Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Győri Dózsa: bronzérem és lemondás

Élvonalbeli harmadik helyezésével története eddigi legnagyobb sikerét érte el a Győri Dózsa női labdarúgócsapata, a klub játékosainak öröme azonban mégsem lehet teljesen felhőtlen.

A felkészülés nemrég tartott első napján ugyanis lemondott az együttest eddig irányító Vígh Zsolt csapatvezető.

A lila-fehér hölgyek nagyszerűen szerepeltek az elmúlt bajnokságban. Remek hajrával értek oda a dobogó harmadik fokára és a Magyar Kupában az elődöntőig jutottak.

„Egy folyamat vége a mostani siker. Három éve elindult itt a Dózsában valami, aminek ez lett az eredménye – kezdte értékelését Vígh Zsolt. – Még ha »csak« női labdarúgásról is van szó, már az első évben sikerült megnyernünk egy tizenhat csapatos másodosztályt és a kupában elődöntőt játszhattunk. A feljutás után egyből negyedikek lettünk az élvonalban, a kupában a döntőben szerepeltünk, azt gondolom, ez komoly eredménynek számított. Idén a kupában ugyan csak az elődöntőig jutottunk, de a bajnokságban már érmet szereztünk, ami azt hiszem, önmagáért beszél. Mindezt nagyrészt saját nevelésű játékosgarnitúrával értük el. Anyagi lehetőségeink miatt sok játékost nem nagyon tudtunk igazolni."

A bronzérmes csapat tagjai meglepődtek a csapatvezető lemondásán. Fotó: B. A.
A bronzérmes csapat tagjai meglepődtek a csapatvezető lemondásán. Fotó: B. A.


Hiába a siker, a csapatvezető úgy döntött, befejezi közreműködését az egyesületnél.

„Ha összehasonlítjuk a mezőnyt, talán mi dolgozhattunk a legszerényebb körülmények között. Tudom, hogy a klub, a Dózsa mindent magpróbált, de ez ezen a szinten már nagyon kevés. Nagyon egyedül maradtunk, a városnál hiába futottunk köröket, előbbre nem nagyon jutottunk. Életemből mindent a sportnak, a klubnak rendeltem alá, de be kell vallanom, belefáradtam ebbe a szélmalomharcba. Úgy érzem, nem kellünk senkinek, azt gondoltam, nem lehet megtörni, de megtörtem, s kiszállok a sportból. A csapatot megpróbálom jó kezekbe továbbadni, s remélem, mindezen feltételek ellenére ugyanilyen sikeres marad."

Olvasóink írták

 • 6. izsó 2010. július 21. 18:18
  „Megértem az edző döntését! Szégyen ami Győrben zajlik sportügyekben,sok patinás klubot eltüntettek a térképről. Elgondolkodtató,de sajnos úgy látszik nem lehet tenni elllenük. Kérdés meddig fog működni a futsal is,mert már sokan tartják a markukat ott is! Nincs az a pénz ami ne tudna eltünni!”
 • 5. alkutya111 2010. július 21. 15:18
  „Gólkirálynak üzenem:

  2009-ben a Győri ETO Futsal 7,9 MFt-ot kapott a269/2009 (IX.17.) Kgy.sz. szerint egyrészről.
  Mint kiemelt egyesület további támogatást kapott a Közgyűlési döntéseknek megfelelően, 2009. év során két alkalommal.
  De megjegyzem, hogy a hivatkozott rendelet szerint az AUDI ETO összesen 108MFt-ot, a Gyirmót SE összesen 6,3 MFt-ot, a Vizisport SE 2 MFt-ot kapott például a befizetett iparűzési adókból. Ezek is közpénzek!
  A Gy. Dózsa neve a vitában felmerült, de az összeg a 2MFt és a 800eFt között szerepelt, amiből kaptak amit kaptak.
  Érdemes megnézni a www.gyor.hu honlapon a közgyűlési jegyzőkönyveket!
  A jegyzőkönyvek tartalmát nem lehet letagadni, bármennyire is erőlködik a "Borkai-gate" ! Ő és a "baráti köre" nem tisztán a győri sport érdekeit képviselik.
  Továbbra is tény, hogy sok sportműhely ment tönkre, szűnt meg. Ennek ellenére tény, hogy a magyar bajnokságokban vannak eredmények és a nemzetközi porondon megmérettethetik magukat a jól fizetett sportolóink, a nagyon jól gazdagodó sport és városi funkcionáriusok árnyékában.
  Megszűnt pl. az országos és nemzetközi sikereket elért jól szervezett atlétika; a ffi. és női röplabda; Labdarúgásban - DAC, Gy. Dózsa, Gy.Elektromos, Gy. Élelmiszer, Gy. Postás -; a ffi. és női teke csapatok;
  a cselgáncs; a birkózás; a kerékpársport; az öttusa és még folytathatnám a sort. Ez a mindenkori városi (sport)vezetés számlájára írható.
  A lányiknak azt üzenem, próbáljanak megnyerni egy országgyűlési képviselőt, aki még szabad. A látottak alapján csak ez az egy kiút marad a fennmaradás útján.
  Különben nagyon szomorú, hogy a sportba így, szinte maffiózó módon, belekeveredett a politika.”
 • 4. gólkirály 2010. július 21. 13:50
  „Valóban lehetne kisebb változtatásokat eszközölni a győri sporttámogatásban, a női kézilabda, a női kosárlabda és a másodosztályú férfi kézilabda talán aránytalanul nagy támogatást kap. A futsalt ne keverjük ide, mert az említtetekhez képest minimális önkormányzati támogatást kapnak, ráadásul az idei évig abszulut nem kaptak. A szponzorszerzés a klub feladata, ha van eredmény és érdeklődés találnak támogatót, ha nem, addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér.
  Egyébként Győr minden számítás szerint az ország legeredményesebb sportvárosa, tehát valamit mégiscsak jól csinál a város jelenlegi vezetése. Már pedig az eredményes sportélet az egyik legjobb városmarketing!
  Négy győri csapatunk is a nemzetközi kupában érdekelt: a női kézilabda és a futsal a BL-ben, a női kosárlabda és a futball pedig az EK-ben. Nem semmi!!!!”
 • 3. alkutya111 2010. július 21. 13:01
  „Szomorú a történet.
  A csapatnak csak annyit, tartsatok ki.
  A városlakóknak meg azt üzenem, hogy 2010.10.03-án szavazzon arra és úgy, hogy a várost vezető jelenlegi elit ne kaphasson újra felhatalmazást a városvezetésre.
  Elég sok pénzt utaztattak olyan sportágakba, melyek működése során az elsődleges a saját érdek volt és nem a sport érdeke vezérelte Őket.
  Mikor lesz már rend Győr város sportéletében?”
 • 2. ZéZé 2010. július 21. 10:40
  „A helyi futsal csapathoz megvették a fél válogatottat, meg egy csomó idegenlégióst.
  Szerintem egynek az árából simán ellene a Dózsa csapata.
  Szégyen, hogy a város ennyire nem támogatja az amatőr sportot.
  A kispályás foci legalább kapott 3 műfüves pályát.
  Igazán a csajok mellé állhatna egy helyi cég !”
 • 1. targis 2010. július 21. 09:53
  „Talán a MOB-elnökség mellett a helyi sportra is kellene némi figyelmet fordítania a Borkainak. Lenne mit támogatni, egyengetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben kezdhet az ETO FC

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden este jelezte: az eredeti sorsolásnak megfelelően… Tovább olvasom