Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Győri ETO - Készülnek az NBIII-as bajnoki címre

Az elmúlt 111 év távlatában fura leírni: a Győri ETO csapata június 24-én kezdi meg a felkészülést az NB III-ra. Ennek ellenére felfokozott a várakozás a klub szimpatizánsai között, akik jövő ilyenkor bajnoki aranyérmet szeretnének ünnepelni a harmadosztályban.Az ismert körülmények miatt a csapat jelenlegi vezetőinek hatalmas erőfeszítéseket kell tenni, hogy ütőképes játékoskerettel, felkészült szakmai stábbal és megnyugtató anyagi háttérrel vágjon neki az ETO az előtte álló feladatoknak.

Biztos lábakon

Az ETO Futsal Kft.-hez átkerült labdarúgó-szakosztály a lehetőségekhez képest jó anyagi körülmények között várja a bajnoki rajtot.

– Négy forrás áll rendelkezésre a működéshez – kezdi dr. Drucskó Zoltán, a klub elnöke. – Egyrészt az elit akadémiának járó százharmincötmillió forintos központi támogatás, de hogy ezt lehívhassuk, egy újabb átvilágításon kell átesnünk, amit a Double Pass végez.

A taóban több mint háromszázmillió forintra pályáztunk a futsallal együtt. Az MLSZ ezt elfogadta, ebben az ügyben két minisztérium jóváhagyására várunk. Bírjuk Borkai Zsolt polgármester ígéretét, hogy a klubunk a közeljövőben önkormányzati támogatást kap. Úgy tűnik, a városvezetés közreműködésével az Audi is visszatérhet a futballhoz, ha nem is az anyagi támogatás korábbi szintjén. Vannak szponzori bevételeink, megkezdtük a stadionban található VIP-páholyok értékesítését.

Maradtak a fiatalok

– Óriási munkán vagyunk túl – veszi át a szót Preszeller Tamás, az ETO szakmai igazgatója –, az akadémistáinkat nagyon nehéz volt megtartani. Minden korosztályos válogatott játékosunkat nagyon csábító anyagi ajánlattal keresték meg NB I-es és NB II-es klubok, de még Szlovákiába is hívták őket. Néhány kivételtől eltekintve azonban mindenki nálunk maradt.

Ebben döntő volt az is, hogy az ETO 100 Baráti Kör részéről dr. Tóth Lajos, Szániel János és Keglovich László a kollégiumban tartottak előadásokat a gyerekeknek, tovább erősítve bennük az egyesület iránti kötődést, a klubhűséget.

A Győri ETO csapata június 24-én kezdi meg a felkészülést az NB III-ra.
A Győri ETO csapata június 24-én kezdi meg a felkészülést az NB III-ra.– A srácok választásában jelentős szerepet játszott, hogy Németh Zoltán és Jäkl Antal edzőkre bíztuk a csapatot. Őket ismerik és megbíznak bennük. A játékosok közül a három vezér – Nagy Ádám, Kerékgyártó Dávid és legutóbb Mayer Milán – elkötelezte magát hozzánk, ez is segített a többiek megtartásában.

A tavalyi kerethez igazoltuk a rutinosabb, ETO-kötődéssel rendelkező Weitner Ádámot, Szabó Zsoltot és Köles Jánost, visszatért Pápáról Illés Dávid és Vankó Imre. A szintén Pápán kölcsönben szerepelt utánpótlás-válogatott Pongrácz Viktorral még tartanak a tárgyalások a szerződése megkötéséről. Bízunk benne, hogy ő is marad.

A jelenlegi kerethez igazolnak egy kapust, valamint Győrbe kerülhet két volt NB I-es játékos is.

Változások a stábban

A klub vezetésében jelentős átalakulás történt.

– A korábbiakhoz képest csak jelentős bérszínvonal-csökkenéssel tudunk foglalkoztatni mindenkit – folytatja dr. Drucskó Zoltán elnök. – Ennek megfelelően új alkalmazási ajánlatot teszünk azoknak, akik maradni szeretnének az ETO kötelékében.

Az elnök úgy tudja, Szasa Sztevanovic sportigazgató egy eseményszervező céget hoz létre és nemzetközi menedzseri ambíciókat táplál. Elévülhetetlen érdemei voltak a csapat tavaszi együtt tartásában, ha nem is alkalmazottként, de számítanak a munkájára. Vin- cze Ottó klubigazgatóval még tartanak a tárgyalások további munkájával kapcsolatban. Az biztos, hogy a korábbi posztja megszűnik. Tokody Tibor úgy tudni, vagy az Újbuda játékos- edzője lesz vagy Ausztriában, alacsonyabb szinten futballozik majd.

Az ETO NB III-as játékoskerete

Kapusok: Horváth Dániel, Végh Norbert

Védők:
Nagy Bálint, Nagy Ádám, Kelemen Márk, Köles János, Kozma Máté, Németh Márk, Medgyes Sinan.

Középpályások: Kerékgyártó Dávid, Weitner Ádám, Pongrácz Viktor(?), Borkai Ádám, Illés Dávid.

Támadók: Szabó Zsolt, Vörösbaranyi Armand, Mayer Milán, Vankó Imre, Szabó Bence.

A 22-es keretbe még egy kapust és két mezőnyjátékost igazolnak.A nyártól utánpótlás- edzőként dolgozik az ETO-nál Ördög József és valószínű, Oross Márton, visszatérhet rehabilitációs és erőnléti edzőnek Holanek Zoltán. Az egyéni képzésekért Jordi lesz a felelős.

Harc az aranyért


Még nem készült el a három, egyenként 20 csapatos NB III csoportbeosztása, de a területi elvek alapján már látszik, a fiatal ETO-nak várhatóan nehéz lesz a bajnoki cím megszerzése.

– Nagy ellenfélnek ígérkezik a Kaposvár, a Siófok, a Tatabánya, a Dorog, ha indul, a Pápa, az NB I-es csapatok tartalék gárdái, hogy csak néhányat említsek a lehetséges húszból – mondja Preszeller Tamás. – A hírek szerint jól erősít a Mosonmagyaróvár is, szerintem öt-hat gárda harcban lesz az aranyéremért. A célkitűzésünk az, hogy egy év alatt megnyerjük az NB III-at és minél hamarabb visszakerüljünk az első osztályba. Bízunk az akadémiánkban, a játékosaink eddigi képzésében, nagyrészt rájuk akarjuk építeni a jövőnket.

Törvényen kívül

Nagy kérdés, hogy mikor rendeződik a stadion sorsa.

– Jelenleg amolyan exlex helyzetben vagyunk – említi végül dr. Drucskó Zoltán. – Az ETO Park Kft. felszámolása már megkezdődött, a futball kft.-é viszont nem és a létesítmény egy részében az FC kft. is tulajdonos. Jó lenne, ha az ETO Park minél hamarabb önkormányzati tulajdonba kerülne, azzal a mi helyzetünk is rendeződne.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mervó: Sporting vagy Atlético?

A Kisalföld szerdai számában írtunk róla, hogy Mervó Bence, a Győri ETO U20-as válogatott támadója… Tovább olvasom