Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Győri ETO - Friss stábbal nagy célokért

Az NB III-as csoportbeosztás még mindig nem készült el, s nem tudni, kik lesznek majd a Rába-partiak ellenfelei, de csaknem teljes az idényre készülő Győri ETO játékoskerete.

Bár egy vagy két labdarúgó érkezése még várható, a zöld-fehér együttes a múlt hétvégén nagyon magabiztos teljesítménnyel győzte le a szlovák másodosztályban szereplő Senec csapatát.

A korábbi élvonalbeli játékoskeretből senki sem maradt Győrött – hogy ki hová távozott, azzal már foglalkoztunk lapunkban (Hová igazoltak az ETO labdarúgói? – Kisalföld, 2015. június 30.) –, viszont néhány kivételtől eltekintve minden eddig is az NB III-as csapatban szereplő korosztályos válogatott játékosát meg tudta tartani az újjáalakult ETO.

Kérdésessé vált Medgyes Sinan szereplése, a szlovákiai magyar hátvéd 2 év 9 hónapot játszott magyar bajnokságban, három hónap hiányzik ahhoz, hogy az NB III-ban ne számítson külföldinek. Oross Mártonra játékosként biztosan nem, csak utánpótlásedzőként számítanak a klubnál.

Kötes János Ajkáról tért vissza az ETO-ba és az új csapat egyik alapemberének szánják. Fotó: Bertleff András
Kötes János Ajkáról tért vissza az ETO-ba és az új csapat egyik alapemberének szánják. Fotó: Bertleff András


Visszatért a zöld-fehér együtteshez Németh László középpályás, aki Sopronban is szerepelt, teszteli a szakmai stáb Demjén Gábort, a korábbi U21-es válogatott középpályást, aki legutóbb a Balmazújváros futballistája volt. Tartanak a tárgyalások a szintén volt győri, legutóbb Nyíregyházán játszó Pákolicz Dávid leigazolásáról.

Jelentős átalakulás történt a vezetésben is, utánajártunk, ki távozott, s ki maradt (maradhat) a korábbi stábból.

Kezdjük a sort dr. Ökrös András ügyvezetővel. A Klement Tibort váltó gazdasági szakembert Győrött korábban sem nagyon lehetett elérni, az öncsőd bejelentését követően pedig végképp nem sikerült kapcsolatba kerülnünk vele. Egy ideje Nyíregyházára távozott, ahol most ügyvezető.

Romániába igazolt Miriuta László volt vezetőedző. Múlt péntek délutántól már hivatalosan is ő a Marosvásárhelyi ASA új szakvezetője. Egyik segítője, Igor Nicsenko a Jászberény edzője lett.

Úgy tudni, a győri klubot sokáig szolgáló korábbi kapus, majd sportigazgató, Szasa Sztevanovic egy eseményszervező céget hoz létre és nemzetközi menedzseri ambíciókat táplál, de más munkakörben számítanának rá.
Hasonló a helyzet Vincze Ottóval is. A zöld-fehérek korábbi válogatott labdarúgója klubigazgatóként – főleg az utánpótlás-nevelés területén – tevékenykedett Győrött. Tapasztalataira, külföldi kapcsolataira továbbra is szükség lenne.

Bár Tokody Tibort sokan látták mostanában az ETO Parkban edzést tartani, de a technikai vezető nem marad a stáb tagja.

Tőkés László kapusedző nemrég a másik győri csapathoz, Gyirmótra igazolt, s távozott Végh Barna masszőr is.

Az új stáb névsora: Preszeller Tamás szakmai igazgató. Németh Zoltán vezetőedző. Jäkl Antal pályaedző. Pánczél Roland, Balázs Zoltán kapusedzők. Tóth Béla, Gyömörei Tamás, Gál Bence erőnléti edzők. Dr. Ágh László orvos. Petrekanics Máté élettanicsoport-vezető. Radó Krisztina gyógytornász. Jordi Illa egyéniképzés-vezető. Szabó Tamás, Selyem István, Jankovics István masszőrök. Korsós György klubmenedzser. Juhász Anita szervezési vezető. Havas Máté klubkoordinátor. Pongrácz Dezső játékosmegfigyelő. Lenzsér Zsolt mérkőzéselemző. Horváth Tamás nőicsapat-edző. Utánpót- lásedzők: Szabó Ottó, Tuifel Péter, Varga Antal, Rozmán László, Kovács Béla, Granát Balázs, Oross Márton, Mitring Norbert, Ördög József, Takács Ákos, Herczeg Miklós, Böjte Attila, Bordás Csaba, Sárközi Attila, Juhász Kornél, Nagy Tamás, Cs. Kovács László, Süle János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2. JSKA Európa Bajnokság eredmények - EB lesz Sopronban

A harmadik Európa Bajnokságot a JSKA Magyarország és a Soproni Rendészeti SE közösen Sopronban… Tovább olvasom