Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Győri elektromos: tartós áramszünet

Gyakorlatilag megszűnt a Győri Elektromos patinás, közel hatvan éves labdarúgó-szakosztálya.

Gyakorlatilag megszűnt a Győri Elektromos labdarúgó-szakosztálya. Magyar Balázs klubelnök szerint a Bozsik-program résztvevői futballoznak majd az egyesületben.

A Kisalföld egyik korábbi számában még kérdőjelesen írtunk róla, most már bizonyossá vált: az Elektromos felnőtt-, ifjúsági és serdülőcsapatai egy ideig biztosan nem lépnek pályára az állatkert szomszédságában fekvő sporttelepen, amelyet a hatvanas években építettek az ÉDÁSZ támogatásával. Az egyesület egyébként patinás, közel hatvanéves múltra tekint vissza, a labdarúgó-szakosztály pedig kezdettől fogva az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb „tagja" volt a klub nagy családjának. A hetvenes években még másodosztályú mérkőzéseken tapsolhattak a nézők. Legutóbb már csak a megyei I. osztály mezőnyében találkozhattak a szurkolók az Elektromos együttesével.

Takács Ferenc szakosztályvezető neve szinte egybeforrt a gyárvárosi egyesülettel. A sportvezető korábban futballistaként tagja volt annak a csapatnak, amely az NB II-ben szerepelt. Nem csoda, hogy Takács Ferenc alaposan elérzékenyült, amikor a múlt és a szeretett egyesület szóba került.
„Talán nem túlzás azt állítani, hogy nekem az életemet jelenti ez az egyesület. Negyven éve, 1965 óta dolgozom itt. Voltam játékos, edző és szakosztályvezető is. Tulajdonképpen bármit rám lehetett bízni. Mindig és mindenkor az Elektromos érdekeit tartottam szem előtt, ezért dolgoztam hosszú éveken át, így talán érthető: sokszor olyan érzésem támad, mintha valakinek a temetésére kellene mennem."

Magyar Balázs, a Győri Elektromos elnöke nem látja ennyire sötéten a jövőt:
„A labdarúgó-szakosztályunk nem szűnt meg. Szándékaink szerint utánpótlásszinten, a Bozsik-program keretein belül továbbra is lesz gyerekfutball az egyesületben. Való igaz azonban, hogy felnőtt-, ifjúsági, valamint serdülőcsapatot nem nevezünk a következő bajnokságra. Utóbbi kettőt a következő szezontól kezdve a gyirmóti sportegyesület működteti."

Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke sajnálattal értesült a hírről:
„A néhány hónappal ezelőtt történtek már előrevetítették azt, hogy megszűnik Győr egyik legpatinásabb egyesületében a versenyszerű labdarúgás. Azt gondolom, hogy nagyon sok futballbarátnak lesz hiányérzete ezzel kapcsolatban, hiszen az Elektromos felnőttcsapata és utánpótlás-nevelése meghatározó szerepet játszott nemcsak a megye, hanem korábban az ország futballjában is. Kíváncsi lennék arra, hogy akik korábban még hangulatkeltésnek vélték a megszűnésről szóló híreket, azok most hogyan néznek tükörbe. Remélem, hogy a felelősséggel kapcsolatban az illetékesek is elgondolkodnak..."
Hosszú évtizedek után nem lesznek Elektromos-meccsek a sporttelepen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mátyus visszatért Győrbe

A héten Németországban tartózkodó Mátyus János marad Győrött. Darko Peric nem kell a Torpedo… Tovább olvasom