Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Győri DAC volt, van és lesz is?

Labdarúgás - Eggyel kevesebb NB II-es csapata marad Győrnek, miután az Integrál-DAC-ot működtető társaság elvinné a másodosztályú jogokat a megyeszékhelyről. Lapunk a nádorvárosi klubhoz kötődő sportemberek véleményét kérdezte.

Mint korábban megírtuk, az NB II-es jogok Sopronba kerülhetnek, Győrött pedig egy megyei első osztályú csapat maradna. Lapunk több, a DAC-hoz szorosan kötődő sportembert is megkérdezett a kialakult helyzetről.

Arnold Csaba egykori szakosztályvezető: – Ha bármilyen formában megmarad a klub, én kitartok mellette, akkor is kijárok a mérkőzésekre, ha a megyei első osztályban játszik a csapat. Öt évig dolgoztam szakosztályvezetőként, akkor lentről kezdtük az építkezést, majd eljutottunk egy magasabb szintre. Most ismét lentről kell kezdeni, de örülni kell annak is, hogy nem szűnik meg teljesen a DAC.

Tagai István volt elnök: – Rendkívül szomorú vagyok a kialakult helyzet miatt. Ugyan a klub neve Dunántúli Atlétikai Club, mégis egyértelműen Győrhöz kötődik, itt is alakult meg a Betka-réten. Sajnálatos, hogy a jogszabályok olyanok, amilyenek, és lehetővé teszik, hogy olyan emberek játsszanak a DAC-cal, akik nem kötődnek a sporthoz, és kizárólag üzleti alapon kívánják működtetni.

Tamási Gábor, a megyei labdarúgó-szövetség főtitkára, a DAC egykori játékosa: – Nagyon örültem, amikor az Integrál átvette a klubot, hiszen felújították a létesítményt, és olyan csapat indult el a megyei első osztályban, amit győriek és Győr környékiek alkottak. Az első törés akkor következett be, amikor magasabb osztályba jutott a csapat, és máshonnan is érkeztek játékosok. Az, ami most történt, nem meglepő, hiszen olyan cégcsoport vette át a DAC-ot, ami nem kötődik Győrhöz. Várható volt, ha nem teljesül valamilyen feltétel, ugyanúgy továbbállnak, mint Dunaújvárosból. Remélem, hogy a kilencvenhét éves klub nem szűnik meg, de számomra még nem egyértelmű, hogy a jövőben ki működtetné a létesítményt és foglalkozna az utánpótlással.

Kalmár László, a Lipót-Pékség elnöke, korábbi DAC-játékos:
– Elképesztő, hogy egy ilyen múltú egyesület, ahol annyi nagyszerű játékos futballozott, újra visszatér a megyei első osztályba. Megdöbbentő a helyzet, a DAC-nak ilyen létesítménnyel stabil csapatnak kellene lennie. Tartok tőle, hogy előbb-utóbb az enyészeté lesz a nagyszerű stadion. Győrnek valamilyen módon segítenie kellett volna a klubon.

Prutzki József volt futballista: – A mai gazdasági helyzetben sajnos bármi előfordulhat. Nagy úr a pénz, valószínűleg a vállalkozóknak sincs belőle annyi, hogy a csapatot támogassák. Fontos lenne, hogy legalább a megyei első osztályban induljon a csapat. Ott a fiatalok tovább tudnának fejlődni, és így a DAC más kluboknak nevelhetne játékosokat.

Olvasóink írták

  • 1. ACSA 2009. június 19. 21:40
    „Csak a DAC!-FOREVER!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi sport

Cselgáncs Világkupát rendeznek a Magvassy Sportcsarnokban, bajnokot avatnak a megyei I. osztályú… Tovább olvasom