Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Győri DAC: élt 97 évet?

Labdarúgás - Eltűnhet az előző bajnokságban Integrál-DAC néven szerepelt, 1912-ben alapított klub a labdarúgás térképéről. Lapunk információi szerint az elutasított fellebbezést követően egyik osztályban sem indulhat az együttes.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága elutasította az Alpokalja kft. fellebbezését, így a társaság által benevezett csapat nem indulhat az NB II-ben. Mint ismeretes, az Alpokalja kft. birtokolja az előző szezonban Integrál-DAC néven szereplő együttes NB II-es jogait.

A társaság az utánpótláscsapatok támogatásának csökkentése miatt távozni akart Győrből, emiatt székhelyet is váltott. Célállomásként Sopront választották, ott azonban nem sikerült közös nevezőre jutniuk az Alpokalja képviselőinek.

Annak ellenére, hogy a tárgyalások még tartottak, a társaság nevezett az NB II-es bajnokságra, az MLSZ viszont hiánypótlásra kötelezte a kft.-t. Az Alpokalja benyújtotta a hiánypótlást, az MLSZ versenybizottsága azonban elutasította a nevezést.

Az indoklás szerint hiányzott a stadionhasználati szerződés és az utánpótlásra vonatkozó tervekkel sem volt minden rendben. Az akkor még soproni székhelyű klub ugyanis Vácon kívánta működtetni utánpótláscsapatait. A döntés ellen az Alpokalja kft. fellebbezett.

A győri utánpótlás helyzete időközben a Sasfészek FC közreműködésével megoldódott. Az Alpokalja kft. ekkor visszahelyezte székhelyét Győrbe és megegyezett a megmenekült utánpótláscsapatok vezetőjével, valamint a DAC-stadion üzemeltetőjével is.

Úgy tűnik, a megoldás későn született meg, hiszen a fellebbviteli bizottság jóváhagyta a versenyigazgatóság döntését. Kovács István, az MLSZ versenyigazgatója lapunk érdeklődésére így fogalmazott:

„Az indoklás szerint a hiánypótlás határidejéig a DAC-ot működtető társaság nem rendezte a helyzetét, így a versenybizottság elutasítása jogszerű volt. Az, hogy később a cég pótolta hiányosságait, már nem sokat nyomott a latban, hiszen a megadott határidőt nem tartotta be. A társaság törvényességi felülvizsgálati kérelmet nyújthat be az MLSZ elnökségéhez."

A Gyirmót után így a DAC-nak is a határidő lehet a veszte, igaz, a Gyirmót csupán az NB I-ről maradt le, a létezése nem forgott veszélyben. Héger József, az Integrál-DAC-ot működtető társaság képviselője korábban úgy fogalmazott, az NB II-nél alacsonyabb osztályban nem kívánja indítani a csapatot. Lapunk úgy tudja, a döntés után erre egyébként sem lenne lehetősége.

Olvasóink írták

 • 10. gyugyu1 2009. július 10. 10:30
  „Emberek ne csodálkozzatok !!! Tudatosan történik mindez, elősző a Dózsa visszaléptetése ,most a DAC /tönkretétele ! Mindez a város aszisztálásával,csak azért,hogy az ETO kapjon minden támogatást /visszanem téritendőt / ! Ez egy szűk ,maroknyi érdekcsoport érdeke ! Hogy a megszüntetett csapatok területét és támogatását megkaparintsák ! A fiatalok sportolása nem érdekel senkit, a nagymultu egyesületek megszüntetése során !!!!! Szemétség !!”
 • 9. jazmine33 2009. július 10. 09:28
  „sajnos még ennek nincs vége..szerintem maguk se tudják mit akarnak!!de az utánpotlást meg majd szét szórják megye 3 osztályú csapatoknak..ez lesz../sajnos/”
 • 8. BigDawe 2009. július 10. 01:41
  „ittis az fáj vkinek ha megmondják az igazat? pedig sajnos ezvan...:S”
 • 7. Primax 2009. július 09. 20:48
  „Még emlékszem a régi pályára......ott volt, ahol most az orvosi rendelő és parkoló van az Erzsébet-liget mellett.
  Kár lenne, ha - végleg - eltűnne ez a patinás győri klub.”
 • 6. nane 2009. július 09. 17:50
  „moderálva”
 • 5. TakácsTamás 2009. július 09. 17:40
  „Már bocsánat, de talán egy futballcsapat működését nem kellene a városvezetés nyakába varrni. Szerezzenek maguknak szponzort. Nincs? Viszlát!”
 • 4. osztógép 2009. július 09. 17:33
  „moderálva”
 • 3. ACSA 2009. július 09. 16:29
  „Azt a pénzt a csanak és a gyirmót között osztották szét!
  érdekes ugye,mivel mindkét egyesület egy-egy vezetője a városi sportigazgatóság vezető munkatársa is egyben,és Bolla úrral is jó viszonyt ápolnak!
  Legalább Bolla léphetne,hisz őneki éreznie kéne a helyzet visszásságát!
  Nagy a csend és ez azt jelentheti,hogy lesznek még viharok!!!”
 • 2. CsabaKiraly 2009. július 09. 14:48
  „R.I.P. oreg. Az en nagyfaterom csak 91 evet elt.”
 • 1. grafit 2009. július 09. 12:30
  „Tükörbe tud most nézni aki eldötötte, hogy csökkentik az utánpótlásra szánt összeget?
  Ki kapta meg azt a pénzt amit a DAC utánpótlástól elvettek?
  Miért hallgat most mindenki, aki tudna valamit tenni egy csapat megmentéséért?
  Ha kell induljunk a megye III-ban, de DAC legyen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roth Ironman: Major József második helyezéssel melegített

Győr-Németország - Hétvégén rendezik a legnagyobb és legnépszerűbb ironman viadalt Németországban.… Tovább olvasom