Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Győri ETO - REAC: a közönség volt a csapat legjobbja

Labdarúgás - Nem tudta remek tavaszi teljesítményét megismételni a Győri ETO FC, amely 2–2-es döntetlent ért el a REAC ellen a Soproni Liga 20. fordulójának hétfői záró mérkőzésén.
Egervári Sándor vezetőedző: a győri szurkolótábor volt az ETO legjobb csapatrésze

Bosszúsak, de nem elégedetlenek

A győriek egy esetleges győzelemmel a tabella második helyére ugrottak volna – mivel a rangsorolásnál először a több győzelem számít, jelenleg ötödik a Rába-parti alakulat –, s egyesek szerint talán épp a tét miatt remegtek meg a lábak.

Egervári Sándor vezetőedző azt mondja, ezúttal az eddig stabilnak mondható hátsó alakzata nyújtott a vártnál gyengébb teljesítményt.

Sajnos nem tudtuk megismételni a szezonban korábban nyújtott játékunkat. Ez elsősorban a védekezésünknek volt köszönhető, s nagyon sok technikai hibát is vétettek a játékosaink" – kezdte a szakvezető.
Meglepően sok rossz egyéni megmozdulás jellemezte a győriek játékát, a REAC vezető gólja előtt például többen is nagyot hibáztak.

A fehér mezes győriek teljesítménye csalódást okozott a REAC ellen. A képünkön Jäkl küzd a labdáért. Fotó: Németh Péter
A fehér mezes győriek teljesítménye csalódást okozott a REAC ellen. A képünkön Jäkl küzd a labdáért. Fotó: Németh Péter


„Tulajdonképpen a két cserét leszámítva csupán négy futballistánk tudta hozni ebben a kilencven percben azt, ami elvárható lenne. A többiek ezúttal képességeik alatt szerepeltek. Természetesen azóta megbeszéltük, kielemeztük, miért történhetett ez meg, s úgy gondolom, mindenki megértette, hogy miben kell javulnia."

A második játékrész elején gyorsan fordított az ETO FC, a vezetés megszerzése után azonban újból a REAC kapott erőre.
„Kevés volt a labda nélküli mozgás, s talán túlságosan rá is ültünk az eredményre. Nyilván persze a másik, jól játszó csapaton is múlt, hogy végül döntetlen lett a találkozó végeredménye."

A győri szakember két cseréje remekül bejött, Böőr Zoltán gólt szerzett, Pákolicz Dávid lövésével gyakorlatilag gólpasszt adott Bojan Brnovicnak. A már bevetésre váró Fomumbod Eugene viszont már nem léphetett a játéktérre.

„Maradt is ezzel kapcsolatban hiányérzetem. Még a vezetésünknél határoztuk el, hogy az idegenlégióst a pályára küldjük, vele nyilván zártabbak lehettünk volna. Az egyenlítés után azonban már nem volt értelme szerepeltetni, mert újabb gólt akartunk szerezni."

A szakvezető kiemelte az együttest elkísérő győri szurkolók jelenlétét.
„Bosszúsak igen, elégedetlenek azonban nem lehetünk, hiszen mégiscsak idegenben szereztünk egy pontot. Ez egy mérkőzés volt a többi közül, s amellett, hogy szóvá tettük az egyéni hibákat, folytatnunk kell az eddig elkezdett munkát, s már a következő, Zalaegerszeg elleni összecsapásra kell koncentrálnunk. Annyit még megjegyeznék, hogy elismerés illeti a csapat szurkolóit, akik szép számban utaztak el Sopronba. Úgy érzem, a REAC elleni összecsapáson a győri tábor volt az együttes legjobb csapatrésze" – tette hozzá Egervári Sándor.

Böőr Zoltán a szünetben állt be s vele nem akármilyen húsz percet produkált az ETO FC. Találata, játéka lendületet adott az együttesnek. Sajnos azonban épp ő egygólos vezetésnél nagy lehetőséget hagyott kihasználatlanul.

Emiatt még ma is nagyon bosszús vagyok – mondta a futballista. – Azt hiszem, fordulópontot jelenthetett volna, ha akkor is sikerül a kapuba találnom. Szinte biztos vagyok benne, hogy kétgólos hátrányból már nem állt volna fel a REAC."

A középpályás szerint remek napot fogott ki a fővárosi gárda.
Közel a maximumot nyújtotta ellenfelünk, míg mi alaposan elmaradtunk attól, amit tudunk. Jól játszott, s bármennyire bosszantó, el kell ismernünk, helyenként ránk erőltette akaratát a REAC. Elkeseredésre persze semmi ok, jókor jött ez a figyelmeztetés. Bebizonyosodott, amit azért valójában sejtettünk: még nem lehet kijelenteni azt, hogy bajnokesélyes a csapatunk."

Olvasóink írták

  • 1. pcsira60 2008. március 26. 17:02
    „Szerintem a REAC lefocizta a GYört! (80-percig a REAC focizott)
    Ha a Bede becsületesen vezette volna a mérközést a Győr kikapott volna. Mikor a REACOS-játékos elestett és hozzá ért a kezéhez a labda egyböl villant a sárga,de mikor a Győri játékos szándékosan beleütött a labdába semmi sem történt, És még a 85. perc tájékán a 16-belül kétszer is ugyanaz a játékos kezezett szintén semmi.Igaz az eggyik kezezés a fekarjával vette le a labdát a másik kezezés peddig mikor el pattant volna elölle a labda pon 1 REACOS játékos elé akkor saját maga elé ütötte le a labdát. Hát csak ennyit a Győri fociról. Nem a Györ vesztett 2-pontot a Bede nyert nekik eggyet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra lesz krosszfutás

Tömegsport - Március 29-én tizenharmadik alkalommal rendezi meg megyei szabadidősport-szövetség a… Tovább olvasom