Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Győri éremesély ˝légiósokkal˝

Hosszú idő után indít újra felnőtt férficsapatot a győri Rába-Lux Bercsényi DSE az országos bajnokságban.

Ráadásul a négyfős együttes még éremesélyes is a fővárosban hétvégén kezdődő viadalon.

A napokban két fővárosi tornászt igazolt le a Rába-Lux Bercsényi DSE. Ennek köszönhetően a győri egyesület – egyedüli vidéki gárdaként – felnőtt férficsapatot tud indítani az országos bajnokságon.

˝Korábban, talán négy évvel ezelőtt már neveztünk felnőtt férficsapatot az ob-re, ám az az együttes gyakorlatilag ifjúsági tornászokból állt. Most viszont négy ténylegesen felnőttkorú versenyzőt indíthatunk, akik közül ráadásul három válogatott kerettag˝ – emelte ki Szűcs Róbert, a győri tornászklub edzője.

A két ferencvárosi tornász érkezése mindenképpen kuriózum, és a két klub korábbi jó kapcsolatának eredménye. Azt tudni kell, hogy a győriek jelenleg legmagasabban jegyzett férfi tornásza, Szabó Nándor ugyan győri színekben, de egy ideje már a fővárosban, éppen az FTC-nél készül. Budapesten ugyanis összehasonlíthatatlanul jobbak a körülmények, mint Győrött.

˝A Rába-Luxnak köszönhetően – amely ezentúl a névadó szponzorunk – szerencsére sikerült támogatót találnunk, így le tudtunk igazolni a Ferencvárosban státus nélkül maradó két válogatott kerettag tornászt. Vecsernyés Dávid és Vlacsil Attila – akik persze továbbra is a fővárosban készülnek – kiegészülve a győri nevelésű és szintén válogatott kerettag Szabó Nándorral és a jelenleg is Győrben edző Bólya Mártonnal éremesélyesként szerepelhetnek a hétvégén kezdődő országos csapatbajnokság első fordulójában a budapesti tornacsarnokban. Sok függ a formától, de úgy gondolom, az őszi második forduló után akár ezüstérmes is lehet ez a társaság.˝

Vecsernyés Dávid, Szabó Nándor, Vlacsil Attila és Bólya Márton együtt, győri színekben versenyez. Fotó: K. Cs.
Vecsernyés Dávid, Szabó Nándor, Vlacsil Attila és Bólya Márton együtt, győri színekben versenyez. Fotó: K. Cs.

A győri csapat tagjai esélyesek az áprilisi Európa-bajnoki szereplésre is.

˝Vecsernyés már volt első a hazai mesterfokú bajnokságon, Szabó ugyanitt második, Vlacsil pedig harmadik. Bólya országos szerbajnokságon állhatott már dobogón, tehát erős a csapatunk, akik közül többen is ott lehetnek a birminghami kontinesviadalon.˝

A csapatbajnoki és egyéni sikerek mellett azonban mást, többet is nyerhet az új igazolásokkal a győri tornasport. Arnold Csaba, a városi szövetség első embere szerint így lesz alternatíva a győri gyerekek előtt:

˝Eddig, ha felnőttkorba ért egy győri tornász, gyakorlatilag nem volt lehetősége továbblépni. Persze voltak kivételek, akiket a gazdag budapesti klubok felkaroltak, de manapság már nincsenek ilyen fővárosi egyesületek sem. Ezért össze kell fogni az egyetemes magyar és a helyi torna érdekében. Megkerestük, és úgy néz ki, meg is találtuk azt az utat, ami ebből a kis edzőteremből továbbvisz. A gyerekek, akik nálunk sportolnak, valamint szüleik azt láthatják, hogy van lehetőség Győrből akár válogatott szintig is eljutni. Ráadásul az élsport mellett Budapesten és környékén több lehetőség adódik a továbbtanulásra is. Nyilván jó lenne, ha ez az előrelépés Győrből is elérhető lenne, de nagyobb csarnok híján erre egyelőre semmi esély˝ – tette hozzá Arnold Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legfiatalabb nemzetközi sakk-nagymesterünk még nincs 14

Rapport Richárd nyert a Szentgotthárdon zajló Gotth'Art Kupa nemzetközi sakktorna keddi… Tovább olvasom