Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Győri edző a Crystal Palace-nál

Ágh Miklós amellett, hogy saját cégét vezeti, egy győri után pótláscsapat edzőjeként is tevékenykedik.

Nemrég megkereste a londoni Crystal Palace vezetőségét. Angliában megnézte az együttes egyik edzését. Nemcsak élvonalbeli szakemberek utaznak több ezer kilométert – a napokban például Csertői Aurél, az FC Fehérvár vezetőedzője a jelenlegi legjobb holland csapatnál, a PSV Eind hovennél vizitált, Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője Angliába repült –, hogy felfrissítsék tudásukat, új módszereket sajátítsanak el, nemrég Ágh Miklós a megyei III. osztályú Nádorváros utánpótláscsapatának edzője is „átruccant" a szigetországba, hogy megnézze az élvonalban szereplő Crystal Palace edzését. „Lehet, sokan csodálkoznak, hogyan jött az ötlet. Érdekes, de nem túl bonyolult a történet" – kezdte a 34 éves tréner. Az egyik napilap olvasgatása közben akadt rá a hirdetésre, amelyben felületet kínáltak egy angliai élvonalbeli futballcsapat műsorfüzetébe.

A saját cégét vezető fiatalember nem volt rest, felhívta az újságban megadott számot. Maga is meglepődött, hogy bizony nem is túl nagy az az összeg – nagyjából kétszáz ezer forint –, amit a hirdetésért kér a londoni Crystal Palace ve zetősége. „Nem tudok tökéletesen ango lul, ezért a tárgyalásoknál a ba rátnőm segített.

Hihetetlenül készségesen és barátságosan fogad ták az érdeklődésünket, gondolom, ez annak is szólt, hogy két magyar, Király Gábor és Torghelle Sándor is tagja a csapatnak. Többszöri beszélgetés, faxváltás után szinte alig hittük el, amikor megérkezett a meghívó, amelyben közölték, melyik nap várnak ben nünket Londonban. Szerencsére az egyik ismerősöm ott lakik, így volt segítségünk is."

A fiatalember kihasználva az alkalmat, természetesen el mondta, hogy labdarúgóedző ként is tevékenykedik – a ná dorvárosi utánpótláscsapat mindössze egy éve állt össze, ősszel pedig veretlenül lett baj nok –, s ha már ott lesz egy an gol első osztályú együttesnél, szeretné megnézni az egyik edzést. „Nem zárkóztak el a kéréstől, aminek nagyon örültem.

A megbeszélt időpontban este fél hétre ér tünk a londoni stadionba, ahol, annak ellenére, hogy rég lejárt a munkaideje, maga a gazdasági ve zető, Phil Alexander fogadott ben nünket. Miután megbeszéltük, hogy a műsorfüzetben Király Gá bor fotója mellé kerüljön cégem hirdetése, elmondta, hogy az edzést másnap a pályától pár kilométerre található edzőközpontban nézhe tem meg.

Nem is kellett külön kér nem, ők szóltak Király Gabinak, akivel beszélgethettem az edzés előtt. Maga a gyakorlás nem volt túl nagy iramú, mégsem okozott csalódást. Érdekesség, hogy szigorú an csak engedéllyel lehetett a biliárdasztal simaságú pálya szélén tartózkodni, még újságírókat sem engedtek be az átmozgatásra." Ágh Miklós szerint mind er kölcsileg, mind anyagilag meg érte ez a nem mindennapi ki rándulás.

„Szeretnék minél több, a Crystal Palace-hoz hasonló csapathoz el jutni, s itthon átadni mindazt, ami az ilyen profi együtteseknél ta pasztalható. A cég, amelyet irányí tok, később nyitni szeretne Anglia felé, de amikor az utazás mellett döntöttem, elsősorban nem a ha szonszerzés vezérelt. Ennek ellenére érdekesség, hogy anyagi haszna is lett a kirándulásnak. Nemrég az egyik üzletfelemnek meséltem a londoni látogatásról, akiről kide rült, maga is focirajongó, vele sike rült is megállapodást kötnünk." Ágh Miklós a londoni Crystal Palace

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv FC: nagyobb alázattal jobb szereplést

Az előző évadbeli 5. hely után – bár a játékoskeretben elég nagy mozgás volt a nyáron – csalódást jelentett a szurkolók körében a Matáv FC Sopron őszi szereplése és 9. helyezése. A szezon közben edzőváltásra is sor került a soproni klubnál, Dajkát Pintér Attila váltotta a kispadon.
Az őszt olyasvalakivel értékeltük, aki végig „képben volt”. Gőbl Gábor, a klub ügyvezetője felelt kérdéseinkre. Tovább olvasom