Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Győri bokszoló Chacón ellen

Kovács István legyőzője, az argentin Julio Pablo Chacón visszatér Magyarországra. Ellenfele ezúttal a győri Nagy János lesz. A találkozónak Szolnok ad otthont.

Julio Pablo Chacón
Ökölvívás

A Felix Promotion mint már korábban jelezte sikerült megegyeznie az argentin menedzserirodával és ennek köszönhetően másodszor is ringbe lép Magyarországon Julio Pablo Chacón. Azóta beérett a hosszas tárgyalások gyümölcse és megtörtént az, amiben sokan nem hittek: aláírták Nagy János Chacón elleni mérkőzésének szerződését. Immáron az is bizonyos, hogy október 25-én Szolnokon kerül sor a várhatóan nagyon izgalmas találkozóra.

Nem voltak kishitűek

– Tudom, hogy sokan szkeptikusak voltak ezzel a meccsel kapcsolatban, és nem hitték, hogy ez a szerződés valaha aláíródik – mondta Rácz Félix menedzser.

– Én azonban korábban is azt mondtam, ne legyünk kishitűek. Abban sem hittünk, hogy Magyarországnak lesz Forma–1-es pilótája, s lám, Baumgartner Zsolt bemutatkozott a Hungaroringen. Az esélylatolgatásokra az a válaszom, hogy 2001-ben Chacón elvitte a világbajnoki övet, pedig Kokó volt a meccs favoritja, most Chacónt tartják esélyesebbnek, de én bízom benne, hogy Nagy megtartja az övet.

Jelenleg ugyanis a győri származású Nagy János a WBO kisvilágbajnoki cím birtokosa nagypehelysúlyban, míg a Kovács Istvánt verő Chacón dicsősége már a múlt.
– Az argentin hiába fosztotta meg Kokót a címétől, később azt nem tudta megvédeni, kikapott Harrison Scott-tól – mondta Nagy János. – Ezután súlycsoportot váltott, így kerülhetünk most egymással szembe.

Visszavágó Atlantáért

– Ha jól tudom, nem ismeretlen ön előtt az argentin öklöző.
– Valóban nem, hiszen még amatőrként egyszer találkoztunk. Hét évvel ezelőtt az atlantai olimpián már bokszoltunk egymással. A negyeddöntőben mérkőztünk, s bár végig kemény, szoros csata folyt a ringben, az utolsó menetben meg tudta fordítani a mérkőzést, így ő lett később bronzérmes. Nekem pedig maradt az ötödik hely.
– Akkor tehát van miért visszavágnia egykori legyőzőjének.
– Nagyon bízom benne, hogy sikerül megtartanom a címemet. Nem lesz egyszerű a feladat, mert egy nagyon jó képességű ökölvívóról van szó.

A kivárás lehet a nyerő

– Mi az, amiben mégis jobb lehet nála?
– Természetesen megvannak neki is a gyengéi, de csak a ringben dől el, ezeket mennyire sikerül kihasználni. A balhorgaira mindenesetre nagyon oda kell figyelnem, továbbá nem szabad fejetlenül előremenni, verekedésbe belemenni, ki kell várni a megfelelő pillanatot ahhoz, hogy tiszta ütést tudjak bevinni.

– Érdekes, amit mond, mert önről köztudott, hogy elsősorban szívós, verekedős stílusával érte el eddigi eredményeit.
– Az egy dolog, de ilyen szinten azért már igazodni kell az ellenfél stílusához, taktikájához is.

– A családja mit szól a mérkőzéshez?
– Édesanyám, aki Győrben él, az újságokból értesült a hírről, mert a lapok megelőztek engem. Mikor beszéltem vele, elmondta, hogy legyek óvatos, de biztos benne, hogy sikerül győznöm.

A hazai pálya segíthet

Ebben reménykedik Nagy egykori edzője, Pri József is. A Győri Dózsa Ring Box Club vezetőedzője szerint minden esélye megvan volt tanítványának a győzelemre.

– A sportban a kezdés előtt minden félnek ugyanannyi esélye van a sikerre – latolgatta az esélyeket Pri József. – Valószínű, sokat számít Jani esetében a hazai pálya, illetve ki tudja használni kellemetlen stílusát is. Véleményem szerint Chacónt állandóan idegesítenie, fárasztania kell, emellett zártan kell védekeznie, hiszen az argentin fiú nagyon erőseket tud ütni. Ezt Kokó ellen is bizonyította. Emlékszem az olimpiára is, amikor bokszoltak egymás ellen, s bosszantó volt, hogy ha egy hajszállal is, de Jani kikapott. Most itt a lehetőség a visszavágásra.

Nagy János
Megszakadt tárgyalások

Ha már a hazai pálya szóba került, alighanem mindenki számára az lett volna a legjobb, ha a győri bokszoló Győrött védheti meg címét. Erre azonban nem kerül sor. Kun András alpolgármestertől megtudtuk, még azelőtt, hogy érdemi tárgyalások történtek volna, megszakadt a kapcsolat a Felix Promotionnal.
– Nem jutottunk el a konkrétumokig, mert bár volt egy megbeszélt időpontom Rácz Félixszel, a találkozó napján lemondták a tárgyalást – mondta Kun András. – Úgy tudom, hogy valaki másik városhoz ragaszkodott.

Előzetesen egyébként annyi információt kaptam, hogy a várostól jelentősebb pénzösszeget, ingyenes csarnokhasználatot és a jegybevételből részesedést kértek a szervezők, de a városnak nem áll módjában egy profi rendezvényt ilyen formában támogatni. Ettől függetlenül, ha eljutunk a megbeszélésekig, akár meg is tudtunk volna egyezni.

Mindenesetre Nagy menedzserirodája nem sokáig tétlenkedett, hiszen megállapodott Szolnokkal, így október 25-én ott lépnek ringbe Nagyék.

A legyőzött is szurkol

Koko
Kovács István Julio Pablo Chacóntól szenvedte el profi pályafutása egyetlen vereségét. Ez a kudarc egyben karrierje végét is jelentette. A legyőzött reméli, Nagy visszavág az argentinnak.
– Bár a szakmai munka, a rutin és a világranglistán elfoglalt helyezés Chacón mellett szól, nem tartom lehetetlennek, hogy Nagy Jani nyer – vélekedett Kokó. – Annak idején én voltam az esélyesebb, mégis kikaptam, most ilyen szempontból fordított a szereposztás, s remélem, a végeredmény szempontjából sem lesz változás: most is győz az esélytelenebb.
Kokó egyébként ott lesz a találkozón, lévén, hogy ő lesz az összecsapás ellenőre.

– Ez olyan feladatkör, mint a labdarúgásban a FIFA-ellenőré – folytatta Kovács István. – Nekem kell felügyelnem a verseny tisztaságára, így némileg semleges szerepkörben leszek, de természetesen nagyon szorítok Nagyért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányos csapattal

Nem épültek fel a sérültek a Graboplast-ETO-nál. A férfi-juniorválogatott döntetlennel kezdett. Tovább olvasom