hogy nem itt tartana ma az ETO. Van egy gyönyörű stadion, s nemrég ismét bajnok lett a csapat.

Verebes József  szerint ennél nagyobb tragédia nem érhet egy klubot, de nem tudja elképzelni, hogy megszűnjön az ETO. Fotó: Kisalföld-archívum
Verebes József szerint ennél nagyobb tragédia nem érhet egy klubot, de nem tudja elképzelni, hogy megszűnjön az ETO. Fotó: Kisalföld-archívum


– Amelyet lehet, hamarosan visszasorolnak majd valamelyik alacsonyabb osztályba.

– Ez is előfordulhat, de az elmúlt több mint tíz évet akkor sem lehet már elvenni.

– Négy éve tért vissza egykori sikerei színhelyére, s a Győri ETO FC szaktanácsadója lett. Komolyan vették az edzők, elfogadták, amiket mondott, vagy csak amolyan nosztalgiaébresztőnek szerződtették?
– Ha kérdeztek, elmondtam, s bízom benne, meg is fogadták a tanácsaimat. Pintér Attila annyira nem igényelte a közreműködésemet, Horváth Ferenccel sokszor beszélgettünk, s valószínű, Miriuta Lacival is sokszor leülünk majd, ugyanúgy gondolkodik a fociról, ahogy én.

– A klub öregfiúkcsapatának a trénere is, mi lesz ezzel az együttessel?

– Fogalmam sincs. Erről Szániel Jánost kérdezze, ő szokta szervezni a meccseinket. Persze remélem, továbbra is működhet ez a dolog, rengeteg faluba eljutottunk, s vittük az egyesület jó hírét. Nagyszerű kis társaság, igazi legendák ezek a fiúk.

– S mi a véleménye a mostani győri élvonalbéli játékosokról?

– A lényeg, hogy méltón szerepeljenek az elődeikhez, amivel azt gondolom, nincs is különösebb gond. Ezt bizonyítják a dobogós helyezések, az aranyérem.

– De azért egyiküket sem tenné be a bajnokságot nyert együttesébe?

– Felesleges és nem is lehet őket összehasonlítani. Az már történelem, s úgy volt az jó, ahogy akkor volt.

– S merre tart most a magyar foci?

– Ezt pont nem jó időszakban kérdezi tőlem. Én most csak az ETO-val foglalkozom, s nem érdekel a többi klub.

– De a válogatott, Dárdai kinevezése, sikerei csak érdeklik?

– Őszinte leszek: azzal sem foglalkozom.

– Nem is nézi meg vasárnap a görögök elleni selejtezőt?

– A fene tudja. Előfordulhat, hogy nem. Még nem tudom, mit fogok épp akkor csinálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönbüntetést kértek a Barcelona jelenlegi és korábbi elnökére

Josep Bartomeura és Sandro Rosellre ellen a labdarúgócsapat brazil sztárjának, Neymarnak a… Tovább olvasom