Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Győrben újabb két aranya lesz?

A sportág egyik kiválósága, Csabai Edvin évek óta uralja a maratoni nemzetközi versenyeket,
A sportág egyik kiválósága, Csabai Edvin évek óta uralja a maratoni nemzetközi versenyeket, a kenus legutóbb a sík vízi Európa- és világbajnokságon való indulás jogát is kivívta. – Nagyon ritka a sportágban, hogy valaki mind maratoni, mind pedig sík vízi versenyeken sikeresen szerepeljen. Ön a sík vízi Európa-bajnokságon bronz-, a maratoni világbajnokságon pedig két aranyérmet is nyert. Hogyan lehet mindkét távra felkészülni? – kérdeztük a válogatott kenust.

– Nem volt benne számomra semmi újdonság, hiszen minden évben indulok sík vízi versenyeken is, így ismerős volt ez a terep. A tavalyi év azért volt más, mert a sík vízi világbajnokság után csak szűk két hónapom maradt a maratoni felkészülésre, így egy kicsit tartottam tőle, hogy ez megbosszulja magát, de mondhatom, a lehető legjobban sült el. Hatalmas élményv olt számomra, hogy indulhattam a szegedi világbajnokságon és hazai közönség előtt versenyezhettem.

– A maratoni versenyen két egymást követő napon evez végig huszonnyolc kilométert, ami óriási teljesítmény. Melyik a könnyebb?

– Tudom, hogy ez most furcsán hangzik, de mikor párosban másodjára evezem le a huszonnyolc kilométert, könnyebbnek érzem a versenyzést. Sokan próbáltak erre tudományos válaszokat adni. A lényeg az, hogy én hiszek benne, hogymásodjára mindig könnyebb, hiszen a tapasztalatok számomra ezt bizonyítják.

– Györe Attilával összeszokott és sikeres párt alkotnak.

– Mindenféleképpen előnyben vagyunk a mezőnnyel szemben, hiszen már évek óta egy hajóban térdelünk. A maratoni versenyzés pedig az evezési technikán túlmenően tartalmaz még nagyon sok technikai elemet is, mint például a kiszállás, futás, beszállás. És persze itt nincsenek kijelölt pályák sem. Talán ezeknek az elemeknek a biztos ismerete is a javunkra szolgál.

– Milyen célokkal, tervekkel vág neki az idei évnek?

– Újra az a célom, hogy mind a maratoni, mind a sík vízi versenyeken jól szerepeljek. Terveim szerint Novák Ferenccel megpróbáljuk párosban, bár tudjuk, hogya Kolonics – Kozmann duó ellen igen nehéz dolgunk lesz. Azonban ebben az évben a fontosabb helyet a maratoni verseny foglalja el, hiszen hazai pályán, Győrben rendezik a világbajnokságot.

– A kenuzás mellett még mivel tud foglalkozni?

– Fejleszteni szeretném a nyelvtudásomat és ennek érdekében teszek is, hiszen folyamatosan járok nyelviskolába. Emellett Reményi Péter meginvitált a sárkányhajóedzésekre, ami inkább a csapatról, a csapatszellemről szól és nagyon jó kikapcsolódás amellett, hogy hét aranyérmet nyertünk a világbajnokságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatévesen ösztöndíj?

A hatéves győri Kéki Márkról teniszszakemberek azt állítják, a fehér sport hatalmas tehetsége. Egy… Tovább olvasom