Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Győri ETO - Horváth Ferenc lemondása elfogadható lenne

Győrött egy ideje tartja magát a hír, hogy a csapat nemrégiben volt edzője, Pintér Attila visszatér az ETO kispadjára.
A Győri ETO tulajdonosa, Tarsoly Csaba és a pénteki mérkőzés után lemondását felajánlott edző, Horváth Ferenc a klubtól kapott információk szerint hétfőn tárgyalnak egymással a közös jövőről.

Megkérdeztük az ETO egy korábbi elnökét, egy volt játékosát és egy szurkolóját, ők hogyan látják az edzőválságot, a Győrött kialakult helyzetet.

Szániel János, aki tizenhét évig volt a Rába ETO ügyvezető elnöke: „Az én időmből nem emlékszem hasonló esetre, hogy egy edzőnk lemondott volna. Van úgy, hogy egy gárdának nem megy a játék, nincs eredmény, ilyenkor váltani kell. Azt szokták mondani, egy egész csapatot nem lehet lecserélni. Nem tudom, hogy a jelenlegi győri helyzetben az edző személye az oka a gyenge szereplésnek vagy más, ezt jobban tudják azok, akik közelebb vannak a tűzhöz. Ha én lennék az elnök és az edzőm felajánlja a lemondását, én biztos nem tartóztatnám tovább. Az edzőválasztás vezetői felelősség."

Közös jövő?
Közös jövő?


Szepessy László, a Rába ETO nyolcvanas évekbeli aranycsapatának tagja, későbbi edző: „A Verebes Józsefet követő időszakban alig voltak olyan edzők a klubnál, akik továbbvitték volna azt a fajta futballfilozófiát. Olyan emberek ülhettek le az ETO kispadjára, akik sem győri játékosmúltjuk, sem edzői tevékenységük alapján nem voltak rá méltók. Nem sikerült kialakítani az ETO-ra jellemző klubkultúrát, minden edző ment a saját szakmai elképzelései útján. Ki több, ki kevesebb sikerrel. Horváth Ferenc lemondását megfutamodásnak érzem. Edzőként még sehol sem bizonyított, itt lenne a nagy lehetőség számára."

Takács János, az ETO egyik régi, jeles szurkolója: „Azt látom, a Pintér Attila által összerakott eredményes csapat az edzőváltással felszabadult lett és ez a lendület hozta tavasszal a jobb eredményeket. A nyári felkészülés nem sikerült úgy, ahogy kellett volna – talán a nemzetközi szereplés miatt –, ennek eredményeként a mérkőzések utolsó húsz percét most nem bírják a srácok. Kívülről nehéz megítélni, miért nem működik az ETO játéka, milyen öltözői hangulat vagy konfliktusok állhatnak a gyenge teljesítmények mögött. A nevek alapján erős a keretünk, de a csapat szereplésében eddig ez nem mutatkozott meg. Az ETO elnökeként én elfogadnám az edző lemondását akkor, ha helyette jobbra van kilátás."

Győrött egy ideje tartja magát a hír, hogy a csapat nemrégiben volt edzője, Pintér Attila visszatér az ETO kispadjára azért is, mert kitűnő kapcsolatot ápol Tarsoly Csabával, a klub tulajdonosával.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai pályán győzött az Espanyol

Az Espanyol hazai pályán 2-0-ra verte a Real Sociedad együttesét a spanyol labdarúgó-bajnokság… Tovább olvasom